Mungesa Azoospermia e spermës në derdh


Kjo shkaku i infertilitetit mashkullor, azoospermia si mungesa e spermës në derdh, e cila ndodh, për fat të keq, jo aq të rralla. Azoospermia është një manifestim i dy krejtësisht të ndryshme, thekson burra, sterilitetin e shterpësinë sekretore эkskretornoho.
Sekretore Azoospermia - Mungesa e prodhimit të spermës në testise. Në formën e lindura është rezultat i zhvillimit të parregullt të testiseve ose mungesën e tyre të plotë, monorhizm, cryptorchidism dhe të tjera opsionet anomalitë në sistemin riprodhues të burrave.


Azoospermia sekretore gjithashtu mund të jetë fituar - me orchitis (inflamacion testicular) ose epididymitis (inflamacion i epididymis) për shkak të hipotermi, infeksion, ekspozimi, mangësi vitamina A dhe E, alkoolizmi, varicocele dhe arsye të tjera.

Azoospermia nxjerrës - Pengimi traktit vas, ndërsa prodhimi i spermës në testiseve të pashpërndara. Në pengimin kongjenitale mënyrash vas të shkaktojnë është zhvillimi i parregullt i organeve riprodhuese - të dyja të jashtëm dhe të brendshëm.
Të marrë formën e azoospermia nxjerrës - një pasojë e lëndimit ose inflamacion të pjesëve të ndryshme të sistemit riprodhues - nga epididymis të prostatës dhe në penis.


Azoospermia kombinuar - në zhvillimin përfshirë dhe pengimin e vas mënyra, dhe dështimi testicular.

Lloj Diagnoza e azoospermia është shumë e rëndësishme në aspektin e fertilitetit prognozë dhe shanset e gjetjes pasardhës. Nëse nuk ka sperma në derdh për shkak të mungesës së funksionit testicular (me azoospermia sekretore), mundësia për të marrë spermë të numrit të mjaftueshëm për të paktën ICSI (injektimin e spermës në citoplazmë), afër zeros, ndërsa azoospermia nxjerrës më e lartë.


Nga laboratorike metodat diagnostike në vendin e parë është spermë. Nëse nuk ka derdh pjekur spermës, por ka qeliza të paktën papjekur e spermatogenesis - është një shenjë e infertilitetit sekretore. Shansi i fekondimit, edhe nëpërmjet ICSI, është pothuajse mungon. Nëse lëshoj një fjalë mungesë të plotë të të gjitha qelizave përkasin spermatogenesis në çdo fazë, ajo është azoospermia nxjerrës. Në këtë rast, ju duhet të birë testikul për të përcaktuar se sa e lartë mundësia që ata të kenë spermë të mjaftueshme për mbarësimit.


Fruktoza, i cili është përcaktuar në derdh është tregues mjaft të saktë të gjendjes së sistemit riprodhues mashkullor. Përqëndrim i ulët i fruktoza në sfondin e një niveli shumë të lartë të acidit citrik dhe pH të ulët mund të tregojë mungesën kongjenitale të fshikëzat seminale. Në raste të tilla, një nivel shtesë kontroll i fruktoza në lëngun seminal dhe FSH (gjëndër-stimuluese hormon) në serum të gjakut. Nëse gjysma FSH tejkalon kufirin e sipërm të normale, kjo tregon praninë e sekretore azoospermia - lezione epiteliale tubthave seminifer, trajtimin e infertilitetit është e kotë.

Inhibin - një proteinë që është e vendosur në serum, prodhojnë qelizat seksuale. Niveli i saj i ulët do të thotë natyrën azoospermia sekretore dhe të lartë normale apo jo diagnostikuese të rëndësishme.

Nëse pacienti nxjerrës azoospermia zakonisht mund të kujtojnë traumën ish ose inflamacion të rëndë të organeve riprodhuese, si dhe efekte të tjera patologjike. Edhe pse këto udhëzime nuk janë gjithmonë të tregojnë se rrugët ejaculatory ishin me të vërtetë përshtypje.

Për të sqaruar diagnozën kryer henitohrafiya - X-ray studim, i cili tregon qartë shkallën e pengimin e mënyrave vas.

Por kriteri më e sigurtë e shtetit e sistemit riprodhues mashkullor dhe shanset e tij për të arritur fekondimi në çfarëdo mënyre është birë testicular (teza) ose epididymis (Mesa). Kur birë përcaktohet me saktësi epitelit shtet tubthave seminifer dhe përqendrimi i spermës në testis, dhe shkallën e pjekurisë.

Nëse ka pengesë, mjeku vlerëson shanset për zgjidhjen e problemit nga operacioni - kryerjen e intervenimeve microsurgical. Por çështja është e komplikuar nga fakti se pas 3-5 vitesh mungesë terrenit traktit seminal mund të prishin në masë të madhe proceseve të prodhimit të spermës. Prandaj, edhe kur zbulimin atë manifestime absolutisht e qartë e pengimit të mënyrave vas birë testikul para operacionit është e nevojshme.


Përveç opsionet e mësipërme për shkak të mungesës së spermës në derdh, lëshojnë edhe raste ku nuk drejtojnë veten derdh. Kjo derdhje reaksionar në të cilin sperma në vend të shpërthejë jashtë, hedhur në fshikëz. Gjithashtu aspermatyzm - mungesa e britmë dhe orgazmës për shkak të disa çrregullimeve neurologjike ose funksionale. Këto kushte janë trajtuar në mënyrë rigoroze individuale.