Sëmundja shkakton një varicocele dhe trupin


Varicocele - nuk është një sëmundje e lehtë, pasi ndonjëherë është e fshehur. Megjithatë, të çon në komplikacione të rënda, deri në varfëri ose në fillim të menopauzës mashkull! Shpesh sëmundja është zbuluar vetëm në të njëjtën kohë i njerëzve të anketës në kërkim të shkaqeve të infertilitetit ose gjatë shqyrtimit të tyre mjekësor para ushtrisë. Varicocele është një zgjerim i palcës sperme nëpër të cilat spermës janë lëshuar në uretrës. Le të flasim për shkaqet e sëmundjes dhe varicocele në trup.


Në shumicën e rasteve shkaku është një anomali kongjenitale - cen, e cila çoi në një shkelje të formimit të mureve dhe venat valvulare. Ekziston edhe një lloj i sëmundjes si një varicocele mesme. Ajo është shkaktuar nga formimin e një tumor në hapësirën bark ose zacherevnomu, nga e cila nuk është shkelje e rrjedhjes së gjakut nga venat e kurrizit sperme. Si rezultat - venat.

Shenjat e para dhe simptomat në trup
Në shumicën e rasteve, varicocele nuk është duke e bërë vetë ndjerë para pubertetit. Është për këtë arsye rrallë diagnostikuar në djemtë. Adoleshentët që kanë hyrë gjatë pubertetit, varicocele është zakonisht të zbuluar gjatë kontrollit rutinë. Urolog tërheq vëmendjen për zgjatet nëpërmjet lëkurës së venave scrotum rrethojnë testikul. Për shkallën e I karakteristike zgjeruar, venat e ndërlikuar hrozdevydnoho rrjet. Ata aktiv jo material tension në bark.


Në II-III shkallë zgjeruar dhe venat e shtrembëruar mund të shihet kur shihet njeriun të drejtë edhe të theksuar muskujt e barkut. Tension çon në rritjen e enëve të gjakut Trace Firming. Në venat e reduktimit të rëndësishëm në vëllim dhe elasticitet testiseve. Gjithashtu asimetri të vendndodhjes së tyre në varicocele njëanshme - është nën koqe në anën e prekur. Sëmundja është diagnostikuar më shpesh në shkallën II-III, kur venat janë qartë të dukshme. Për mjekun është i rëndësishëm në përcaktimin e formës së trupit dhe shkallën e varicocele, pasi ajo është e bazuar në këto të dhëna është zgjedhja e trajtimit. Për diagnozën e sëmundjes për të përcaktuar llojin e rekomanduar shqyrtimin e saj me ultratinguj të testiseve. Gjaku Doppler veglat e trupit dhe ju lejon për të vendosur uljen e volumit scrotum testicular dhe të zbuluar rrjedhjen e kundërt të gjakut të brendshme farës së Vjenës. Ndonjëherë mjeku mund të rekomandojë X-ray studim në të cilin mat presionin në venë e majtë veshkave. Është e nevojshme për të përcaktuar anatomi e sistemit venoz dhe shkakton përsëritjen e sëmundjes, nëse respektohen.


Sëmundje Trajtimit
Në fazën fillestare të trajtimit varicocele mundshme konservative dhe vëzhgimit. Kjo është e nevojshme për të parandaluar ose për të zbuluar përkeqësim. Në fazën e unë mund të arrijë rezultate të mira pa kirurgji. Në shkallën e II terapi konservative është efektive vetëm në 30% të rasteve. Në III shkallë pa ndërhyrje kirurgjikale është e nevojshme.

Trajtimi kirurgjik është në:
• varicocele bilateral;
• Niveli i njëanshëm II në mungesë të efektit të terapisë konservatore;

• njëanshme III shkallë;
• reduktuar volumin testicular. Parimi i trajtimit kirurgjik është për të ndaluar rrjedhjen e gjakut në venë e brendshëm sperme dhe degët e saj (kolateral), dhe në largimin ngecje e gjakut në venat e scrotum zgjeruar. Është e rëndësishme për të mbajtur arterie fara dhe limfatike anijeve brendshme të koqe.

Aktualisht, fëmija mund të shkarkohet nga spitali brenda ditëve pas operacionit pa komplikime. Trajtimi Recommended shtëpi për 1-15 javë. Gjatë një vjet e gjysmë kërkohet provimeve kirurgët parandaluese (pas 16 dhe 18 muaj). Burrat e nevojshme si spermë kontrollit. Mjeku mund të rekomandojë mënyrën optimale të aktivitetit fizik.