Shkaqet BPH


Adenoma e prostatës (aka prostatës beninje ose të zgjerimit të prostatës beninje) - një zgjerimin e mes të prostatës. Shpesh ka hyperplasia me gunga, e cila shfaqet në pjesën e prostatës, i cili mbulon uretrës. Rezultante ngushtimi (pengim subvezykalnaya). Në këtë artikull ne do të shikojmë në të gjitha shkaqet e BPH sëmundjes.
Kur adenoma e prostatës, mbi të gjitha, vështirësi me urinim. Ky dobësim i lumë e urinës, problemet e urinimit në fillim, duke rritur kohëzgjatjen e procesit. Formimi i mundshëm i mbetur urina rrjedhje urine rënie nga rënie gjatë natës, polakiuriya (urinim i shpeshtë gjatë ditës) ose nokturia (të njëjtat dështime në natën), prania në urinë papastërtitë mikroskopike të gjakut të dukshme. Mbajtje Ndoshta akute urinare apo urinim i përforcuar, derisa mosmbajtjeje.Cilat janë shkaqet?
Arsyet e sakta nuk janë të qarta. Sot, mjekët sugjerojnë që shfaqja e sëmundjes janë ndryshime të rëndësishme hormonale në prostatë vetë. Studimet shkencore kanë gjetur asnjë lidhje ndërmjet rritjen e rrezikut të sëmundjes dhe pirja e duhanit, varësia ndaj alkoolit, mënyrë jetese i ulur. Aktiviteti i rregullt seksual - nuk është një faktor rreziku për shfaqjen e BPH. Në të kundërtën, si prostatës - gjëndër dhe prodhon shkatërrimin e fshehtë sistematik të kancerit (derdhje) - më tepër, ajo është një plus. Megjithatë, nuk mund të pretendojnë se jeta e rregullt intime të jetë parandalimi i hyperplasia mirë prostatic.


Ekzaminimi i mëtejshëm përfshirë prekje të prostatës (ekzaminimi dixhital-zorrës së trashë) dhe me ultratinguj e trupit jashtë përmes fshikëz të plotë për të përcaktuar madhësinë. Me pajisje teknike mund të matet ashtu-quajtur "jet kurbë urinë." Kur adenoma e prostatës është rrafshuar zakonisht dhe zgjatur. Një dhe ultratinguj menjëherë pas urinimit për matjen urinë mbetur në fshikëz (vëllimi i saj nuk duhet të kalojë 100 ml). Urina mund të testohet për sheqer, proteina, qelizat e kuqe dhe të bardha të gjakut. Në studimin e laboratorit, përcaktohet zakonisht treguesit e veshkave (kreatininës) dhe antigjen-specifike të prostatës (PSA). Vlera e PSA nevojshme sidomos për dallimin midis zgjerimin beninje e prostatës dhe kancerin e prostatës. Duke përdorur ultratinguj transrectal (futur nëpërmjet sondës ultrazërit shufra anusit) mund të dallojë saktë strukturën e prostatës dhe për të përcaktuar madhësinë e saj.


Por mendimi i pasqyrë të fshikëzës në këtë sëmundje duhet vetëm në raste të jashtëzakonshme. Ekzaminimi Urodynamic (matjen e presionit në fshikëz X-ray imazhin e fshikëzës) është caktuar vetëm kur ekziston dyshimi për çrregullime të tjera neurogjenik (p.sh., diabetit apo insulinë me miratimin e një goditje).

Si për të trajtuar adenoma e prostatës?
Në fazën fillestare të terapisë mjekësor të sëmundjeve të përdoret. Në disa raste, transaksioni i saj mund të vonohet për vite me rradhë. Por në qoftë se në mënyrë të përsëritur testi tregon një prani të qartë të urinës mbetur, do të jetë gjakderdhje e shpeshtë e BPH apo mbajtjen akute urinare, në përgjithësi ngre çështjen e operacionit. Disa nga metodat e të terapive sindromi drogës, hyperplasia mirë prostatic mund të pengojë epsh dhe mosfunksionim ngrerë. Por ata janë të rralla. Gjithashtu dështimet rralla mbledhje pas operacionit endoscopic prostatës (më pak se 10% e rasteve). Ndonjëherë derdhje reaksionar (derdhje në drejtim të kundërt). Orgazmë mashkull por derdhje ndodh. Vend flukset spermë në fshikëz dhe përzier atë me urinë. Kjo do të thotë se njerëzit nuk mund të kenë fëmijë në mënyrë të zakonshme.


Sepse shkaku i saktë i BPH është e panjohur, për fat të keq, nuk ka masa të veçanta parandaluese. Për meshkujt shëndetin kritike dhe stërvitje dhe ushqimin e duhur. Menu për zotëri nuk duhet të përmbajë shumë yndyrna shtazore (mish i kuq, salcice, ushqime të skuqura). Ajo duhet të hahet sa më shpesh si fruta, perime dhe peshk. Gjithashtu, gratë duhet të mbështesë partnerin e tyre në kërkim për rekurs në fillim të urolog nëse ka simptoma. Megjithatë, jo të gjithë njerëzit me zgjerimin beninje të prostatës kanë ankesa klinike. Pra, pas arritjes 45 vjeç duhet të shqyrtohen çdo vit.