Steriliteti Mashkull dhe shytatShytave, emri i saktë i shytave sëmundjes - një sëmundje akute infektive që zakonisht ndodh në fëmijët nga 3 deri në 15 vjet. Por të rriturit që vuajnë nga kjo sëmundje është shumë e rrallë. Kur shytat virusi merr në trup, e cila ndikon gjëndra të ndryshme në të gjithë trupin. Dhe shpesh të kërcënuar dhe janë testikujt në djemtë.
Steriliteti Mashkull dhe derr - ShkaqetNëse derr nuk trajtohet kjo mund të çojë në faktin se funksioni testicular do të vazhdojnë të jenë të komprometuar rëndë. Rreth viruset javë 6 ditë shkoj në testiseve e djemve dhe ata fillojnë të shtohen në mënyrë aktive. Në të njëjtën kohë ka shenja të orchitis - koqe bëhet e kuqe, rritet në madhësi. Zakonisht një koqe është i prekur për herë të parë, atëherë procesi inflamator, vezë dytë.


Nëse sëmundja nuk trajtohet, indeve testicular mund vetëm të vdesin. Kjo do të thotë se në të ardhmen njeriu kërcënojnë varfëri. Por kjo ndodh rrallë dhe neyyazytsirno infertilitetit që ndodh kur një plumb e mëparshme, nuk ka vetëm 2 - 3% e të gjithë njerëzve të cilët kanë pasur shytave si një fëmijë.
Që derr mashkull i rritur është shumë, shumë rrallë, infertilitetit dhe ata kanë shumë më pak. Dhe në mënyrë për të kuptuar nëse shterpësi në meshkuj pas shytave vuajnë, ju patjetër duhet të bëni analiza spermë, dmth spermohramu. Mënyra e vetme për të përcaktuar shkakun e infertilitetit, dhe çfarë lloji të infertilitetit në meshkuj të zhvilluara pas shytave.

Steriliteti Mashkull dhe shytat - trajtimShytat - një sëmundje e cila praktikisht nuk kërkon trajtim, por vetëm në qoftë se ajo nuk ishte e vështirë. Në javën e parë të nevojshme pushim shtrat dhe izolimin në shtëpi për 9 ditë. Nëse sëmundja është shumë e vështirë, pacienti shtrua në spital.
Me ushqimin e duhur duhet të çojë - duhet të zvogëlojë konsumimin e yndyrave, bukë dhe makarona. Ajo është e mirë për të ngrënë ushqim të qumështit bimore.
Nëse zhvilluar shytave orchitis, një gjendje më shpesh ndodh kur mos-pajtueshmërinë me regjim shtrati. Për të parandaluar orchitis në krye, dhe më derr duhet patjetër të vaksinohet kundër sëmundjeve. Kjo vaksinimi është kryer kur fëmija mbush një vit. Rivaksinimi është kryer në 6 vjet. Pas vaksina prodhohet qëndrueshme imunitet gjatë gjithë jetës.