Prostatitis-inflamacion të prostatës


Prostatitis konsiderohet 21 përgjithmonë sëmundje. Prostatitis-inflamacion të prostatës gjëndër shkaktuar nga bakteriale, fungale apo infeksion viral që hyn prostatës me gjak ose limfatike. Në shumicën e rasteve, prostatitis ndodh në një formë latente, pa dhimbje dhe asimptomatike. Prostatës, i cili është në mënyrë tipike e prostatitis është shpesh ultratinguj e barkut, e cila është kryer gjatë shqyrtimit të organeve të tjera.
Faktorët kryesor për prostatitis - inflamacion të prostatës


* Seksualiteti parregullt - një nga shkaqet e para të prostatitis. Gjëndër prostatës është përgjegjës për sintezën e sekretimit që është pjesë e spermës. Me ndarjen e rregullt e spermës, prostatës është formuar stanjacion, që do të thotë se ndezjen nuk do të ndodhë. Në jetën e parregullt seksual të një njeriu është sekrecione ndenjur, bakteret fillojnë të shumohen dhe shkaktojnë inflamacion në gjëndër prostatës.

* Seksi të shpeshta të pambrojtur. Kjo arsye e përfshin jo vetëm shfaqjes së prostatitis, por edhe sëmundjeve ngjitëse seksuale të ndryshme.

* Reduktimi i hormoneve seksuale mashkullore. Kjo është për shkak të rënie në nivelet e testosteronit, më shpesh në meshkujt mbi 50 vjet. Kohët e fundit, megjithatë, pati raste kur ulur epsh në meshkuj të moshës 30 vjet. Stresi, pereutomlyaemosty, pagjumësi, shtim në peshë - arsyet kryesore për rënien e hormoneve seksuale mashkullore.
* Inaktiviteti fizik. Mënyrë jetese i ulur, i cili ka burra të kohëve të fundit të çojë çon në stagnim e gjakut në legen, respektivisht, dhe në gjëndër prostatës.


* Reduktuara imunitetin - një nga shkaqe kryesore të sëmundjeve inflamatore, në veçanti për prostatitis. Trupi pushon të rezistojë infeksioneve, viruseve dhe baktereve nga gjak hyjnë gjëndër prostatës.
* Zakone të këqija - alkooli dhe nikotina. Statistikisht, njerëzit që pinë duhan dhe pinë alkool më shpesh vuajnë nga prostatitis, se sa ata që nuk abuzojnë alkool.
* Stres të vazhdueshëm, depresioni, tendosje nervor, siç u përmend më lart, është arsyeja për rënien e hormoneve seksuale mashkullore, dhe në këtë mënyrë të çojë në prostatitis.

* Çrregullime të gjakut të ndryshme dhe sistemet kardiovaskulare, vatra e infeksionit kronik.
* Braktisur apo anasjelltas gjatë akteve seksuale, zgjimit të fortë seksuale pa shkarkimit të mëtejshëm.

Simptomet e prostatitis
Shpesh sëmundja është asimptomatike. Megjithatë, në raste të rënda mund të jenë simptoma të tilla si dhimbje barku, urinim i shpeshtë dhe i pjesshëm, dhimbje, dhimbje gjatë urinimit, derdhje anormale, duke orgazmë është e rrallë dhe e dhimbshme. Dhimbje të shpeshta në testiseve, makinë reduktuar seksi, humbje e erections mëngjes.


Të gjitha ato të listuara më sipër simptomat shtyjë shenjën e saj në psikikën e njerëzve. Njeriu është i shqetësuar, nervoz, ajo redukton performancën dhe Gjendja përkeqësohet gjumë.
Duke vizituar mjekun kryer një rishikim të plotë: mbledhin dhe ankesat e shqyrtimit të prostatës nëpërmjet rektumit, hulumtim manual. Prostatës Designed ultratinguj, kulture dhe scraping e uretrës.

Trajtimi i prostatitis
Për trajtimin e kancerit të prostatës, duke përdorur droga anti-inflamator dhe antibakteriale. Pas heqjes procesin inflamator është caktuar një kurs masazh prostatës.


Parandalimi i prostatës
Masa kryesore e parandalimit të prostatitis është e rregullt, 2-3 herë në vit, një vizitë në urolog. Normalizimi i aktivitetit seksual, duke zvogëluar numrin e alkoolit dhe të heqin dorë nga pirja e duhanit, rritjen e imunitetit, edukimin fizik dhe sportin - këto janë themelet e parandalimit, të cilat duhet të përmbahet për njerëzit me sëmundje të prostatës.