Fibroadenoma mund të shpërndajëShumë gra në Doctor - mammologist shpesh bëjnë pyetje - mund të shpërndajë fibroadenoma? Në të vërtetë, kjo çështje është e rëndësishme sot si kurrë më parë. Teorikisht fibroadenoma mund të shpërndajë, por në praktikë kjo ndodh shumë rrallë. Disa gra vjet duke pritur për këtë tumor do të jetë vetë gjirit, por në vetvete fibroadenoma neyyazytsirno është ende e rrallë, por në kancer ajo regenerates goxha shpesh. Është për këtë arsye që çdo grua mbi 40 herë në vit duhet të jetë pjesë mammologist dhe të bëjë një mammogram.


Fibroadenoma nga simptomat e gjirit
Shumica fibroadenomas grua e gjen veten dhe kjo ndodh rastësisht. Në qoftë se një grua ka një tumor të vogël të këtij lloji, është nën ndikimin e estrogjenit hormonit, e cila është prodhuar në sasi të mëdha gjatë shtatzënisë apo në fund të menstruacioneve mund të rritet pak në madhësi. Cilat janë simptomat e tumorit beninje?

1. tumoreve Lëvizshmërisë

2. painlessness gjoksin me tumor

3. Shpesh fibroadenoma - një tumor që është gjetur në të dy gjinjtë


4. tumor në vetvete është kujton në huyazykay probing top, e cila është shumë elastike
Si mund të dallojë tumoret malinje nga fibroadenomas? Secili prej tumoreve malinje është një tipar i përbashkët - ajo praktikisht i palëvizshëm gjatë probing dhe ngjitur në indet përreth. Fibroadenoma njëjtë siç u përmend më lart - tumor lëvizshme dhe lehtësisht të lëvizur nën lëkurë.
Para se të filloni trajtimin, ju duhet patjetër diagnozë të saktë. Në mënyrë të pavarur e bëjnë shumë të vështirë, e cila është arsyeja pse ajo është e domosdoshme që të vizitoni mjekun - mammologist. Së pari, mjeku do të bëjë prekje e gjirit dhe të përcaktojë pozicionin e tumorit. Atëherë gruaja duhet patjetër të shkoni mammograms diagnozë më të saktë dhe të trajtimit emërimin e duhur.

Kanceri i gjirit Fibroadenoma trajtim:
Të gjitha fibroadenoma në një centimetër në madhësi nuk kanë nevojë për trajtim të veçantë. Këto tumore të vogla kërkojnë të rregullta follow-up me ultratinguj dhe mamografia.
Ju lutemi të jenë të vetëdijshëm se fibroadenoma më të mëdha të kuruar disa lloje të drogës e pamundur. Kuruar sëmundje është me anë të operacionit, por operacioni është kryer vetëm në dëshminë, të cilat përfshijnë kancerin dyshuar, rritja e shpejtë e tumorit dhe fibroadenoma madhe madhësia.