Kjo mund të çojë në infertilitetit mashkullor


Një çift i martuar mund të konsiderohen të padobishme në qoftë se brenda një viti e përbashkët seksualisht jetës aktive, pa përdorimin e metodave kontraceptive, shtatzënia nuk vjen.
Sot 10-15% e çifteve - pafrytshme. Autorët e këtij më shpesh femrat - 41%, infertilitetit mashkullor - 24%, dhe 24% fajësojnë të dy dhe vetëm 5-10% shkaku nuk është gjetur.

Le të marrin në konsideratë në vijim, të cilat mund të çojë në infertilitetit mashkullor
Faktorët Neyropsyhycheskye: dëmtimi i sistemit nervor qendror dhe periferik, neuroinfections (meningiti, encefalit), alkoolizmi, trauma mendor. Sjellja seksuale e meshkujve të jetë nën sistemin e plotë ndikimi neyroendokrynoy që punon hierarkike, që është elementi më i rëndësishëm është lëvore cerebrale, ajo ndikon në gjëndrën e hipofizës, hipotalamusin atë, e cila nga ana stimulon funksionimin normal të testiseve. Të gjitha këto organe, me përjashtim të testiseve, pjesë të trurit dhe ata janë nën ndikimin e vazhdueshëm të faktorëve të jashtëm dhe të brendshëm, duke u përpjekur për të ruajtur funksionimin harmonik të të gjitha organeve, duke përfshirë testiseve, në dritën e këtyre faktorëve. Por në qoftë se trupi është nën ndikimin e vazhdueshëm të faktorëve negative, kjo harmoni është e shqetësuar, e cila mund të çojë në sëmundje funksion testicular. Për shembull, trauma të rënda psikologjike, shpesh duke rezultuar në (sasi të reduktuar ose mungesës së plotë të të rriturve spermë) oligo-ose azoospermia. Palcës kurrizore lëndimit mund të çojë në degjenerim ose atrofi epitelit semynalnoho (të përfshirë në formimin e spermës të rinj).Faktorët gjenetik dhe kongjenitale. Ajo mund të jetë hromozomyalnыe dhe gjenetik patologji: Klinefelter musht, Kalman, TERMAR, hermafrodyzm. Nuk mund të jenë anomalitë e testiseve, cryptorchidism, aplazionit ose hypoplasia të testiseve. Rol të rëndësishëm ka luajtur nga të gjithë anomali të traktit urogjenital, edhe pse të rralla (4-5%), por në vitet e fundit numri i tyre rritet: hypospadias, epispadias (kreu ndarjen dhe uretrës nga mbrapa apo anëtar anën e përparme).

Sëmundje Toksykoynfektsyonnыe. Sëmundjet që mund të shkaktojë infertilitetit mashkullor dhe një shumëllojshmëri mjaft të përbashkët, duke përfshirë: prostatitis, epididymitis, vesiculitis (një inflamacion i organeve të përfshira në formimin e spermës). Testiseve dhe procesi i formimit të spermës (spermatogenesis) mund të jenë të goditur nga sëmundje të tilla si parotydyt epidemi, bruceloza, tuberkulozi, sepsë, malaria, sëmundjet seksualisht të transmetueshme. Efektet në sistemin riprodhues është ose bakteret apo toksina, ose thjesht ethe në këto infeksione. Incidenca e infertilitetit pas transferimit të këtyre sëmundjeve është 96-36%, 70% e tyre vuanin nga pezmatimi i nivelit urogjenital sistemit. Ndër pacientët nënshtruar epidemi parotydyt, një e treta e tyre vuajnë nga orchitis (inflamacion testicular) dhe 50% e këtij të fundit, për shkak të bërë jopjellor.


Toksina ekzogjene: anilinë ngjyra ethylenediamine, metalet e rënda, drogës, alkoolit, duhanit dhe medikamente të caktuara mund të çojë gjithashtu në infertilitetit mashkullor. Problemi i dehje njerëzore komplikuar çdo vit paralelisht me përkeqësimin e mjedisit. Astenozoospremyya ose teratospermyya zhvillon duhan kur tepruar dhe alkool. Droga të tilla si sulfonamides, nitrofurans dhe disa antibiotikë të kenë efekte të drejtpërdrejta toksike në sistemin riprodhues të burrave. Gentamicin, Oxytetracycline, cefalosporinat, colchicine - suppresses spermatogjenezes. Sperma Nitrofuran imunnodefitsyty. Doza e lartë e adrohennov estrogjenit apo shkelë spermatogjenezes, pengon riprodhimin e formave të reja të spermës.


Faktor ushqim. Të ushqyerit e dobët apo uria, gjithashtu mund të çojë në infertilitetit mashkullor, si edhe për shkak të mungesës micronutrients rëndësishme shfaqet atrofi dhe ndryshimet sklerotizues në të testiseve. Shpesh ajo mund të shfaqen në adoleshentët gjatë pubertetit. Per zhvillimin normal harmonizuar të sistemit riprodhues janë vitamina rëndësishme (A, E, C, D), amino acide (arginine, lysine, metionine, triptofan).

Rrezatimi. Spermatogenesis shumë e ndjeshme ndaj rrezatimit, veçanërisht nëse ajo është? - Rays. Më të ndjeshme për të qelizave të rinj rrezatimit (spermës) sesa qelizat më të pjekur, aq më e madhe rezistenca.


Testikulat hipertermia. Temperatura optimale për spermatogenesis në 2-3 ° C më poshtë temperaturën e trupit. Ekspozimi i vazhdueshëm ndaj temperaturave të larta pengojnë format e spermës të rinisë. Për shembull, vetëm një herë temperatura është ngritur më lart 39 ° C mund të çojë në ndalimin përkohshme të spermatogenesis, funksionin riprodhues restauruar pas 25 muajsh.
Kur çdo çift jopjellor vjen të konsultoheni me mjekun çdo provë duhet të fillojë me burrat si studim burrat një shumë më të shpejtë dhe më e lehtë për të vetëm një spermë mund të flasë prej tyre - asnjë problem.


Këtu është një analizë e spermës normale:
- Numri i spermës - 2.6 ml;
- Ngjyra - opali e bardhë;
- Erë - specifike, si aroma e gështenja, në sajë spermynы komponent;
- pH - 72-78 përqendrimi minimale e spermës - 20 milion / ml, ose sasi rreth 60 milionë spermës;
- Lëvizshmëria - 70% e të gjithë spermës brenda një ore dhe 60% në orë e dytë të derdhje ambasadorit.
- Shpejtësia e spermës - 50 m / sek;
- Numri i spermës me strukturën normale - 60-70%

- Qelizat e bardha të gjakut - 35 - qershor 10 47h / ml

Variacione parregullt spermahrammы:
- aspermiya - mungesa e spermës.
- azoospermia - nuk ka spermës pjekur.
- olyhoazoospermyya - 1-20.000.000 spermës / ml
- astenozoospermyya - lt; 70% e qelizave celular.
- nekrospermyya - një numër i madh i spermës vdekur.
- teratozoospermiya - më shumë se 30% forma të parregullt.