Barkut aneurysm aortic, shkaqet, trajtim


Një nga më të mëdha dhe më të rëndësishme të anijeve në trup është aorta. Ajo lidh zemrën me të gjitha agjencitë e tjera. Ajo do të jetë e panevojshme për të folur për rëndësinë dhe funksionin e rrugë kryesore të trupit. Puna, e cila mbështetet në të aortës është shumë e madhe, por ajo mund të ulet në çmim rabotke të cilat mund të jenë shumë të larta.Shumë shpesh kjo anije që vuajnë nga sëmundjet, të quajtur aneurysms. Aneurysm - një zgjerim i anijes dhe ky proces shpesh ndodh në aortë.


Aneurysm barkut aortic ndodh kryesisht në njerëzit mbi 65 vjet dhe incidencën e rreth 1 pacient në 20 moshuarit. Nëse ka një këputje e aneurysm, ajo zakonisht është fatale. Aneurysm shfaqet në këtë faqe interneti, ku mur anije dobësuar. Shfaqja e patologjisë ndihmon presionin e lartë të gjakut. Është e nevojshme për të diagnostikuar dhe trajtuar sëmundjen, pasi efektet nuk mund të jetë shumë e këndshme. Një nga komplikimet më të shpeshta duhet të përmendet se anevryzmatycheskoe muret e enëve të zgjerimit kontribuon në formimin e mpiksjen e gjakut. Trombozë gjithashtu jep një shumë probleme, sepse clots gjakut janë një shkak i zakonshëm i bllokimit të enëve të gjakut, duke çuar në nekroza e indeve dhe autoritetit nekrozë, e cila ka ndodhur në afërsi të bllokim. Kur muret e enëve të gjakut aneurysm kalciumit depozitohet në tepërt. Aneurysms mund të zhvillohet në çdo pjesë të anijes, por ende rreth një e treta e të gjitha rasteve janë të përqendruara në aortës abdominale.Shkaqet e aneurizëm të aortës abdominale

Arsyeja më e madhe quhet aneurysm aortic atherosclerosis , Kjo nuk është e habitshme. Sepse atherosclerosis është dëme muret anije, ata humbasin elasticitetin e tyre, të bëhen më të brishtë, e cila është tokë pjellore për ngushtimin e mureve të enëve me zgjerimin e mëtejshëm në një fushë të veçantë. Arsyet aneurysm mund t'i atribuohet në mënyrë të sigurtë të gjithë faktorët që provokojnë zhvillimin e arteriosklerozës. Pirja e duhanit ofron një nga efektet më të dëmshme në enët e gjakut, si tymi i cigares ka tendencë për të zgjeruar dhe të ngushtojë enët e gjakut, një proces i inhaling dhe exhaling tym. Një punë e vazhdueshme vesh anijeve të tilla, duke i bërë ata më të përpunueshëm, etj Një lloj tjetër të dëmit, duke përfshirë krijimin e një sfond për zhvillimin e aneurysms. Moshë luajnë nuk është pikërisht vendi i fundit në zhvillimin e kësaj sëmundjeje të rrezikshme. Njerëzit të cilët kanë mbushur 55-65 vjet më shumë nga afër monitorimin shëndetin e tyre si ata marrin në rrezik të lartë në lidhje me zhvillimin e aneurysms të zgavrën e barkut. Paul - Një nuk mund të injorojë faktin se meshkujt janë më të prirur për sëmundje të ndryshme kardiovaskulare, duke përfshirë, kur është fjala për zgjerimin patologjike të lumen të aortës gjendet në bark. Mënyrë jetese i ulur promovon proceset ndenjur në trup, i bën muskujt dhe enët e gjakut më të fjetur dhe zvogëlon efikasitetin e tyre. Mbipeshë dhe nuk është pjesë aktive, sepse përmes ajo rrit sasinë e gjakut të derdhur nga zemra, e cila ndikon në enët e gjakut. Presionin e lartë të gjakut i referohet gjithashtu në listën e faktorëve që çojnë në aneurizëm të aortës abdominale. Mos harroni në lidhje me këtë faktor si trashëgim. Siç mund të shohim. Shkaqet e aneurysms janë shumë të ngjashme për shumicën e shkaqeve të sëmundjes së zemrës dhe veçanërisht atherosclerosis. Por unë ende të shtoni në listën e faktorëve që mjekët shpesh diagnostikuar sëmundjen pas sëmundjeve infektive që dëmtojnë enët e gjakut, sëmundje të tilla përfshijnë sifilizi.


Simptomet e aneurizëm të aortës abdominale

Kur pacientët Aneurysm shpesh janë ankuar për disa simptoma në të njëjtën kohë ose 1-2, por të dallueshme. Një nga tiparet më karakteristike të mund të konsiderohet Ndjenja gurgullimë në bark, që përkojnë me ritmin e rrahjeve të zemrës. Këto ndjenja janë mjaft të theksuara. Ju mund të jenë shumë të rënda dhe dhimbje e papritur në bark dhe të ulët mbrapa. Kjo simptomë sugjeron aneurysm këputje. Çfarë është shoqëruar me humbjen e vetëdijes, dhe në qoftë se jo për të ofruar ndihmë në këtë periudhë, viktima mund të vdesë. Një person mund të të shpëtojë në këtë rast kanë kirurgji të menjëhershme. Rrallë, por ka edhe dhimbje këmbë zbehje të lëkurës, synyushnostyu gjymtyrë. Simptomë e fundit shkaktuar nga fakti se në mpiksjen e aneurysm formuar dhe ata filluan të emigrojnë, dhe duke arritur në këmbë, duke shkaktuar anije me emrin simptomat zakuporyly.


Diagnostics aneurysm barkut aortic kryhet në bazë të studimeve të tilla, me ultratinguj, tomography llogaritur, angiografi renthenokontrastnaya. Zakonisht një sondazh i kryer në bazë të ankesave të pacientit, dhe studimin e historisë së saj.


Trajtimi i aneurysm barkut të aortës

Trajtimi i aneurizëm të aortës abdominale mund të caktohet vetëm pas diagnostikuar saktë dhe studimi i pacientit, madhësinë e aneurysm. Nëse shpërthyer aneurizëm, është e nevojshme kirurgji emergjente . Kirurgjisë mund të jenë të planifikuara kur bazohet në të dhënat e mbledhura Rezultatet kërkimore Mjeku pacientit vendos për të vepruar pacientit në mënyrë që të mëtejshëm parandalues ​​thyerje aneurysm veprim. Operacioni i planifikuar mbart shumë më pak rrezik për pacientin se urgjente.