Arthritis i hip


Arthritis e hip përbashkët (Një tjetër emër për sëmundjen - koksyt) e quajti procesin patologjike shoqëruar me inflamacion të rëndë në gojën e përbashkët. Pacientët me këtë lloj të artritit zakonisht janë të moshës 15 deri 40 vjet. Sëmundja ndodh kur joints janë të tjerët përflakur: dora, gishtat, gjunjët dhe kështu me radhë. - Përveç në rastin e artritit reaktiv. Arsyeja mund të jetë qarkullimi i dobët dhe mungesa e lëngjeve të përbashkët, dhe kjo nga ana e çon në inflamacion.

Ka një numër të shkaqeve të mundshme të artritit. Këto përfshijnë: shqetësuar metabolizmi - duke shkaktuar shpesh nga depozitat e kristaleve në të përbashkët, mund të ndodhë si rezultat i stresit të fortë në të përbashkët - kjo ndodh më shpesh në prani të sheshtë apo koksartoza. Në raste shumë të rralla artrit mund të shkaktojnë sëmundje infektive.

Simptomat


1. Shenja e parë e inflamacionit të hershme është dhimbje të forta. Kjo mund të ndodhë me frekuencë të ndryshme dhe intensitet. Pasi njeriu të mbështetur larg, dhimbje mund të jetë për disa kohë të largohem, por se ky është më i rrezikshëm: Pacientët shpesh qetësohen dhe të kërkojë këshilla mjekësore në asnjë nxitim.

2. Shënim në zhvillim (sidomos pas një pushimi të gjatë) ngurtësi në të përbashkët. Në vend të temperaturës së inflamacionit të indeve, ka enjtje dhe skuqje.


3. Ka disa lloje të kësaj sëmundjeje. Secili prej tyre ka simptomat e saj. Kur purulent PBX vërejtur dobësi. Pacienti ishte në ethe, në rritje ashpër temperaturën, djersën del. Vend i lënduar bëhet purplish-kuqe dhe bymehet, nuk është formuar qelb, e cila çon në dehje. Dhimbja është konstante dhe intensifikuar, ndërsa në lëvizje. Përfundimisht zhvillon dobësimin e tyre.

4. dhimbje artriti reumatoid dhe ënjtje karakteristike të zonës qef. Person në mëngjes ndjen ngurtësi në të përbashkët. Nyjet janë të prekur zakonisht simetrike.


5. tmerrësisht dhimbje tregon zhvillimin e podager përbashkët koksyta hip. Sulmet e tilla mund të jetë për një orë dhe deri në dy javë. Dhimbje të forta është shoqëruar me një rritje të temperaturës në vendin e inflamacionit dhe skuqje e saj. Lëvizja e përbashkët e vështirë.

6. Një tjetër lloj i artritit e hip përbashkët me zhvillimin e psoriasis. E ashtuquajtura koksyt psoriatike. Shumë janë lezione cyanotic, dhe shumica e lezione të ndodhë nyje asimetrike. Ky lloj karakterizohet nga zhvillimi i sëmundjes në shpinë.
Trajtim


Efikasiteti maksimale e trajtimit të artritit së hip përbashkët është arritur duke përdorur një sërë masash të cilat kombinojnë ortopedi, terapi të drogës, trajtim spa dhe në fund një operacioni. Zakonshëm suva shtretër dhe ndihmojë për të siguruar pronën e përbashkët në fazën fillestare të trajtimit. Dhimbje për lehtësimin dhe inflamacion janë analgesics ndryshme dhe NSAIDs. Kur purulent koks përdoren antibiotikët dhe kirurgji. Pas ndihmave të periudhës akute të sëmundjes pacienti tregon fizioterapi dhe masazh. Nëse sëmundja nuk mund të përballen metodat konservatore kryhet operacioni. Në mënyrë tipike, kjo masë ekstreme është prekur protezë të përbashkët.