Dhimbje në coccyx


Dhimbje në coccyx (koktsyhodynyya) - një sëmundje shoqërohet me dhimbje në coccyx dhe anusit. Është e vështirë të diagnozës dhe të vështirë trajtohen. Vetëm nëse të saktë të identifikuar shkakun e dhimbjes, ne mund të zgjedhin një trajtim efektiv.


Arsyeja për të cilën nuk ka dhimbje në coccyx


Shkaqet më të shpeshta dhe të mëdha të lëndimit është zonë koktsyhodynyy coccygeal dhe ndryshime të ndryshme në mbaresa nervore që mund të ndodhë si rezultat i sëmundjeve të organeve pelvike. Lëndimet gjatë lindjes mund të shkaktojë dhimbje në coccyx, si gjatë kalimit të fëmijës nëpërmjet ngushtë lindjes kanalit hemorragji shpesh ndodh në inde okolokopchykovuyu.


Kur inflamacion në organet përreth mund të ndryshojë strukturën e indeve që janë në afërsi të coccyx. Formuar në Rumenin mund të përfshijë rrjet nervore. Duhet të theksohet se sëmundjet gjenitale dhe zhvillimin e dhimbjes në coccyx, shumë herë më shpesh në gratë për shkak të strukturës së fiziologjike të këtyre organeve.
Ajo që ka rëndësi është fakti se gratë coccyx më vыpryamlen, dhe burrat ai u kthye paksa në pjesën e përparme dhe glutes mbrojtura. Kjo mund të shpjegojë faktin se gjatë vjeshtës apo shoku gratë coccyx më shpesh ekspozuar ndaj traumave. Megjithatë, dhimbje në coccyx zhvillimin në sfondin e një dëmtimi të rëndë, por jo të parëndësishme. Mund të marrë peshën dhe rrjedhën e sëmundjes varet veçanërisht për sa kohë u prit lëndimi dhe çfarë procese kanë ndodhur gjatë kësaj kohe në indet dhe fibrave nervore.

Faktorët që ndikojnë në zhvillimin e dhimbje në coccyx:
· Një rënie ose goditje rajonin coccygeal, edhe shumë kohë para fillimit të dhimbjes;
· Të ndryshme inflamatore e pelvikut;
· Ndryshimet në muskujve dhe nervore fibrave në kryqe, coccyx dhe anusit;
· Akumulimit i kripërave;
· Ndryshimet në strukturën e kockave zonën coccygeal;
· Sëmundjet neurologjike të shtyllës kurrizore;
· Patologji të ndryshme të rektumit, të tilla si polyps;
· Kirurgji në zonën anal për të formuar inde mbresë të mëtejshëm;

· Shkallë të ndryshme të ptosis së mitrës dhe perineumit;
· Pasojat e dërgesave të ndërlikuara;
· Një shkelje e jashtëqitjes;
Dhimbje në coccyx më të dukshme pas disa presion mbi këtë fushë ose në këmbë. Ndjenja është zakonisht natyra përhapur dhe njeriu nuk është gjithmonë e mundur të thuhet saktësisht se ku ata lindin. Kjo zonë coccygeal dhemb, tërheq, bakes dhe jep siklet. Ndjesi të dhimbshme mund të jetë e përhershme ose periodike, afatshkurtër ose afatgjatë, mund të marrë disa vjet dhe të shkojnë për asnjë arsye të dukshme. Është shumë e vështirë për të gjetur lidhjen e dhimbjes me paraqitjen e disa faktorëve të jashtëm apo të brendshëm.Trajtimi i dhimbjeve në coccyx


Trajtimi për dhimbje në coccyx varet nga faktori drejtpërdrejtë shkakësore. Si rregull, të përshkruajnë një standard i vendosur procedurat fiziologjike dhe terapeutike. Nëse dhimbja është shumë i fortë, ka mbajtur bllokadën përdorur anestezion. Rezultate të mira mund të arrijë përmes masazh, akupunkturë, terapeutik ushtrime kulturës fizike. Operacioni i emëruar vetëm nëse lëndimet e kockave kërbishtin.