Dhimbje në të ulët mbrapa


Dhimbje në të ulët mbrapa, mollaqe dhe këmbët - kjo është arsyeja pse, për fat të keq, vuajnë më të rriturit. Duke përjetuar këtë dhimbje të paktën një herë, kurrë nuk do të harrojmë atë. Prapa dhimbje - shkaku kryesor i paaftësisë. Shumë muskujt, të cilat i përkasin në zonën e mesit e shtyllës kurrizore, të ulët mbrapa, mollaqe dhe kofshët, më shpesh të shoqëruara me dhimbje në këto zona se sa mendohet zakonisht. Ata janë të përfshirë në aktivitete të ndryshme të tilla si ngritje peshe, kate larëse, pluhurave, gërmimi tokën dhe kështu me radhë. D. Ata përshkuar postures të ndryshme të marra nga trupi (për shembull, duke e kthyer rastin dhe heqjen e njëkohshëm të objektit nga dysheme).


Ata janë vazhdimisht duke përjetuar mbingarkesë, kur ne kemi këmbë të gjatë ose ulur, heqë gjëra të rënda ose shumë të mbajnë ndonjë stres emocional. Këto muskujt vuajnë nga sjellje të dobët, ne e pranojmë që më pas ndikon në sjellje. Për atletët dhe valltare të hip dhe të ulët mbrapa - një burim force dhe lëvizjes, Rezistenca, të cilat ofrojnë mbrapa muskujt dhe forcën që i japin muskujt e mollaqe dhe kofshët e nevojshme për ecurinë e mirë. Ne duam për të luajtur, lëvizje, të arrijë rezultate më të mira në sport që bëjnë. Për fat të keq, në këtë mënyrë, dhe lëndimet më të ndodhë. Ne të drejtuar, marrëveshje shumë intensive dhe të gjatë shumë të vështirë. Kur duke luajtur golf prirje trupit shumë. Ne përpiqemi të bëjmë atë përtej aftësive tona.


Të gjitha jave ne përpiqemi të bëjmë sa më shumë për punën e tyre dhe disa të përpunuara edhe në fundjavë. Si rezultat i kësaj, ne të ulemi shumë, hani pak dhe jo mjaft gjumë. Disa, duke vërejtur gjendjen e saj jo shumë të mirë fizike, të shkojnë në fundjavë në tenis dhe të kalojnë disa orë në lojë të lodhshme, duke e detyruar trupin për të punuar për të kufizuar. Ne ende besojmë se ne mund të bëjmë më shumë, shihni veten të rinj, dhe ne kemi 405.060 - dhe muskujt tanë të bëhen më pak elastike, më të dhimbshme dhe të dobët. Ka burime të tjera të lëndimit që nuk janë të lidhur me sport, dhe ne të gjithë të vijnë në një farë mënyre të gjithë ata. Overexertion mund të ndodhë kur heqja borë, kopshtarisë, lartësi shpeshta rëndon kur heqjen në një pozitë të vështirë. Dëme muskujve të ndodhë - në vjeshtë dhe automobilave aksidenteve. Megjithatë, shkaku i lëndimeve të ndryshme mund të jetë aq i lartë dhe aktiviteti i ulët.


Aktiviteti i ulët nxit pikë stresit. Nga koha në kohë shumë prej nesh të bëjë një fluturim të gjatë, kalojnë orë të gjata në frontin e një kompjuteri, apo shtrirë në krevat, shërohet nga sëmundja. Lëvizshmëri të ulët redukton dhe dobësimi i miut mbrapa dhe hips shpesh mund të dëgjoni: "Por unë nuk bënë asgjë, vetëm u përkul mbi lavaman që të lahen dhëmbët tuaj, dhe unë kap kurrizin tim" Në këtë rast, trupi përfundimisht iu përgjigj tension të vazhdueshëm.

Ndonjëherë ju mund të i imët arsye ka pasur një dhimbje në shpinë, por më shpesh e kundërta. Arsyet se ka dhimbje në këtë zonë janë mjaft të ndryshme. Shërimi nuk mund të ndodhë pa qëndrim të kujdesshëm. Çdo ditë për të trajnuar trupin tuaj për jetën, edhe në qoftë se ju nuk jeni një atlet. Në jetën tonë të shtrihen dhe ushtrim në zhvillimin e forcës fizike është shumë e rëndësishme. Nëse ju doni të lëvizin lehtësisht në të moshuarit, ajo duhet të jetë rregullisht dhe mjaft lëviz pak gjatë gjithë jetës. Grupi i muskujve që shpjegoj mjekër takon sipërfaqe muskujt e mbrapa, të cilat janë në të dyja anët e shtyllës kurrizore. Këto muskujt janë quajtur shpesh muskujt e vërteta mbrapa. Rectifiers kockave mbështetje bust drejt, dele dhe për të mbrojtur shpinë. Rectifiers janë eshtrat e kryqe, legen dhe në krye të secilit prej rruaza 5 më të ulët mbrapa në çdo buzë dhe rruaza ngjitur kraharorit.


Kur këto muskuj të punojnë në të dy drejtimet, ata shpjegoj dhe shtrirje në shpinë. mbrapa. Kur vetëm njëra palë është e përfshirë, ata punojnë së bashku me muskujt e barkut bëj trungu anash. Shumica pikë cilësor tension në muskuj, aty shpjegoj mjekër, edhe kur heqjen ngarkesa të rënda. Nëse kjo nahybaetes ju në vend që të ulen, bending gjunjët, mbingarkesën këto muskuj. Kollë dhe tensioni në lëvizjen e zorrëve dhe shpesh të çojë në një drastike rectifiers reduktimin shpinë. Këto muskujt janë në një gjendje të tkurrje zgjatur e atyre njerëzve të cilëve pjesa e poshtme e shtyllës kurrizore lakuar fort. Si kronike stresi, dhe maloruhlyvist zgjatur mund të çojë në pikat e tensionit dhe të ndikojë negativisht në shpinë.

Pikat e tensionit mund të zhvillohet në çdo vend të muskujve.

Dhimbja se ndërsa mund të ndihet si të afërta me këto pika, dhe distanca prej tyre së bashku muskujt. Nëse pika janë tensionit rectifiers poshtme të shtyllës kurrizore, dhimbje shfaqet kryesisht në pjesën e prapme më të ulët dhe mollaqe, nëse pikat janë në tensionin e muskujve të brinjë, dhimbje shpesh përhapet në shpinë e sipërme. Disa tension pikë shkaktojnë dhimbje, si në pjesën e përparme dhe të pasme të bust. Dhimbja shpesh shoqërohet kufizim në lëvizje. Nëse pikët janë të vendosura në të dy anët e shtyllës kurrizore rectifiers në buzë të ulët, kjo mund të çojë në vështirësi në marrjen e deri nga kryetari i tij dhe ngritjen shkallët.

Mënyra më e lehtë për të trajtuar pikat e stresit - është shtrirë në topat e tenisit mjet i dobishëm për vetë-trajtim mund të bëhet duke vënë dy topa në një çorapë dhe lidhur atë. Shtrihuni në dysheme dhe vendosni topat në shpinë në të dyja anët e shtyllës kurrizore në pikën e tensionit. Relax dhe le të gravitetit të bëjë punën. Frymëmarrje të thella ndihmon për t'u çlodhur muskujt.