Dhimbja në hip


Shumë shpesh ka dhimbje në hip nga stërvitje intensive. Ajo është e përhershme ose periodike, të shoqëruar nga paqëndrueshmëria dhe lëvizjet kufizuara. Dhimbja në hip gjatë ecjes mund të ndikohet nga një numër faktorësh, si qarkullim të dobët, gjë e shëmtuar të përbashkët, ngjeshja e nervore që kalon nëpër kofshë dhe ndikon në të gjitha indet. Ka arsye klinike që shkaktojnë dhimbje hip kur ecin. Ata kërkojnë specialistë urgjente të ndërhyrjes që përshkruajë trajtimin e nevojshëm.


Shkaqet e dhimbjes në hip


Shkaqet më të zakonshme të dhimbjes në kofshë janë:

 • veshin e hip përbashkët. Kjo sëmundje quhet artrit dhe ndodh në njerëz të moshuar se 50 vjet;

 • dëmtimi;

 • pasojat e aksidenteve;

 • metabolizmi i shqetësuar;

 • defekte në lindje e gjymtyrë të ulët;

 • artrit;

 • mbingarkesë;

 • infeksionit;

 • dhimbje prapa;

 • hemorragji;

 • vrull muskujve;

 • dhimbje të ulët mbrapa dhe osteoarthritis shpinë individuale.


 • Shkaqet më të rrezikshme të dhimbjes hip përfshijnë:

 • Sistemi kardiovaskular;

 • Infeksionet e llojeve të ndryshme;

 • Tumoret malinje.


 • Më gjerësisht i njohur sëmundjet që shkaktojnë dhimbje të tillë është coxarthrosis dhe hernie intervertebral. Nëse shkaku i dhimbjes u bë coxarthrosis, atëherë nuk është maja e dhimbje hip që jep gju. Ajo ndjehet mirë kur ecin.
  Sigurisht, ka shkaqe të tjera të rënda të dhimbjes në kofshë, të cilat në studim të plotë do të ju tregojnë ekspertin. Të gjitha të shkakton dhimbje të mësipërm shoqërohet me dhimbje të fortë, të mprehtë, të mprehtë, dhemb, thikat, qitje, duke tërhequr dhe të vazhdueshme në hip.

  Dhimbja më e hip është ngatërruar me dhimbje se të shfaqet në krye të kockave steheneviy, dhe dhimbje në legen. Shpesh muskujt shkaktojë që të bëhet dhimbje në zonën e hip, por jo saktësisht hip. Shumë rrallë dhimbje ndodh për shkak të tumoreve apo sëmundjeve infektive.

  Trajtimi i dhimbjeve në hip


  Dhimbja në hip mund të ndodhë në hip përbashkët, në zonën përreth të përbashkët ose në shpinë mesit. Dhimbje e tillë nuk është ndjerë gjithmonë në ato vende ku ndodhin. Ata mund të japin zonën përpara kofshë, prapanicë.

  Getting trajtimin e dhimbjes në hip, përpjekjet kryesore duhet të dërgohen në reduktimin e dhimbjes dhe të ruajnë të përbashkët. Në paraqitjen e parë të dhimbjes mund të përdorni drogë të caktuara dhe terapi fizike.
  Pasi ka dhimbje në hip e çdo lloji, është e nevojshme për të kufizuar lëvizjet që kanë rritur dhimbjen. Ne kemi nevojë për të marrë analgjezik, të tilla si paracetamol ose ibuprofen. Gjumi duhet të jetë në një pozitë të rehatshme, duke vënë një jastëk në mes të këmbëve tuaja. Është gjithashtu e mundur për të kryer terapi të ndryshme fizike që kanë një ndikim pozitiv në problemin.

  Nëse pas një jave të trajtimit dhimbje në hip nuk ndalet, ndërsa ka ethe dhe djersitje, atëherë ju duhet të telefononi menjëherë një mjek.
  Nëse keni dyshuar frakturë hip, është e nevojshme për të marrë masa emergjente, duke e quajtur një ambulancë. Para ardhjes së ambulancës nuk mund të përpiqet të kthehet në pozicionin e njohur - kështu që ju mund të dëmtojë më tej. Viktima duhet të vihet në këmbë prapa dhe për të rregulluar gomave, duke kapjen e gju dhe hip joints.

  Nuk ka nevojë për të shtyrë vizita te mjeku, sepse dhimbje kronike afat-gjatë që dalin nxitjen e mbaresa nervore që çojnë në pasoja të pakthyeshme.