Ajo dhemb stomaku në shtatzëni kërthizë, çfarë duhet të bëjmëShtatzënia, për disa shumëpritur - kjo nuk është vetëm pije alkoolike të lartë, dhe ndryshimet e ndryshme në trup dhe e cila është e lidhur me ristrukturimin e shqetësimit. Edhe në rast të ndonjë gjë të jashtëzakonshme femërore shëndetësor dhe i lënduar. Ndoshta kap përsëri, nganjëherë stomakut dhembje në kërthizë.
Në disa raste kjo është krejtësisht normale, kështu që të bien në ankth dhe panik nuk është e nevojshme. Nga ana tjetër, ju duhet të dini në lidhje me dhimbje sa më shumë të jetë e mundur për të parë nëse diçka befas shkon keq në kohë për të reaguar.

Çfarë një dhimbje në bark pranë kërthizë shtatzënëNë disa raste, ajo është dhimbje absolutisht natyral i lidhur me rritjen e madhësisë së stomakut.
Një tjetër shkak i zakonshëm - i ashtuquajturi shtrihen nga ligament raundin e mëlçisë, e cila është venë i madh kërthizës, ajo është gratë dhe burrat. Ligament rrjedh nga kërthizë dhe është i lidhur me një mëlçi porta. Gjatë shtatzënisë organet zhvendoset dhe të tërheqë ligament të rrumbullakët, e cila duket e dhimbshme.
Në disa raste, shkaku siklet mund të jenë të sofistikimit muskujt e barkut të pamjaftueshme. Situata është e komplikuar nga fakti se me rritje të madhësisë së fetusit dhe pesha e saj në mënyrë të konsiderueshme rrit rrezikun e hernie kërthizës. Ndoshta një shumë e pagës gjatë shtatzënisë vëmendje të hapur nga jashtë jashtë kërthizë. Në mënyrë tipike, pas lindjes, ai kthehet në pozicionin fillestar.

Shumica siklet rreth butonin bark shfaqet në javën e trembëdhjetë të shtatzënisë. Zakonisht ju nuk keni nevojë, pas një ndërsa dhimbja është vetë.
Por nëse dhimbja ndodh me përjashtim të vjella, kapsllëk, bloating, puls të shpeshtë - janë simptomat e hernie kërthizës. Në bark duket arsimin zgjatur, të cilat prekin dhimbshëm. Ju duhet të telefononi "Ambulancë" në mënyrë të pavarur dhe asgjë për të bërë.

Dhimbje barku në infeksion shtatzënë zorrëveNëse shtatzënia ka dhimbje në bark pranë kërthizë, arsye e mundshme mund të jetë infeksion zorrëve, veçanërisht nëse ka simptoma:

dhimbja nuk është gjithmonë e qartë, dhe kontraktimet;
Duket stools të lirshme;
sëmurë;
rrit temperaturën e trupit.
Rreziku është që të vjella dhe diarre stimulojë ton zorrëve. Si rezultat i kësaj, muskujt e mitrës të vijë edhe në një shtet të rritur të gatishmërisë për ofrimin, edhe parakohshme. Dhe nga infeksioni në zorrët e toksinave që gjenden në gjak dhe mund të ndikojë në zhvillimin e fetusit. Kështu, ekziston një rrezik i abort.
Për të hequr një infeksion zorrëve, të kryejë trajtimin e duhur. Në të njëjtën kohë të ndërmarrë hapa për të parandaluar punën e parakohshme. Pas eliminuar simptomat e infeksionit zorrëve domosdoshmërisht diagnostikuar fetusin.

Dhimbje në muskujt e grave shtatzëna me apendiksit


Dhimbje në kërthizë mund të jetë një shenjë e sulmit apendiksit, edhe pse zakonisht në shtatzëni kjo ndodh.
Dhimbje në rast të një sulmi të apendiksit duket nga krahu i djathtë, në brinjë. Rritja temperaturën e trupit, të përzier dhe goja. Ajo duhet të kihet parasysh se shtojca gjatë shtatzënisë pak zhvendosur.
Nëse vëreni simptomat e sulmit apendiksit nevojë urgjente për të konsultoheni me një mjek. Emërimi në kohën e duhur do të bëhen të parandaluar ndërlikimet e mundshme.

Pse është e rëndësishme që të konsultoheni sa më shpejt të jetë e mundur me një mjekNë çdo rast, shtatzania - nuk është një shtet, kur ju mund të shkujdesur trajtoni shëndetin e tyre dhe shëndetin e fëmijës së palindur. Prandaj, në qoftë se diçka ka filluar të shqetësojë jo e mirë për të vetë-mjekoj dhe nuk tolerojnë, dhe sa më shpejt të jetë e mundur për të bërë një takim.
Shpesh ju mund të merrni këshilla me telefon. Në këtë rast është e rëndësishme të saktë dhe se si për të përshkruar ndjenjën që shkaktojnë ankth dhe shqetësim. Nëse shtatzënia ndjeu dhimbje në stomak rreth kërthizë, duhet të përshkruajë atë:

gjemba;
prerja;
dhemb;
sa shpesh dhe sa rregullisht duket.
Mjek është jashtëzakonisht i rëndësishëm për diagnozën e saktë.