Dhimbje në gjunjë - Shkaqet


Joints janë të përfshirë në të gjitha lëvizjet që ndodhin në qeniet njerëzore. Walking - kjo jetë, kështu që në qoftë se për ndonjë arsye personi ndjen dhimbje në këmbë, sidomos në nyjet e gjunjë, ajo bën rregullimet në të gjithë jetën e tij. Ky problem mund të ndikojë askujt, kështu që të jetë i vetëdijshëm për simptomat e mundshme dhe pereduyazyka origjinën e saj për të parandaluar dhe kuruar kohë.
Nëse keni ndonjë dhimbje në gjunjë, arsyet për këtë mund të jenë shumë të ndryshme. Pra, nuk do të spekuloj dhe të trajtohen në mënyrë të rastësishme, por duhet të kërkoni këshilla mjekësore dhe të kryejë një studim në temën e pranisë së mundshme të sëmundjes apo problemeve të tjera në gju të përbashkët. Në varësi të faktit nëse ka ndodhur lëndimi, ajo mund të jetë mjek, kirurg ose traumatologist. Ndonjëherë është e nevojshme të konsultoheni me specialitete mjekët e mëposhtme: ortopedike, osteopath, rheumatologist, apo neurolog.


Shkaqet kryesore të dhimbjes në gju në nyje


Varësisht nga natyra e asaj shfaqjes, dy grupe të dallueshme:

 • patologjike - është shkaktuar nga një sëmundje të përgjithshme ose lokale;

 • traumatik - ndodh pas shkeljes së integritetit.


 • Shkaqet patologjike
  Këto përfshijnë:

 • artrit - ndodh si një sëmundje të veçantë dhe sindromi si të lidhur me përdhes, sëmundje Bechterew ose sëmundje reumatike;

 • artrit;

 • pezmatimi i gju - bursit ose sinoviti;

 • clots gjakut në venat;

 • tendinitis - pezmatimi i lezioneve pjezë rezultojnë nga infeksioni, karakteristikat individuale të strukturës së trupit, reaksion alergjik ose një peshë të rëndë;

 • Lezioni menisk;

 • nakolennyka paqëndrueshmëri kronike;

 • Kist Baker-së, si rezultat i shumë sëmundjeve kronike;

 • miut kyçeve (zhurma, ndërsa shoferi);

 • se shkurtimet osteochondritis;

 • sëmundjeve ngjitëse,

 • deformimeve osteoarthritis;

 • Sëmundje Hoff dhe të tjerët.


 • Këto arsye janë të shoqëruara me dhemb dhimbje në gju, kriza (me Arthrosis), prania e bruising, ethe (arthritis), ngurtësi gju (në osteoarthritis) dhe njollë e lëkurës në këto vende shpesh është i zbehtë, por nganjëherë skuqje.

  Mjekët gjithashtu theksohet shfaqjen e dhimbjes në rast të problemeve me enëve të gjakut, por ato nuk janë të shoqëruara nga një rënie në lëvizshmëri të përbashkët, dhe me moshë ata shpesh kalojnë.
  Shkaqet traumatike
  Shkakton:

 • përmbysje, subluxation, frakturë që rezulton nga një përplasje me një objekt të fortë (një rënie ose goditje). Dëmtimi mund të lidhen me ndonjë pjesë të përbashkët: nakolennyka apo kupë;

 • ngarkesa tepër të rënda, të cilat çojnë në gjë e shëmtuar të përbashkët;

 • gilcë këputje mund të jetë i plotë ose i pjesshëm;

 • dëme, kufizojnë apo kompensuar menisk (menyskopatyya);

 • Na therje gju;

 • deformim hryaschyka;

 • nervore hequr në fytyrë;

 • dëmtim të indeve të buta.


 • Dhimbje në gju, i cili u ngrit për shkak të lëndimit të shoqëruar me dhimbje akute dhe të rënda gjatë ndikimit fillestar nga jashtë, dhe në të ardhmen për çdo lëvizje, mavijosur arsimit dhe ënjtje, për shkak të dëmtimit të enëve të gjakut. Rezultati i pothuajse çdo lëndim është gjakderdhje në zgavrën e përbashkët (hemarthrosis).
  Ajo duhet të anulohet, si rezultat i shkaqeve patologjike e dhimbjes, dhe kjo ndodh në të djathtë dhe të majtë gjunjë, ndërsa në traumatik - vetëm se ishte prekur nga ndikimet e jashtme.

  Duhet të theksohet se kujdesi mjekësor të shpejtë do të jetë kusht për të trajtuar shkaqet e dhimbjes në nyje gju, aq më mirë do të jetë procesi dhe ju mund të minimizuar efektet.