Dhimbje në sëmundjet e veshkave dhimbje barku


Kjo sëmundje është një nga ato raste kur personi duhet menjëherë të kërkojnë ndihmë mjekësore. Shkaqet e dhimbjes neyyazytsirnyy shkak të dhimbje barku i veshkave të tillë që brenda disa orëve lënë të vetëm të saj, pacienti mund të humbasë një veshkë. Por e pranojnë se është mjaft i aftë për të gjithë. Çfarë mund të ketë dhimbje në sëmundjet e dhimbje barku i veshkave?
Dhimbje barku i veshkave është quajtur një dhimbje të fortë, të mprehtë dhe e papritur e shkaktuar shkelje ose ndërprerjen e rrjedhjes së urinës nga veshka. Më shpesh pengojnë rrjedhjen e gurëve që bllokojnë kalimin në uretër. Gjithashtu, autorët mund të jenë më të buta mpiksjen e gjakut ose qelb, ënjtje, tumor modulim uretër, infarkt të veshkave dhe të tjera, proceset më të rënda në të. Duke bllokuar rrjedhjen e urinës nga veshka, ato shkaktojnë ndryshime të rrezikshme në trup dhe strukturat e saj pas 48 orëve, sipas mjekëve, janë të pakthyeshme. Për më tepër, një "bllok" promovon zhvillimin e shpejtë të infeksionit. Dhe kjo bëhet kërcënuese për jetën edhe më herët se dy ditë.Një nga karakteristikat kryesore dalluese të dhimbje barku i veshkave është i papritur i tij. Po, ajo nuk kishte prekursorëve, dhe ajo është zhvilluar me shpejtësi. Megjithatë parashikojnë ajo është ende e mundur. Ju duhet të dini se dhimbje barku ndodh me meshkujt është 3 herë më shpesh se femrat; zakonisht prek njerëzit moshës 20 në 40 vjet; njerëzit më të kërcënuar me anomalitë anatomike në veshkat dhe ata të cilët rregullisht merr diuretics. Sëmundja është dhimbje barku i veshkave plotësisht në iyazytsirna rendit të afërmit e të cilit ka pasur me të, dhe ajo do të kthehet në atë që kishte dikur u takuan dhimbje barku e saj në të gjithë lavdinë e saj. Në mënyrë tipike, dhimbje barku i veshkave paraprirë nga ushtrimi i tepruar dhe duke pirë sasi të mëdha të lëngjeve. Ajo fillon zakonisht gjatë natës ose shumë herët në mëngjes, dhe në këtë rast ka shprehur më qartë. Dhimbje barku e përditshme është më e zbutur pse, ndonjëherë për orë të tëra nuk mund të njihet sëmurë. Rritja dhimbje zakonisht ndodh në 1-2 orët e para pas kësaj, duke arritur dhimbje pik vazhdon edhe 12 orë.


Ndryshe nga llojet e tjera të dhimbjes akute, sëmundje renale dhimbje barku praktikisht nuk ndryshon karakterin e tij gjatë gjithë periudhës së ekzistencës. Dhe edhe në qoftë se ajo është një pikë të dobët, kjo nuk sjell ndonjë lehtësim të pacientit. Për shkak të kësaj karakteristike, pacientët me një dhimbje barku veshkave duken shumë të ngarkuar, duke u përpjekur për të gjetur një pozicion të rehatshëm pa dhimbje, ata pastaj ulen, pastaj ngrihem, pastaj të fillojë në këmbë.

Vendndodhja klasik i dhimbjes në sëmundje dhe dhimbje barku i veshkave - një vend në shpinë, ku buzë të ulët të brinjë lidhur me shpinë. Kjo dhimbje fillon gradualisht dhe pastaj mund të përhapet poshtë: në rajonin suprapubic, ijë dhe kofshë. Për dhimbje barku i veshkave është karakterizuar nga rritja e presionit të gjakut, zbehje dhe djersitje të ftohtë. Shpesh, pas një kohe të shkurtër nga fillimi, nauze dhe vjellje.

Shumë vënë re ndryshimin e natyrës së urinimit, e cila mund të jetë plotësisht mungon, dhe mund të përshpejtohet, i pakët dhe të dhimbshme. Në urinë mund të jetë gjak, e cila është një shenjë shumë e rrezikshme. Një tjetër simptomë - ethe. Kjo do të thotë se procesi infeksioni është i përfshirë, ajo mund të çojë në zhvillimin e pyelonephritis.

Sipas rregullave, dhimbje barku i veshkave duhet të dërgohen në spital mjaft të gjithë pacientët. Trajtimi i kësaj gjendje mund të bazohet vetëm në rezultatet e diagnostikimit të saktë dhe të detajuar, jo vetëm të shqyrtojë dhe analiza e gjakut, urinës dhe radiografi. Megjithatë, duke pasur kohët e fundit janë të njohura për të heqin dorë nga zakoni e hospitalizimit, ne duam të përmendim ato raste kur nuk është e nevojshme për të bërë këtë:

- mosha mbi 60 vjeç;
- shtatzënisë;
- prania e vetëm një veshkë;
- ethe;
- përzier dhe të vjella;
- anestezi joefikasiteti;
- dhimbje ose kthehen sigurinë e tyre gjatë ditës.
Në situata të tilla mund të kërkojë jo vetëm terapi intensive, por kirurgji.