Barkut majtë dhimbje


Dhimbje barku mund të lokalizuara në vende të ndryshme dhe shumë shpesh simptomat e sëmundjeve të ndryshme. Ka shumë sëmundje si dhimbje barku mund të tregojnë dobësitë e organeve më të madhe të brendshme që mund të kërkojnë ndërhyrje të menjëhershme mjekësore. Megjithatë, në shumë raste, dhimbje barku nuk mund të jetë tregues i sëmundjes së rëndë, megjithatë, nuk e trajtojnë atë lehtë dhe në qoftë se ju Haunts vazhdimisht, sigurohuni që për të krijuar shkakun e saj.
Është e rëndësishme të bëhet dallimi në mes dhimbje në bark nga dhimbjet e zakonshme që nuk kërkojnë ndërhyrje mjekësore. Dhimbje barku mund të jetë dëshmi e sëmundjeve të ndryshme të organeve të vendosura në bark, shpinë, gjenitale, muskujt e barkut, të vendosura në sëmundjet e gjoksit mund të jepet (flasin gjuhën e shkencës - rrezatojë) në bark, kjo ndodh shpesh gjatë një sulmi në zemër miokardi njëanshme pleurit dhe Sëmundjet të tjera. Për të përcaktuar shkakun e sëmundjes duhet identifikuar një vend të veçantë apo vend ku dhemb. Për shembull, kur dhimbje barku mbetur mund të para-mendoj se ka probleme nga pika më e ulët e grave - sëmundjet e mundshme gjinekologjike. Nëse lokalizuara dhimbje, të themi, në zonën e djathtë të lartë subcostal, nuk mund të ketë probleme me mëlçi, fshikëz fshikëz e tëmthit dhe kështu me radhë.Megjithatë, duhet të theksohet se lokalizimin e dhimbjes nuk do të tregojnë se trupi i impresionuar brendshëm në atë pjesë të trupit. Për shembull, dhimbje apendiksit mund të parë të ndodhë në kërthizës rajon, epigastrike, dhe pastaj të shkojë në bark të ulët të djathtë. Kështu, dhimbje barkut të lokalizuara në të majtë nuk duhet të injorohen.

Pra, dhimbje në bark, la, mund të jetë simptomë kryesor në inflamacion të zorrës së trashë të ulët. Në të njëjtën përveç dhimbjes, dhe ka disa simptoma të tjera që janë karakteristikë e sëmundjes. Për shembull, ajo mund të shkelin karrige, vështirësi me kullim, praninë bloating. Për të hequr qafe të këtyre problemeve, ju mund të kenë nevojë dietë të caktuar, refuzimin e disa produkteve të tilla si bukë të zezë, qumësht, fruta të freskëta dhe perime, bimëve të ndryshme dhe enët djegëse. Ndoshta simptomat e listuara janë të lokalizuara në të majtë, të largohet nga ju, por në qoftë se në disa ditë dietë nuk punojnë, por dhimbja vazhdon, kontaktoni ndihmën e kualifikuar. Pas shqyrtimit mjeku mund të parashikuar medikamente të caktuara Përveç kësaj, ajo mund të japë një vlerësim të saktë shkaqet e dhimbje në bark të ulët.


Gratë ndjerë dhimbje në bark të majtë mund të jetë një tregues se ka probleme me sistemin urogjenital. Në dhimbje të forta, të cilat mund të shoqërohet me të vjella, vjellje, ethe, ka yyazytsirnist cysts ovarian. Dhimbja mund të jetë në këtë mënyrë jo vetëm që u largua, por u përhap edhe në të gjithë pjesën e poshtme të barkut. Në praninë e sëmundjes një grua mund të ofrohet një operacioni për të hequr inflamacion. Nëse dhimbje barku, dhemb majtë të kapur, ajo mund të ketë kuptim për të thirrur "ambulancë".


Në përgjithësi, dhimbje të barkut për gratë duhet të jetë një sinjal për të vizituar një gjinekolog, sepse organet gjenitale femra mund të ketë sëmundje, dhimbje nga të cilat mund të jepet në këtë fushë. Për shembull, kur një shtatzëni ektopike mund të përjetojnë dhimbje që rrjedh jo vetëm nga e majta, por gjëja që janë bilaterale. Kjo dhimbje janë progresivisht më të fortë, rriten kur një grua lëviz, kontraktimet e barkut mund të ketë karakter. Kur ju thyejnë tuba fallopiane papritmas ka dhimbje akute. Nëse ju nuk mund të tolerojë dhimbje të tillë, menjëherë thërrisni një ambulancë në qoftë se ju mund të presim, nuk do të vonojë vizituar gjinekologji.


Në inflamacion akut i shtojca mitrës dhimbjes mund të lokalizuara në fund, majtas ose djathtas, më afër zonën ijë. Ndonjëherë këto simptoma janë të shoqëruar me ethe, dhimbja është akute. Kështu, salpingo, adnexitis gjithashtu mund të shoqërohet me dhimbje të forta në bark të ulët dhe kërkojnë kujdes të menjëhershëm mjekësor.

Shpesh gratë dhimbje barku, djathtas dhe majtas, mund të ndodhë gjatë menstruacioneve. Kjo simptomë zakonisht ndodh për shkak të shpërthimit të daljes gjëndër vezë. Në mënyrë tipike, ky fenomen nuk kërkon shqetësim të veçantë, megjithatë, duhet të jenë të kujdesshëm, në qoftë se alokimi juaj periudha bëhet përgjakshme, shustkoobraznыmy zakonisht jokarakteristike - kjo mund të jetë dëshmi e proceseve inflamatore të cilat patjetër duhet të trajtohen. Kur dhimbja ovulacionit mprehtë në bark, lëviz në bark të ulët.


Në meshkuj, dhimbje barku mund të jetë një simptomë e shumë sëmundjeve, megjithatë, këto simptoma nuk janë specifike, ata mund të tregojnë shfaqjen e një Sëmundjet krejtësisht të ndryshme. A nuk ndërhyjnë me njerëzit në këtë situatë nga ana e të urolog. Dhimbja mund të ketë një karakter të ndryshëm, në varësi të asaj që është një sëmundje. Dhimbja mund të jetë dhemb, e shurdhër apo, anasjelltas, të mprehtë, të mprehtë, të japë perineum, ijë. Çfarë sëmundje mund të jetë ende burra? Kjo uretriti, prostatitis, cystitis, adenoma e prostatës.


Nga sa më sipër rezulton një përfundim të thjeshtë: dhimbje barku në çdo rast nuk duhet të lihet pa vëmendje, sepse ato mund të jetë një shenjë e sëmundjeve të rënda.