Gju dhimbje


Dhimbje kronike gju është arsyeja më e shpeshtë për pacientët për të adresuar mjekët në fusha të ndryshme. Pacientët me gonarthrosis përbëjnë 19-23% të të gjithë pacientët me sëmundje degjenerative e nyjeve, dhe rritjet e saj incidencës me moshën. Etiologji gonarthrosis mnohofaktorna: funksional mbingarkesë të përbashkët, trauma, traumat e artritit, si inflamacion specifike dhe jo-specifike të nyjeve, hemarthrosis kronike, ishemi kockave dhe osteonecrosis, osteodistrofia, artropati neurotropik, sëmundjet endokrine, etj


Shumë shkaqe etiologjik përcakton diversitetin e mekanizmave patogjene e osteoarthritis, por një nga faktorët kryesorë të Patogjeneza - ul elasticitetin dhe rezistencës proteohlykanovaya mungesën e kërc. Shkatërrimi i tij dhe i hedh lëng në zonat mbingarkesat çon në një rishpërndarje të microcirculation në kockave subchondral, dhe rezultat - sklerozë subchondral dhe formimin e kockave dhe kërc kufitare rritje. Si progresion të ndryshimeve degjenerative të kockave subchondral kystovydnoy formuar fokus rregullimin dhe skleroza reaktive, nganjëherë me fushat e nekrozë pa mikrobe. Me sërë faktorësh që formojnë shtresën bazë i patogjenezës së gonarthrosis dhe çojnë në dëmtimin e departamenteve të ndryshme të gju të përbashkët, për shkak ekzistimit të mendimeve të ndryshme në lidhje me fizibilitetin e barnave dhe procedurave të caktuara.


Megjithatë, çështja kryesore e trajtimit të dhimbjes - burimin e dhimbjes dhe mënyrat për të eliminuar atë. Trajtimi i suksesshëm i osteoarthritis e gju nuk është e mundur pa veprim të qëllimshëm në strukturat që prodhojnë dhimbje që jo vetëm të çon në kufizimin e varg e levizjes në zhvillimin e përbashkët të ndryshimeve mesme kapsulë dhe aparatit pjezë-ligament, por edhe shkakton reaksione jonormale mbyllura nga lloji i egër rrethi.
Megjithatë, pyetjet deri tani pashkelur mbetet inactivation e këtyre zonave të dhimbshme chiropractor dhe fizioterapi metodat e ndikimit. Nuk kishte asnjë marrëdhënie në mes të shfaqjes së zonave të dhimbshme në vendet e shtojcën kapsulë të përbashkët dhe lokalizimin, nuk përcaktohet nga lokalizimin e tyre tipike në varësi kufizimin variant formuar e lëvizjes dhe dhimbje në gju. Sistemi i trajtimit konservativ të gonarthrosis sindromës parasysh dhimbje Myofascial - një teknologji të re që e lejon atë për të arrestuar kushtet më të shkurtër për të arritur shërim apo të rëndësishme lëvizjet e plotë të reduktojnë ndjeshëm kohën e trajtimit të pacientit, të ulur koston e terapi të drogës për të parandaluar rikthim.


Në pacientët me deformimeve Arthrosis dhe dhimbje sindromi i përbashkët gju, varësisht nga shkeljet klinike variant lëvizjet e përcaktuara nga zona prekje dhimbshme (pjezë dhe TT fascial) në gju të përbashkët dhe MTT në muskujt e gjymtyrëve të ulëta. Parimi themelor i trajtimit konservativ të gonarthrosis - drejtuar inactivation e TT mbahen kurse paralelisht chiropractor, fizio, kynezoterapevtycheskoho dhe ekspozimit të drogës. Fazat radiologjike e para të osteoarthritis karakterizuar nga evazive dhe të pabarabartë ngushtimin hapësirë ​​të përbashkët, kockave vulën sipërfaqe epiphysis, e lehtë për mprehje skajet e sipërfaqeve të përbashkëta (PS). Vijnë më tej qartë ngushtim hapësirë ​​të përbashkët, osteosclerosis shënuar, cysts subhondralnыe. Në sipërmarrje fund fazë vërejtur nekonhruэtnost, nganjëherë me subluxations përcaktohet rritje të rëndësishme plot hala.


Ka 4 fazat e osteoarthritis:
Dhe - kufizim të lehtë të lëvizjeve në Ultrasonografia - disponueshmëria hyperэhohennыh osteophytes anësore në hapësirën e përbashkët të madhësisë normale dhe qelqor kërc;
II - kufizimi i lëvizshmërisë në nyje, ngushtimin e përbashkët hapësirë, osteophytes praninë rajonale, hedh lëng qelqor kërc deri në 2 mm;
III - lëvizshmëri të kufizuar në, kriza e përbashkët pasjellshëm në lëvizje, osteophytes arsimit ancistroid formë të përafërt, kërc pabarabartë hedh lëng 1 mm, menisk rënie 1/3 gjerësi, ndryshimet e tij degjeneruese, sklerozë subchondral dhe cysts;

IV - shënoi hapësirë ​​të përbashkët ngushtimi në një mungesë të plotë të kryerjes, osteophytes masive përafërt në skajet e ndërmarrjes së përbashkët, gjë e shëmtuar të përbashkët, një kufi i mprehtë lëvizshmërinë e tij. Sipas SHBA - të plotë me deformim e menisk rënie intra ana e tij, ndryshimet degjenerative të trashësisë së kërc menisk, qelqor më pak se 1 mm.

Mund të ndodhë "mouse përbashkët" cysts subhondralnыe. Për fazën fillestare të sëmundjes karakterizuar nga sinoviti. Kur studim ultrasonohrafycheskom tregoi një rritje në madhësinë e gjarpërues sipërme, lëngjeve të tepërta në të, straightening folds e membranës synovial; të cilat mund të jenë të hyperechoic dhe hypertrophied. Filloni sëmundje pa u vërejtur. Së pari ka një dhimbje të vogël me një peshë të konsiderueshme në të përbashkët, e cila shpejt kalon vetëm. Gradualisht intensiteti dhe kohëzgjatja e dhimbje në rritje. Duket pas çdo ngarkesë dhe gjatë natës. Një karakteristikë tipar artroznoy dhimbje - origjina e tij në mbrëmje (pas ngarkesës ditore) dhe qetësimin poshtë pas një nate të pushimit. Megjithatë, në varësi të shkakut të menjëhershëm të natyrës dhe kohën e paraqitjes së saj mund të jenë të ndryshme. Sinoviti reaktive është "fillon" dhimbje në hapat e parë të pacientit, me vazhdoi në këmbë ajo zhduket dhe rishfaqet gjatë stresit të zgjatur në të përbashkët. Nëse periarthritis shoqërues dhimbja shfaqet vetëm në lëvizjet e caktuara të pjesëmarrjes së një pjezë veçantë.