Është e dhimbshme të hap në këmbëKëmbët i lënduar, herë pas here shqetësojnë shumë prej nesh. Kur duke ecur, një dhimbje të fortë në këmbë të gjithë, e vështirë për të ecin dhe hap në të, ne duhet të butë. Këmba - një zonë shumë e ndjeshme për shkak se ajo është e gjatë dita është ngarkesa maksimale e të gjithë peshës trupore. Prandaj, këmbët i lënduar mund të shkaktohet nga mbingarkesat atë këmbët gjatë ditës. Njerëzore këmba rregulluar në mënyrë që ngarkesa të rënda zakonisht nuk mund të jetë arsye për lëndimet dhe dhimbjet e saj. Por shpesh këto ngarkesa nëpërmjet personit të paarsyeshme merr dhimbje të forta në këmbë, e cila shqetësimin e tij dhe dënimin.


Është e dhimbshme të hap në këmbë - ShkaqetShkaqet e dhimbjes në këmbët mund të jenë shumë të ndryshme. Më të zakonshme janë quajtur të lartë - një mbingarkesë të fortë. Por përtej kësaj mund të dëmtojë këmbë dhe me faktorë të tillë negative si këmbët e sheshtë, lëndime të përbashkët, artrit, Spurs thembra, fasciitis shputës, përdhes, shkelje të integritetit të nervave periferike. Shkaqet e dhimbjes këmbë mund të jetë inflamacion i pjezë Akilit, shkelje e integritetit të tendons tjera është shumë e rrallë për shkak të dhimbjeve në bazë të përparimit të sëmundjeve seksualisht të transmetueshme.

Është e dhimbshme të hap në këmbë - TrajtimiNë mënyrë të pavarur mund të bëjë vetëm një numër të kufizuar të masave për të eliminuar dhimbje në këmbë. Për ta bërë këtë dietë dhe për të parandaluar shfaqjen e peshë të tepërt. Së bashku me njeri mbipeshë merr një barrë shumë më të mëdha në këmbë, ajo mund të shkaktojë dhimbje. Nuk duhet të trajtohen me kujdes dhe sportive që mund të shkaktojnë lëndime dhe dhimbje në këmbë. Për të zvogëluar ngarkesën në këmbë dhe u rrit qarkullimin ajo është e rekomanduar për të blerë insoles ortopedike. Sa për trajtimin mjekësor të dhimbjes në këmbë - duhet të kërkojnë kujdes mjekësor. Këto dhimbje janë të angazhuar zakonisht traumatologist ose kirurg. Mjeku, në bazë të karakteristikave individuale të trupit tuaj do të zgjidhni një trajtim që është zakonisht kursyer mënyrën e ditës, reduktimin e stresit në këmbë, trajtimet prohrevayuschyh dhe masazhet. Qëllimi kryesor gjatë masazh këmbë - për të ulur dhimbjen dhe për të përmirësuar qarkullimin në këtë fushë. Kjo do të parandalojë dhimbjen në këmbë në të ardhmen me stilin e jetës e duhur. Efektiviteti i trajtimit të dhimbjeve në këmbë nuk varet vetëm nga profesionalizmi i mjekut, por edhe nga përputhshmërinë e tij me kërkesat tuaja dhe një reduktim të ndjeshëm në stres në zonën e dhimbjes.