Çfarë mund të shfaqen dhimbje barku në shtatzëninë e hershmePasi fertilizimi dhe vezë ishte vendosur në mitër, ndryshimet hormonale fillojnë të ndodhin në trupin e femrës. Dhe këtë herë gruaja mund të vëreni disa ndryshime që po ndodhin në trupin e saj. Lodhje, lodhje, dhimbje të plogët, duke tërhequr si në më të ulët barkut dhe të ulët mbrapa - nuk është një listë të plotë të shenjave të para të shtatzënisë. Dhe në qoftë se lodhje dhe rraskapitje zhduken vetë sa më shpejt që trupi perebuduyetsya një sistem të ri hormonal, dhimbje barku në shtatzëninë e hershme mund të ndodhë për arsye të ndryshme dhe veshin karakter mjaft shqetësuese.

Shkaqet e dhimbjes
1) Abort

Sidomos i rrezikshëm nuk është vetëm tërheq, por i ashtuquajturi cramping në bark të ulët si ata mund të flasin në lidhje me abortin myyazytsilnomu, e cila është zakonisht në fazat e hershme. Përveç paraqitjes së dhimbjes për disa kohë mund të ketë disa simptoma të tjera të tilla si temperatura e papritur të kërcejnë përpjetë, të përzier, të vjella, dhe pas diktim vaginale. Nëse simptomet e tilla gruaja e dërguar menjëherë në spital, ku infeksioni për të shmangur prodhimin e pastër në mitër.

2) Shtatzënia ektopike

Gjithashtu e shoqëruar me simptoma të dhimbjes butë në pjesën e poshtme e barkut dhe dhimbja është lokalizuar shpesh në anën ku fruti është. Rezultati është gjithmonë një shtatzëni ektopike - ndërhyrje kirurgjikale.
3) Sëmundjet Gjinekologjike
Sëmundjet e disa grave gjithashtu mund të shkaktojnë simptomat e dhimbshme, sidomos kjo ndodh më shpesh në fazat e hershme. Mjaft të zakonshme janë gjatë shtatzënisë cystitis dhe pyelonephritis, e cila domosdoshmërisht duhet të shërohet sa më shpejt të jetë e mundur për të lënë.

4) Patologjia kirurgjikale
Kjo kategori mund të përfshijë apendiksit, cholecystitis dhe pengim zorrëve. Natyrisht, si apendiksit dhe pengimin e zorrëve kërkojnë kirurgji të menjëhershme, e cila është kryer në përdorimin më të pakët të mënyrë të sigurt dhe llojin e anestezi. Por cholecystitis kërkon kryesisht vetëm trajtim konservativ.
Që nga paraqitja e dhimbje barku në shtatzëninë e hershme mund të shkaktohet nga një prej këtyre arsyeve, ju nuk duhet të vënë një vizitë në gjinekologun për të gjetur shkakun e vërtetë. Sigurisht, ka raste kur paraqitja e simptomeve të sëmundjes mund të flasin vetëm në lidhje me ngjarjet që kanë ndodhur ndryshime hormonale, por ende të jetë i sigurt dhe nuk ka dëm të ngjarë të konsultoheni vizituar mjekun tuaj.