Shkaqet e dhimbjes në myazah qafë


Trupi i njeriut - një strukturë të përsosur, dhe qafën - një shembull i gjallë i kësaj të vërtete. E vendosur mbi njëri-tjetrin, rruaza, shpinë kurorëzuar, formojnë bazën e një kockë qafë dhe do të shërbejë si një mbështetje për kokë. Ka shumë muskujt që ndikojnë në qafë dhe në kokë, duke siguruar lëvizjen e tyre. Disa prej tyre - muskujt e vazhdueshme të vendosura në pjesën e pasme, të tjera - muskujt e qafës aktuale. Një grup kompleks i muskujve dhe eshtrave të aftë për të bërë lëvizje komplekse qafë dhe i jep asaj forcë për të mbështetur peshën kokën e njeriut 3.5 kg Megjithë kompleksitetin e ndërlikuar (ose për shkak të tij), ekspozuar përpjekje muskujve qafë, e cila shpesh të çojë në dhimbje dhe shkelje motorike Funksionet. Çka e shkakton dhimbje në muskujt e qafës?


Shkaqet e pikave të tensionit në muskujt e qafës shumë e shumë mbingarkesat e lëndimeve të punës ponadnoryazytsi, stresit turpshme dhe emocional - këto janë vetëm disa prej tyre. Mbingarkesat mund të ndodhë si rezultat i shumë veprimeve që tendosje muskujt e qafës. Mbështetur kokën dhe qafën në të njëjtin pozicion për periudha të gjata mund të shkaktojë fushat e lidhura dhimbje. Kjo mund të ndodhë kur pikturë një tavan ose ulur në rreshtat e para në kinema apo teatër. Puna në qendër informatikë, cila është e vendosur në anën e monitoruar ju mund të shkaktojë zhvillimin e pikave të stresit për shkak të rrotullimit të gjatë qafë, e cila kërkon vendin e instalimit. Fjetur në pillows ose disa shumë, Tolstoi jastëk mund të çojë në kufizime në lëvizjet e muskujve. Plotësimi në shtrat, në pozicionin në anën e dorës nën kokë - pozicionin klasik kur perenapruzhuyutsya muskujt e qafës, duke çuar në dhimbje dhe kufizimin e varg e levizjes së qafës.


Shumica e valltarë dhe atletët që përfshin qafën e duhur - tepër lodhje muskujt. Për shembull, kur tilting qafën në pika të caktuara që ata kryejnë më pak stres në muskujt, në mënyrë që ata të mbështetur peshën e kokës. Kjo çon në bllokimet që rezultojnë mund të zhvillojë tension pikë. Gjithashtu pozita problematike me kokë shtrirë, mjekër kur lëshuar përpara, mbrapa e muskujt e qafës janë ulur. Kjo situatë është tipike për çiklistët, regbi dhe tenisi. Përkulur ndërtimin, tipik i peshëngritësit mbi muskujt e gjoksit të zhvilluara, gratë me zemrat të mëdha dhe të moshuarit e të dy gjinive, dhe lëkurë - të çojë në një situatë me kokë të shtrirë. Lëvizja e papritur e qafës përpara, pastaj përsëri, testohet gjatë rënies apo shoku lateral, trauma është një shkak i zakonshëm i qafës. Një tjetër shkak i zakonshëm i lëndimeve qafës - frymëmarrje të pahijshme. Frymë të lartë, jo pjesa e poshtme e gjirit i bën muskujt e qafës të përfshira në procesin e frymëmarrjes, e cila çon në një gjendje të ngjeshur kronike.


Nëse vuani nga dhimbje në qafë, të gjejnë burimin e saj. A është rezultat i veprimeve tuaja fizike të trupit, stresi jetës, frymëmarrje joefikase? Dhimbje mund të ketë burime të shumta. Është e nevojshme për të shqyrtuar të gjithë ata për të gjetur penennuyu shkakut dhe të shpëtoj nga dhimbje qafe. Fibrave të muskujve janë të lartë e grupit nëpër krye të sup brez dhe bashkangjitur në klavikul në gjoks e sipërme. Band sipërme e fibrave muskulore formojnë formën karakteristike të pjesës së sipërme të shpatullat, i cili është i afërt tek qafës. Ky grup i fibrave muskulore bën vetëm atë që ngre supet, duke prodhuar "ngritje e supeve shpatullat e tyre." Ky grup i njëjtë është përgjegjës për prirjen e kokës dhe qafës në supe.


Pikat e tensionit formuar në muskujve trapezius, mund të shfaqet dhimbje është pjesë të ndryshme të qafës dhe shpinë e sipërme, zakonisht ndodh si rezultat i trupezuar me mbeshtjelljen, compression dhe lëndimit. Voltage - burimi më i shpeshtë i mbingarkesës. Nëse ju mendoni për pozicionin e trupit të tij gjatë stresit, atëherë ju do të kuptoni se supet mbajnë barrën më të madhe (ju mendoni se supet janë pranë veshëve). Është për këtë situatë - supet për veshët - muskujve përgjegjës trapezoid. Nuk është çudi që ata thonë se ne jemi pesha e botës mbi supet e tij. Kur ne jemi bota ", muskujve trapezoidale dëmtuar. Tensionit dhe mbingarkesë të ndodhë edhe në heqjen krahun e vazhdueshme në vesh kur ju doni të mbani telefonin. Muskujt trapezoidale - muskujt që mbështesin peshën e duarve të tua. Kur rri ulur në një karrige pa armë mbështetëse, muskujt trapezoid vazhdimisht mbështetur ato. Balerin, partner i ngre lart, njeri shumë i rëndësishëm, e bën stol në këmbë, dhe çiklist bie poshtë në timon - të gjithë janë njësoj në pikat e rrezikut të tensionit në muskujt e trapezius për shkak të mbingarkesës.


Compression zhvillimin e muskujve trapezius gjithashtu shkakton pikë stresit. Pra, udhëtarët, backpacks rënda janë përshtatur keq, pikat e zhvillimit rrezikun e tensionit në compression. Lëvizja e papritur e kokës përpara dhe prapa shumë shpesh të çon në pikat tension. Aksidenti - i njohur gjerësisht për të shkaktuar lëndime të tilla. Kjo është edhe rënia, të cilat askush prej nesh nuk mund të shpëtojnë. Pikat e tensionit në grup të lartë të fibrave muskulore manifestuar nga dhimbje në qafë në bazën e kafkës. Shpërndarja Ndoshta tension rreth veshit dhe tempullit. Dhimbja shpesh; përshkruhet si serioze dhe të vazhdueshme. Ajo mund të ndjehen si një dhimbje koke, sidomos kur ajo shfaqet në tempuj. Pikat e tensionit në grupin e mesme të fibrave muskulore janë shpesh, por kur ato ndodhin ato shkaktojnë dhimbje në mes të xhades blades në shpinë. Pikat e tensionit në grupin e poshtme e fibrave muskulore shkakton dhimbje në pjesën e poshtme të qafës.