Shkaqet e dhimbjes në bark të majtë e sipërme


Në bark të majtë e sipërme është shpretka, stomaku, pankreasi, zorrë dhe pjesa e majtë e diafragmë. Nuk ka fshikëz fshikëz e tëmthit dhe mëlçisë, si dhimbje në bark të ndodhë më shpesh se në zonën e sipërme të djathtë. Por, megjithatë, ato ndodhin, kështu që le të shohim se çfarë shkakton dhimbje në bark të majtë e sipërme.
Shkaku i dhimbjes në bark e sipërme të majtë - një sëmundje e shpretkës.
- Shpretkë ndodhet mjaft afër në sipërfaqe të trupit, dhe pankreasit, nga ana tjetër, është e vendosur thellë në bark, pothuajse shpinë. Në rast të një rritje në madhësi shpretkë, e cila ndodh në disa sëmundje të caktuara, trupi kapsulë shtrirë, dhe ky është shkaku i dhimbjes.


- Kur shpretkë është zgjeruar, të butë, të tilla si mononucleosis infektive, ajo ka një tendencë për këputje, siç është në afërsi të sipërfaqes së trupit, siç u përmend më lart. Prandaj, pacientët duhet të përjashtojë klasat nga mononukleoza infektive sportive aktive, si çdo masë të pakujdesshëm, shtytje apo goditje mund të shkaktojë një hendek në rritje shpretkë. Ndonjëherë, rrit trupi shqyer vetë. Shenjë e një shpretkës ruptured, përveç dhimbjes në fushën përkatëse është lëkura kaltërosh rreth kërthizë.


Shkaku i dhimbjes në bark e sipërme të majtë - një sëmundje e stomakut.
Stomak, ndryshe nga zemra, nuk është vendosur saktësisht në mes të trupit. Stomaku është e vendosur në bark e sipërm të majtë. Të gjithë faktorët që kontribuojnë në acarim të stomakut - alkoolit, ushqimi i keq, dhe mostretje funksionale ose gastrit, të shkaktojnë dhimbje. Dhimbja është zakonisht jo shumë të mprehtë, shpesh dhemb, shpesh shoqërohet me nauze dhe vjellje. Shpëtoj prej antacids ndihmë dhimbje. Nëse dhimbja në bark të majtë e sipërme ka shumë ditë duhet të duket mjek - prania e mundshme e një ulçerë apo edhe kanceri në stomak, por ka shumë të ngjarë që gastrit thjeshtë.


Shkaku i dhimbjes është zorrë?
- Dhimbje në bark të majtë e sipërme zakonisht nuk tregojnë për ndonjë sëmundje, ajo mund të jetë e lidhur thjesht me gazrat e grumbulluara në zorrë. Megjithatë, në qoftë se diverticulitis apo ndonjë pjesë tjetër të kësaj sëmundje inflamatore të zorrëve, ndjeu dhimbje. Së bashku me dhimbje do të përjetojnë simptome e mëposhtme: diarre ose kapsllëk, mukusit dhe / ose gjak në stools, ethe të ulët.
- Nëse nuk vidchuvsya siklet në çdo pjesë të stomakut, rekomandohet për të studiuar feces e tyre. Prania e feces gjakut të kuqe të ndritshme tregon gjakderdhje në pjesën e poshtme të zorrës së trashë (të tilla si hemorroide), fron i zi - gjakderdhje sipër (p.sh., zorrë e vogël ose stomak). Por mos menjëherë panik - stol e zezë mund të sigurojë praninë në hekur ushqimore apo qymyr.


Shkaku i dhimbjes - shkatërrimi i pankreasit.
Pankreasi shtrirë nëpër bark e sipërme. Kur trupi është ndezur, nuk ka dhimbje në të djathtë, mes dhe anën e majtë të barkut.
Shkaku i lezioneve pankreatik mund të jenë:
- sëmundje të ndryshme, duke përfshirë kancerin,
- toksina
- pije alkoolike
- Përdorimi i zgjatur i diuretics dhe steroid (steroid zakonisht caktohen në astma, artriti, transplantet e organeve, kanceri dhe disa sëmundjeve kronike)

- inflamacion për shkak të rrjedhjes së biliare nga gurët fshikëz fshikëz e tëmthit gypit të kalojë përmes këtyre fatkeqësive.
Nëse shkaku i dhimbje në bark të majtë e sipërme është shkatërrimi i pankreasit, dhimbje vërejtur shumë të mprehta, duke shkuar brenda dhe shoqërohet me nauze, vjellje, ethe.

Shkaku i dhimbjes në pjesën e sipërme të majtë të barkut është një hernie të diafragmë.
Në diafragmë që ndan zgavrën gjoks nga barkut është e hapur. Nëpërmjet ai kalon në ezofag në stomak. Kur muskujt që kontrollojnë madhësinë e vrimë, dobësojë - vrima është rritur, në mënyrë që në krye të stomakut nga zgavrën e barkut në zgavrën e kraharorit. Kjo gjendje quhet hernie diafragmës. Përmbajtja acid stomakut shkakton dhimbje në bark të majtë e sipërme dhe nganjëherë në gjoks. Kjo, natyrisht, disi të ngjashme me një problem në zemër, por ka një dallim në mes të shenjave: dhimbje gjatë hernie diafragmës pothuajse gjithmonë rritet kur bust vendosur dhe dhimbje zemra kjo zakonisht nuk i përgjigjet. Megjithatë, pasi që ky dallim nuk është gjithmonë e shprehur në mënyrë të qartë, ekzaminuar më mirë në çdo rast të dhimbjes, pavarësisht nga supozimet.


Shkaqe të tjera të dhimbjes në bark të majtë e sipërme.
- Pneumonia, pleurit virale apo ndonjë proces tjetër, irrituese mushkëritë, mund të shkaktojë dhimbje. Dhimbja do të jenë të mprehta, gjilpërë, sidomos gjatë frymëzim të thellë.
- Nëse acarim kapur diafragmë, dhimbje barkut të ndodhë.
- Nëse ndonjë brinjë plagosur - cila anë do të shkaktojë dhimbje, gjithashtu, me sa duket, nuk ka dhimbje. Dhimbje brinjë provokuara nga kollitjes, teshtitjes, lëvizjet apo klikoni në vendin ku dhemb.
- Ulçera duodenale shumë shpesh shkaku i dhimbje në bark të majtë e sipërme.