Shkakton dhimbje koke


Dhimbje koke jo vetëm që pengon funksionimin normal gjatë ditës. Dhimbje koke të shpeshta mund të jetë një simptomë e sëmundjes së rëndë ose një sinjal se nevoja për të ndryshuar stilin e jetës apo dietë.

Pse shumë dhimbje koke?Shkaqet e dhimbje koke shumë, shumica e tyre provokon personi vetë. Konsideroni shkaqet më të zakonshme:

 • Pirja e duhanit. Ky zakon në masë të madhe rrit yyazytsirnist ndodhjen e dhimbje koke. Nëse ju hiqni këtë faktor, dhimbje koke nuk mund të largohet nga ju plotësisht, por sulmet do të jetë dukshëm më pak.

 • Stresi. Të përpiqet të shmangë situata të vështira të jetë e mundur. Më shpesh kjo është pas konflikte në punë ose në dhimbje koke në shtëpi bëhet një shoqërues të vazhdueshëm.

 • Gjumi. Gjumë shumë të gjatë, ose mungesa e tij mund të shkaktojë sëmundjen. Ndikojnë mund të fle dhe koha-zgjim.

 • Ushqimi. Për të shkaktuar një futje koke e ushqimeve të caktuara që duhet të hani në sasi mjaft të mëdha. Provokator më të shpeshta shfaqet kafeinë dhimbje koke. Përdorimi i tij i tepruar mund të bëjë dhimbje koke të vazhdueshme. Mundohuni të hani në një kohë dhe mos kaloni ngrënies. Luhatjet e forta në nivelet e glukozës në gjak janë shkaqet dhimbje koke të mundshme.

 • Alkooli. Në vetvete, alkooli mund të jetë një nga arsyet e mëposhtme. Përveç kësaj, ajo ndikon në thithjen e shumë qetësues, ju lutem.

 • Erë. Era e larës, parfum ose tymit të cigareve - të gjithë mund të shkaktojë ju siklet.

 • Ndryshimi motit. Meteozalezhnist shumë e zakonshme në mesin e njerëzve të cilët vazhdimisht ankohen për dhimbje koke. Migraines mund të shkaktojnë të ftohtë të rënda ose uljen e presionit atmosferik. Shumë shpesh në vjeshtë dhe pranverë ndryshimeve të motit çdo ditë, këto ndryshime papritur të ndikojë edhe shteti nuk është mënyra më e mirë.

 • Medicines. Intolerancës individuale të drogave ose përbërësve të tyre në disa raste, duke u bërë një nga faktorët që shkaktojnë dhimbje në kokë.


 • Pse gjithmonë një dhimbje koke?


  Shumë shpesh një dhimbje koke që është bërë një shoqërues të vazhdueshëm, është parë si normë. Në fakt, kjo është arsye e rëndësishme për të shkuar te mjeku. Gjendje të vazhdueshme të stresit dhe tendosje nervor shpesh provokojnë dhimbje koke.
  Puna ulur, sidomos kompjuter, i shoqëruar nga migraines. Pse gjithmonë një dhimbje koke në njerëzit aktivitete të tilla? Pothuajse çdo person që punon në tryezë, duke vuajtur nga dhimbje të ulët mbrapa. Kjo shkel qarkullimin dhe të çon në dhimbje koke të vazhdueshme.

  Shkaqet e dhimbje koke në tempujt


  Arsyet dhimbje koke e përkohshme mund të jenë disa:

 • Shkelja e ton cerebrale vaskulare të arteriale ose venoze;

 • dhimbje koke në një moshë të re mund të tregojë mosfunksionim autonom, rritjen e presionit intracranial;

 • në koke moshën e rritur në tempujt mund të jetë një sinjal i fillimit të sëmundjeve të tilla si aterosklerozës. Provokojnë dhimbje mund të ndryshojë në një mot, mbingarkesë origjinën emocionale ose fizike;

 • sëmundjeve infektive;

 • dehje;

 • migrenë rreze dhe dhimbje. Kjo sëmundje i pavarur, i shoqëruar nga dhimbje të fortë të përkohshme. Nuk mund të jetë "midges" para syve, rrit ndjeshmërinë ndaj erë dhe tingujt.


 • Shkaqet e dhimbje koke në shpinë  Ndoshta dhimbja më të pakëndshëm ndodh në pjesën e prapme të kokës. Është e vështirë për të përcaktuar se çfarë është një dhimbje: qafë ose dhimbje kokë vazhdimisht përçart. Dhimbje të tilla mund të provokojë disa sëmundje:

 • sëmundje e shpinë qafës së mitrës. Kjo dhimbje është gjithmonë e më keq kur lëviz kokën;

 • shumë mendojnë pse shumë dhimbje koke dhe as dyshoj se kjo është vetëm një reagim ndaj lodhje të rënda;

 • nevralgji zverku nervore.