Shkaqet e dhimbjes në gjuhën


Gjuha - një lloj "karte e quajtur" të trupit të njeriut. Çdo mjeku e di se paraqitja e gjuhës do të flasim në lidhje me shëndetin dhe për të ndihmuar të diagnostikuar sëmundjen. Në sipërfaqe të saj tregon pothuajse të gjitha ndryshimet që ndodhin në trup. Në një person i shëndoshë është i barabartë, gjuha e balancuar, e cila ka një pushim të vogël që shkon përgjatë gjuhës. Nëse ju ndjeni dhimbje në gjuhën, kjo do të thotë një sëmundje ku organeve të trupit tuaj.
Konsideroni shkaqet kryesore të dhimbjes në gjuhën:
- Shkaku më i zakonshëm i dhimbjeve në gjuhën është një lëndim mini. Kafshojë gjuhën mundemi absolutisht çdo njeri. Kjo ndodh në sport apo kur hahet.


- Sëmundjet e gjëndrave të pështymës dhe mund të shkaktojnë dhimbje në gjuhën.
- Duke rritur nyjet limfatike në zonën sublingual do të jetë dhimbje për shkak të infektimit të gjuhës.
- Stomatiti mund të shkaktojë dhimbje. Ajo eshte nje semundje e karakterizuar nga gjuhe skuqje mengjesit ose në gojë. Shkaku kryesor është stresi, lodhje të trupit, imunitet të reduktuar.
- Dhimbje në gjuhë mund të jetë një shenjë e një reaksion alergjik. Gjithashtu në gjuhën tuaj të ndikojë mangësi hekuri dhe vitaminë B12.


- Glossalgia - një sëmundje e rëndë e gjuhës. Ajo karakterizohet nga dhimbje në gjuhën pa ndryshime të dukshme. Shkaqet e sëmundjes ende nuk janë kuptuar plotësisht. Por shpesh dukuri e lidhur me ndryshimeve hormonale, çrregullime nervor, sëmundjeve të traktit gastrointestinal, ndryshimet në sistemin nervor qendror. Simptomat Glossalgia janë ndjesi djegie, ndjesi shpimi gjilpërash, ndjesi shpimi gjilpërash. Shpesh ka goja e thatë. Dhimbja është e lokalizuar në majë të gjuhës ose anësore seksione të. Kjo zakonisht zhduket kur merr ushqim të butë, dhe keqësuar pas piper dhe ushqime turshi. Glossalgia ardhurat shumë të dhimbshme dhe të vështirë për të trajtuar.

- Shkaku i dhimbjes në gjuhën mund të jetë glossitis. Glossitis quajtur inflamacion gjuhës, e cila është shkaktuar nga infeksionet virale ose bakteriale. Gjithashtu shkaku i sëmundjes mund të jetë, mekanike, faktorët kimike termike; nikotina; alkoolit. Kur glossitis ndryshuar ngjyrën e gjuhës, strukturës së saj. Ajo është e kuqe të ndritshme, e butë dhe shtohet. Kur përtypet, gëlltitjes vështirësi të hahet atje.

Varësisht nga natyra e procesit të sëmundjes dhe ndryshimet glossitis janë si më poshtë:

a) glossitis fytit. Karakterizohet nga skuqje e gjuhës, ënjtje, pamjen e pllakatë në sipërfaqe. Gjithashtu ndjesi djegie të pranishëm, humbja e shijes, jargëzim tepruar. Shkaku më i zakonshëm është shfaqja e djegie, trauma, candidiasis gojë, forma të ndryshme të stomatit dhe anemi, çrregullime metabolike, mangësi vitamina.
b) glossitis ulcerative. Karakterizohet nga gjuhë të shumta ose ulcerat vetme. I shoqëruar nga ënjtje të rënda, gjakderdhje, dhimbje akute. Përkeqësimit gjendjen e përgjithshme e pacientit. Glossitis ulcerative mund të jetë një manifestim i sëmundjeve orale, organet e brendshme, sëmundje çamçakëz, apo të zhvillojnë me fytit glossitis.

c) glossitis purulent flehmoznыy. Inflamacion të rënda që shtrihet në shtresat e thella të gjuhës dhe indet e tjera të gojës. Ethe pacienti, dehje manifestuar. Trajtimi me antibiotikë.

Ka edhe shkaqe të tjera të dhimbjes në gjuhën:
- Lini.
- Zgjedhur dobët dhe ulur protezat.
- Pirja e duhanit e tepërt është gjuha shumë frustruese që shkakton atë dhimbje.
Nëse ju nuk mund të përcaktojë shkakun e dhimbje dhe parehati nuk ndalet, ju duhet menjëherë të konsultoheni me një mjek. Ndonjëherë ju nuk mund të shihni tumoreve të vogla të cilat janë të vendosura në pjesën e poshtme të gjuhës. Nëse mjeku nuk mund të gjejnë shkakun e dhimbjes në gjuhën, shumë të ngjarë se nevralgji, stimulimit nervore, të vendosura në gojë. Nëse dhimbja është në gjuha shfaqet në ecje të shpejtë dhe ndalon kur ju pushoni, shkaku duhet të kërkohet në zemrën time.