Shkaqet e dhimbje të forta në ijë


Fjala "ijë" zakonisht përdorin kur flasim për zonën e trupit hip përbashkët. SAW - kjo është vetëm zona e trupit, jo struktura anatomike të trupit. Kjo është ajo ku ka ligament inguinale, e cila shkon në mes të kockës pubike dhe pjesës shquar të legenit të kockave. Në fiksimin ijë shumë muskujt që të forcojë shell kofshë dhe dele strehimit. Shkaku më i zakonshëm i dhimbje në ijë dhe në brendësi të muskulit të kofshës është dëmtuar makinë - adduktoriv vendosur në brendësi të kofshës. Për fat të keq, dëme serioze dhe ulja e këtyre muskujve dhe të çojë në dhimbje në zonën e legenit. Çka e shkakton dhimbje të forta në ijë?


Çdokush mund të humbasin ekuilibrin tuaj, ngjitje shkallët, duke ecur në borë apo akull, duke bërë sport, vallëzimi. Kjo mund të dëmtojë muskujt adduktorы dhe do t'i theksoj pikat (veçanërisht e rrezikut janë të plakjes atletët dhe kërcimtarë). Edhe pse shkakton dhimbje të forta në këtë fushë mund të jetë artrit, seksi apo të gjatë ulur me këmbët e kryqëzuara fort. Dhimbje në ijë dhe në brendësi të kofshët zakonisht ndodhin gjatë ushtrimit apo sportive. Më të rrezikshme në këtë drejtim është futboll, hokej, basketboll dhe tenis. Për fat të keq, kjo ndodh se atletët apo valltarë nuk mjaft të ngrohtë deri ato muskujt para shfaqje, duke çuar në mbingarkesë kërcënuese dëmtime të muskujve të tilla ijë shtrihen, marramendës muskujt në brendësi të kofshës apo flexor kryesore - m çapokor 'muskujt. Siç është rasti me shumë lëndime të tjera, zakonisht shtrihen dhe të ngrohtë-up para se të ushtrimit ndihmon në parandalimin e lëndimeve.


Dhimbje të forta në ijë dhe hip zakonisht ndodh për shkak të shtrihen adduktoriv në brendësi të kofshës, muskujt quadriceps në frontin e kofshës dhe paralizoj në anën e pasme të kofshës. Zgjerimi këto muskuj të çon në lëvizjen më të lirë në hip përbashkët dhe për të rritur fuqinë e tyre për të aspirojnë për shumë atletë dhe kërcimtarë. Fuqia dhe fleksibilitetin e këtyre muskujve është shumë e rëndësishme për atletët dhe kërcimtarë. Rëndësia e muskujve të brendshme kofshë bëhet e dukshme kur një balerin apo gjimnast kryen litarët. Fleksibilitetin e muskujve për ta ka një vlerë të madhe, sepse provat e forcës. Megjithatë, shumë atletë dhe valltarë perenapryahayut këto muskuj, e cila shkakton dëme atyre. Bicyclists, vrapues në patina patina, patina dhe ski të ndjeni dhimbje të forta në ijë e situatën e veçantë të hips, e cila është e nevojshme për të luajtur këto sportive. Në trajtimin e hipur mbi kalë, ndërsa ngarje janë muskujt në brendësi të kofshët. Kjo është arsyeja e zakonshme për adduktoriv rritje. Nëse ngarkesa vepron për një kohë të gjatë, ajo shkakton dhimbje në ijë.


Çdokush që ka pasur ndonjëherë për të punuar një kohë të gjatë ulur, bien dakord që adduktorы shumë i lodhur në këtë pozicion. Kur ju jeni duke bërë squats në palestër për të dhënë muskujt sipy, kjo shpesh çon në një adduktoriv trupezuar me mbeshtjelljen. Mbingarkesë, shtrihen dhe përdorimin e tepruar të miut - janë shkaqet kryesore të dëmtimit në këtë zonë të trupit. Drejton gjatë dhe të shkurtër që lidh muskujt vendet intime dhe femurit. Pikat e tensionit në këto muskuj të çon në dhimbje në ijë dhe në krye të brendshme të kofshës. Pikat e tensionit në krye të muskujve të gjata mund të pengojnë lëvizjen e përbashkët gju. Zakonisht dhimbja intensifikuar me rritjen e aktivitetit, dhe kur në këmbë ose transportonte mallra.


Drejton një muskul i madh që ndodhet prapa muskujt gjatë dhe të shkurtër, ai shkon nga ijë në të gjithë gjatësinë e kofshës dhe vithe kockat lidh pjesën e pasme të dy kockat hip. Pikat e tensionit në këtë muskul shkakton dhimbje në ijë dhe kofshë në brendësi që mund të zgjasë deri në gju. Për të gjetur adduktorы dhe të punojnë me ta, së pari të shikojmë se çfarë trekëndëshit femurit. Uluni në dysheme dhe të sjellë këmbët tuaja në frontin e tij. FOLD një nga këmbët në gju dhe vënë thembra e saj në gju këmbët drejt (nga brenda). Në qoftë se jashtë nuk është shumë i përshtatshëm për ju, ju mund të bëni të njëjtën gjë në shtrat. Këmbë Bent në këtë rast do të bazohet tërësisht në shtrat, dhe të tjera - si në qoftë se ju jeni ulur.


Poschupayte brendësi të kofshës të këmbës kërrusur. Për të filluar, të gjetur hip joints në legen. Ky vend është ligament inguinale. Vjen nga skajet e jashtme të kockës pubike te kockave kofshë. Ligament inguinale përbën bazën e trekëndëshit femurit, pjesa e jashtme e cila është formuar muskujve Sartorius, dhe të brendshme - të çon muskujve gjatë. Pjesa e poshtme e trekëndëshi formuar nga brendësi të indet e muskujve çapokor dhe nga jashtëm - indet e muskujve dylli. Ky trekëndësh mund të testojë pulsin e arteries femurit. Këtu ju mund të gjeni nyjet limfatike që rriten kur sistemi imunitar është duke luftuar infeksionin.


Vë krah të shkurtër të ndjehen të pamundur, pasi ai qëndron nën muskujve të gjatë. Çon muskujve më të dukshme gjatë, kështu që është e lehtë për të gjetur dhe testuar gishtin nga ijë në mes të brendshme të kofshës. Gjetja e një rrip dhe tension të shtrënguar pikë, shtypni muskujve në këtë vend, për t'u çlodhur atë. Megjithatë, në qoftë se gishtat nuk mund të kryejnë mjaft efikase këtë detyrë, përdorni tenis ose disa topin më të vogël të vështirë. Në përgjithësi, sot në treg ka pajisje të ndryshme që mund të ju ndihmojë. Bazë për suksesin - trajnim të rregullt. Ju duhet të merren me deri atëherë, deri sa muskujt relaksoheni plotësisht. Ju mund të kenë nevojë të bëni këtë ushtrim disa herë në ditë për disa kohë para se të ketë sukses.