Dhimbje e shurdhër në pidreberyi duhur


Shpesh mjekët dëgjojë ankesat e dhimbje në kuadratin e djathtë e sipërme. Në këtë pjesë të trupit janë organe të tilla si mëlçi, fshikëz fshikëz e tëmthit, duodenum, zorrë e vogël, diafragmë. Prapa është bishti i pankreasit dhe veshkave.
Dhimbje në kuadratin e djathtë e sipërme janë shpesh simptomat e lëndimeve dhe sëmundjeve të mësipërme. Natyra, shpeshtësia dhe intensiteti i dhimbjes varet nga karakteristikat e procesit patologjik dhe vendndodhjen e tij të saktë. Ndonjëherë dhimbje e shurdhër në sektor të sipërme të djathtë ndodh në patologjinë e të cilave janë në departamentet e tjera. Në këtë rast, dhimbja përhapet përgjatë fibrave nervore.


Sëmundjet shoqëruar nga dhimbje në sektor të sipërme të djathtë
Shpesh, kur një dhimbje në brinjë të drejtë të dyshuar parë apendiksit dhe diagnoza nuk është hequr deri deri sa arsye të gjetur të tjera.
Dhimbje në kuadratin e djathtë e sipërme të natyrës së ndryshme lindin sëmundjet e mëposhtme:

 • hepatit;

 • kesh;

 • cholecystitis;

 • pancreatitis;

 • pyelonephritis veshkën e djathtë;

 • urolithiasis;

 • hernie diafragmës;

 • inflamacion i gjëndra veshkave;

 • Pneumonia e mushkërive të drejtë;

 • Ulçera;

 • goditur ose thyerje të brinjëve në anën e djathtë;

 • osteokondroza vertebrale;

 • zoster herpes;

 • infektimi krimb;

 • kancerit dhe kështu me radhë. d.


 • Dhimbje e shurdhër në sektor të sipërme të djathtë është karakteristikë e inflamacion kronik të tëmthit apo traktit biliar. Ajo mund të shoqërohet me nauze pasi të hahet, dhe nganjëherë - yellowing e lëkurës dhe sclera.
  Shkaku i dhimbje të forta në sektor të sipërme të djathtë mund të jetë i hepatitit akut - inflamacion i mëlçisë të shkaktuar nga natyra infektive ose helmimit nga alkooli, droga, kimikate. Kjo sëmundje është e shoqëruar me një përkeqësim të rëndësishme të gjendjes së përgjithshme, ethe, verdhëz.

  Dhimbje në kuadratin e sipërm të djathtë zoster karakter zakonisht shfaqet në pancreatitis kronike. Kjo sëmundje është shoqëruar edhe me nauze, vjellje, diarre, gjendja e keqe e përgjithshme.
  Dhimbje natën në sektor të sipërme të djathtë mund të tregojë një ulçerë e duodenum. Në këtë parehati sëmundjeve të shfaqen menjëherë pas një vakt dhe me stomak bosh, se ata janë të shoqëruar nga të përzier, belching, bloating, të vjella të përgjakshme. Dhimbje intensive prerja mund të tregojë ulçerë që kërkon ndihmë të menjëhershme.

  Gjithashtu dhimbje e fortë natën lokalizimi i tillë mund të vërehet për mëlçisë dhe tëmth sëmundjeve. Ndonjëherë ata janë konvulsiv në natyrë dhe jep kofshën e djathtë, sup, qafën.
  Sëmundje fshikëz e tëmthit shpesh shkaktojnë shfaqjen e dhimbjes akute në kuadratin e djathtë e sipërme. Me një tejkalim të biliare, e cila është ruajtur në fshikëz e tëmthit, ajo hyn në duodenum, e cila gjeneron dhimbje.
  Dhemb dhimbje në kuadratin e djathtë e sipërme mund të ndodhë në dyskinesia tëmth - një sistem kompleks çrregullim tëmth, rezultuar nga dështimi i funksionit të saj motorike.

  Dhimbje në kuadratin e sipërm të djathtë pas karakteristike inflamatore sëmundje gur në veshka, pancreatitis, osteokondroza.

  Dhimbje në kuadratin e djathtë e sipërme - trajtim


  Kur ka pasur një dhimbje të fortë të mprehtë në bark të drejtë dhe dhimbje që zgjat më shumë se një orë dhe është e shoqëruar me simptoma të tjera alarmante duhet të telefononi menjëherë një ambulancë.
  Diagnozë të saktë për dhimbje në kuadratin e djathtë e sipërme vetëm mund specialist. Filloni studim duhet të jetë një mjek i përgjithshëm, i cili nëse është e nevojshme do të dërgojë një ekzaminim të mëtejshëm në një tjetër specialist.

  Pasi shkaku i dhimbjes do të caktohet trajtimin e duhur duke përdorur metodat konservative ose kirurgjikale.