Tërhequr dhimbje prapa


Dhimbje në rajonin e mesit nuk janë të rralla, dhe pothuajse të gjithë të paktën një herë në kontakt me ta. Ndonjëherë kjo është një kohë e gjatë për t'u ulur në një pozitë të pakëndshme, pasi ka tërhequr mbrapa dhimbjen shkaktuar nga tensioni i muskujve. Kjo dhimbje është më e zakonshme, por shpejt kalon dhe çdo efekt nuk është përgjegjës. Megjithatë, në qoftë se duke tërhequr apo dhemb në atje një kohë të gjatë, është një kronike, atëherë kjo është një shenjë e sëmundjes, dhe shpesh shumë serioze.

Arsyet për të tërhequr dhimbje prapaArsyet që mund të shkaktojnë dhimbje në tërhoqi nga prapa, një shumë, por ilaçi që ata janë të ndarë në fillor dhe të mesëm:

 • Kryesore përfshijnë dhimbje, shkaktuar nga ndonjë ndryshim patologjike në shpinë, nyjet e rruaza, disqe intervertebral, muskujt, tendons. Në radhë të parë ndër shkaqet e këtij lloji, dhe në përgjithësi ndër shkaqet e tërhequr mbrapa dhimbje, dhimbje të ulët mbrapa është me vlerë.

 • Për shkaqe dytësore përfshijnë dhimbje, shkaktuar nga infektive dhe jo-infektive inflamacion, tumoret dhe traumat, sëmundjet e organeve të brendshme, duke përfshirë organet e legenit në gratë reflektuar dhimbje (dhimbje kur pjesa tjetër e trupit i jep në shpinë) dhe të tjerët.


 • Le të konsiderojmë të sëmundjes themelore provokimin tërhequr dhimbje prapa.
  Muskujve spazma
  Ka nga aktiviteti fizik pazakontë ose të zgjatur. Mund të pengojnë lëvizjet, dhimbje zakonisht ndodhin kur ndryshon pozicionin e trupit.
  Osteokondroza
  Sëmundja më shpesh zhvillohet në moshën e mesme dhe të vjetër. Ka dhimbje, duke tërhequr, shpeshherë të njëanshme dhe të japin në zonën e nën bel, këmbët, legen. Kur dhimbja osteokondroza intensifikuar gjatë lëvizje të papritur, ndryshimet në pozicionin e trupit, sidomos bending përpara.

  Hernie diskale
  Kjo është një nga shkaqet më të zakonshme të dhimbjes natyre.
  Semundja inflamatore e veshkave
  Tërhiqe prapa dhimbje janë vërejtur bashku me simptoma të tjera, të tilla si urinim të dhimbshme.
  Dhimbje barku i veshkave
  Direkt në rastin e dhimbje dhimbje barku të mprehtë, të ngrirë, por është shpesh dhimbje pararendës fije, vërejtur në disa ditë, djathtas ose majtas, në varësi të faktit nëse veshkave prekur.
  Kancer

  Dhimbje fije është zakonisht e rëndë, vazhdon gjatë gjithë ditës dhe nuk ulet kur ndryshon pozicionin e trupit.
  Sëmundje gjinekologjike në gratë
  Ndjenjat janë zakonisht përhapur në natyrë, jo e përhershme. Zvarritje dhimbje në shpinë që i jep zakonisht vërejtur ose rritje në muaj.
  Sëmundjet e organeve të brendshme
  Tërheq mbrapsht rastin dhimbje mund të tregojë një sëmundje inflamatore të organeve pelvike (peritoneum legenit dhe epoophoron shpesh të drejtë), apendiksit, sëmundjet e veshkave uretër, të drejtë, zorrë, ndodhjen e hernie, sëmundjeve të murit të barkut. Tërheq mbrapa dhimbje lënë zakonisht tregon numrin e njëjtë të sëmundjeve (me përjashtim të apendiksit) si krahu i djathtë i nënshtrohet lokalizimin e organeve të brendshme. Se do të jetë një inflamacion i veshkave majtë, la epoophoron dhe kështu me radhë. D.

  Trajtimi tërheq mbrapsht dhimbje


  Për shkak të arsyeve të ndryshme, të cilat mund të shkaktojnë dhimbje, para se të hyn në trajtimin e kërkon konsultim. Duke vizituar mjekun është i nevojshëm nëse ka dhimbje vazhdon për një kohë të gjatë, ose duke tërhequr përsëritur dhimbje prapa. Në rastin e parë, shpesh kjo është sëmundje e shpinë, e dyta - e sëmundjeve të tjera.
  Varësisht se çfarë shkaktoi dhimbje pas testi është planifikuar trajtim të mëtejshëm.

  Shumë në tërheqjen dhimbje prapa të përdorin shërbimet e një chiropractor. Në disa raste, ky trajtim është treguar dhe në mënyrë efektive, por nuk përdorë atë, por nuk kanë vendosur shkakun e saktë të sëmundjes të mos përkeqësojnë situatën.