Kjo mund të thotë dhimbje në pidreberyi majtë e përparmeShpesh pacientët të cilët janë larg nga njohuritë e karakteristika anatomike të trupit, mjekët janë pyetur këto pyetje, të cilat janë bazuar vetëm në ankesat ndaj dhimbjes lokal. Për shembull, shpesh ju mund të dëgjoni zemërimin mbi faktin se një person i dhimbjes korrente në frontin e majtë kuadratin e sipërm. Normalisht, edhe një mjek me përvojë nuk mund menjëherë të diagnostikojnë sëmundjen, si në këtë zonë të trupit nuk është një organ i brendshëm që mund të shqetësojnë pacientit me një arsye krejtësisht të ndryshme.

Siç e dini, më afër kitara e majtë e sipërme janë organet vitale të tilla si stomaku, diafragmë, zemra, pankreasit dhe shpretkë. Përveç kësaj, dhimbje në këtë fushë mund të dëshmojnë për problemet me zorrët apo veshkat.
Në këtë rast, në qoftë se dhimbja është e lidhur direkt me stomak, ndjesi të tilla shoqërohen pothuajse gjithmonë me nauze, vjellje, belching dhe humbja e oreksit. Përveç kësaj, një person mund të përjetojnë një ndjenjë të trishtim dhe parehati.

Nëse problemi qëndron në lezione indeve të mushkërive, simptomat dhimbje shpesh lindin si pulsation karakteristike dhe usylyvanyy saj me çdo frymëmarrje të mëvonshëm. Në mënyrë tipike, dukuri i rrallë i ndjenjave të tilla sidomos mos u bëni merak, sepse, ka shumë të ngjarë formuar në trupin e një inflamacion të vogël, e cila është eliminuar me ndihmën e produkteve të veçanta mjekësore. Megjithatë, në qoftë se dhimbja u shfaq rregullisht dhe me përpjekje të madhe, ajo mund të tregojë zhvillimin e tumoreve të shpretkë ose stomak.

Ndër të tjera, dhimbje në Frontin e majtë kuadratin e sipërm, emocion karakterizuar, kodrina në shpinë, në rajonin e shpatull të majtë apo krahun, tregon shfaqjen e infarkt miokardi.

Ajo duhet gjithashtu të theksohet se siklet në zonën e dorëzuar, zgjerimi tipike dhe të rrezikshme të shpretkës, i cili në çdo kohë mund të vijnë për të thyer. Shpesh në një problem të tillë të mprehtë, i shoqëruar nga disa dhimbje në bark rajon kaltërosh kërthizës, që tregon se rrjedhën e tashme e gjakderdhje të brendshme. Në këtë rast, dhimbja mund të hiqet duke përdorur një kompresë të ftohtë dhe një person duhet të dorëzojë urgjentisht në spital për trajtim të mëtejshëm apo edhe kirurgji.

Pra, për të zbuluar shkakun e vërtetë të ngushtë në sektor të majtë e sipërme, duhet jo vetëm të kuptojnë natyrën e dhimbjes, por edhe i kushtoj vëmendje të veçantë për shëndetin e përgjithshëm dhe simptoma të tjera të dukshme.