Manual terapi - contraindications


Chiropractic - arti i lashtë mjekësore, të cilat trajtojnë duar, që është masazh.

Dëmtimi apo përfitimet e chiropractic?Ky lloj i trajtimit është, para së gjithash, nuk mjekim. Kjo sëmundje është eliminuar pa përdorimin e drogës. Por gjithashtu me këtë lloj trajtimi shkon mirë me drogë në qoftë se mjeku i konsideron ata të emërimit të nevojshme.
Duke përdorur terapi manuale shumë shpejt, dhe nganjëherë arrijnë të menjëherë të eleminuar dhimbjet, sidomos kur është fjala për sëmundjet e shtyllës kurrizore dhe sistemit musculoskeletal. Përveç kësaj duke përdorur terapi manuale me sukses mund të trajtuar sëmundjet e organeve të brendshme.

Por chiropractic, si çdo trajtim tjetër, mund të dëmtojnë shëndetin. Për të shmangur këtë, ju duhet të dini në të cilat raste është i kundërindikuar.
Kundërindikimet për Manual terapisë:

 • të gjitha llojet e kancerit;

 • sëmundjet ngjitëse akute;

 • rritur presionin intracranial;

 • presionin e lartë të gjakut;

 • inflamacion i trurit dhe palcës kurrizore.


 • Para se trajtimi është i nevojshëm për të verifikuar kualifikimet e mjekut dhe të jetë i sigurt që ju jeni që kanë të bëjnë me një specialist të çertifikuar. Kjo është një pikë shumë e rëndësishme, sepse tani një shumë të "healers" që e quajnë veten një chiropractor, por në fakt nuk kanë edhe një diplomë e një doktori. Në më të mirë, si rezultat i këtij trajtimi nuk do, dhe në të keqe - shëndetësore mund të vuajnë.

  Terapia Manual gjatë shtatzënisë


  Shtatzënia - një periudhë të veçantë dhe shumë i rëndësishëm në jetën e çdo gruaje. Edukuar fëmijën, trupi është shumë i ndryshimit. Kjo është e gjitha e natyrshme dhe fiziologjikisht. Por nënat e ardhshme shpesh përjetojnë siklet dhe madje edhe dhimbje në shpinë, nyje. Droga përdoret gjatë shtatzënisë nuk është e dëshirueshme, dhe disa kundërindikuar mjaft kategorikisht.
  Kjo situatë mund të ndihmojë vetëm manipulim.
  Indikacionet e terapisë manuale në gratë shtatzëna:


 • helmim gjaku, e cila nuk arrin të eliminojë metoda konvencionale;

 • dhimbje të përbashkët;

 • dhimbje në legen dhe shpinë;

 • gjendja stres para lindjes;

 • ënjtje në këmbë;

 • ton mitrës.


 • Kundërindikimet për manipulime të tilla si gjatë shtatzënisë. E vetmja gjë që nuk duhet të mbajë kurse të tilla të trajtimeve, në qoftë se ndonjë nga situatat e mëposhtme:

 • kërcënuar abort;

 • Kërcënimi i lindjes së parakohshme;

 • dyshuar shkëputje placental.


 • Kundërindikimet për manipulim kurrizore


  Siç u përmend më lart, terapi manuale jep rezultate të shkëlqyera në trajtimin e shpinë. Por ka edhe contraindications e mëposhtme:

 • tumoret e shtyllës kurrizore, trurit dhe palcës kurrizore;

 • Sëmundjet akute të nyjave;

 • kushtet pas operacioneve në shpinë;

 • Myelopathy Disc;

 • Lëndime të freskëta e shpinë dhe nyje;

 • arthrosis klasën 3-4;

 • Sëmundje FORESTIER së;

 • kockave osteoporosis;

 • thyerje të konsoliduara të shtyllës kurrizore;

 • dëmtimet traumatike e disqeve intervertebral në formimin e kallo.


 • Pra, unë dua të ritheksoj se besimin shëndetësor vetëm specialistë të kualifikuar. Terapist manual kompetent të zgjidhur problemet tuaja shëndetësore, dhe nëse ka ndonjë comorbidities gjithmonë të jenë në gjendje të ju këshillojë dhe të vendosë nëse është e mundur në disa situata të trajtuar.