Mjetet juridike homeopatik për tiroide


Ironikisht, mjetet juridike homeopatik janë përdorur jo vetëm për sëmundje të butë tiroide, por në raste komplekse, të tilla si thyroiditis autoimune, hyperthyroidism rënda dhe hypothyroidism, për shkak të statusit të veçantë të këtyre barnave. Mjetet juridike homeopatik gjithashtu rregullojnë metabolizmin, metabolizmin e elementeve gjurmë, duke përfshirë jod. Ndërsa nuk është një burim i drejtpërdrejtë i jodit, mjetet juridike homeopatik rregullimi asimilimin e saj dhe përfshirjen në kthim, kur burimet konvencionale të jodit nuk të çojnë në rezultate të mira. Le të flasim në publikimin e mjeteve juridike homeopatik të njohur për gjëndrën tiroide dhe trajtimin e saj.


Homeopati - një sistem terapeutik themeluar nga mjeku gjerman Samuel Hahnemann krishterë Friedrich (1755-1843) në gjysmën e dytë të shekullit XVIII. Koncepti i "homeopati" do të thotë "trajtim që shkakton efekte zemrën ngjashëm vuajtje" ("homeos" - si "patos" - vuajtje). Nëse ju qasen çështjes më të saktë, homeopati S. Hahnemann identifikuar si një metodë e pavarur e trajtimit, bazuar në historinë e mjekësisë dhe eksperimentit vet.

Me rritur funksioni i tiroides përdorur ilaçe homeopatik jod dhe kripëra jod, jodit që përmbajnë agjentë organike (Fucus, sponhyya, badyaha) tyreoydynum në mesatare (nga 30) dhe të lartë (prej 200), me intervale hollime të mëdha (1-3 javë). Në funksion të ulët tiroide dhe goiter në sfondin e funksionit normal ose të ulët tiroide janë të njëjta droga përdoren në të ulët (12) hollime me intervale të vogla (1-5 ditë) dhe hrafytes. Në goiter butë përdorur jod homeopatik dhe komponimet e tij, jodit që përmbajnë agjentë organike (Fucus, sponhyya, badyaha) tyreoydynum, skrofulyaryyu.


Në goiter colloid kur ajo rezulton të butë sponhyyu tiroide grimcuar qëndrueshmëri të përdorura dhe Hedera spirale. Në goiter dendur (fijor) me funksionin normal ose të ulët tiroide tregon karbonykum kalcium, lapis albus, baryum yodatum, carbo- anymalys, konyum. Në dendur (fibroze) kryesisht goiter me hyperfunction tiroide treguar kalcium yodatum, flyuorykum kalcium, bromum, atsydum flyuorykum.
Kur goiter nyjore me funksionin normal të tiroides mund të përdoren badyahu, Fucus, Hedera Helix, sponhyyu, tyreoydynum.


Kur cysts tiroide përdoret yodatum Aurum, baryum yodatum, konyum. Në të rënda dhe të zgjatur tiroide rrjetit vaskulare tregon magjistare te kalter dhe Aurum yodatum. Në terapi konvencionale e tumoreve malinje, si dhe i trajtimit anti pas një operacioni të mundshëm në konsultim me një mjek për të përdorur ndonjë nga drogat e mëposhtme: flyuorykum kalcium, konyum, atsydum flyuorykum. Që nga shumë emrat e barnave homeopatik duket e pazakontë, edhe pse ata janë shpesh të fshehura bimë mjaft e njohur, minerale etj, do të largohet disi nga shkrimi zakonshme vetëm emrat latine. Pra, së pari është një lloj i transkriptimit, dmth emri i drogës në ukrainas.