Drejtat e gjëndrave endokrine


Të gjitha të drejtat e gjëndrave endokrine që prodhojnë hormonet në formën e një sekret nuk ka kanalet dhe vetëm në mjedisin e brendshëm, dhe këto hormone të marrë në lëngun e indeve, limfatike dhe të gjakut, të quajtura gjëndra endokrine.
Hormonet janë substanca organike të natyrave të ndryshme kimike, ajo mund të jetë një proteine ​​ose Peptidet komponimet dhe këto përfshijnë Hormoni, somotropyn, insulinë dhe të tjerët.
Gjithashtu hormonet janë derivatet e aminoacidet, ajo tryyodtyronyn, thyroxine, norepinephrine, epinephrine dhe steroid që është prodhuar nga lëvore veshkave dhe gonads.


Gjëndra të drejtave të prodhojë hormonet, mund në doza të vogla, por ajo ka një ndikim të madh në organet dhe indet. Megjithatë, kanceri mund qenë mjaft larg nga trupi, por hormonet u përhap shpejt në të gjithë trupin dhe organet nëpërmjet rregullimit humorale të këtyre organeve, duke penguar apo shqetësuese punën e këtij organi.

Të gjitha proceset në trup varet nga aktivitetin e gjëndrave endokrine të njeriut. Ata luajnë një rol të madh në të gjitha proceset e trupit:, zhvillimin seksual fizik dhe mendor dhe përshtatjen e gjithë organizmit në ndryshimin e mjedisit të brendshëm dhe të jashtëm, përgjigja e trupit ndaj ngjarjeve stresuese dhe të sigurojë homeostasis, që është parametrat e rëndësishme fiziologjike.

Të gjitha shkeljet e gjëndrave të njeriut, i quajtur endokrine dhe të gjitha sëmundjet mund të shoqërohet fitim ose hyperfunction, e gjëndra.
Fenomene të tilla ndodhin në rastin kur shuma e hormoneve lëshuar në gjak se normale.
Nuk është një proces i kundërt, ose gjëndra hypofunction, në këtë rast, hormon understated, por në të dyja rastet, fenomene të tilla të thyer dhe puna e të gjithë organizmit.

Kanceri themelore të njeriut, ajo hipotalamusi, gjëndrra e hipofizës, gonads, pankreasit, gjëndra veshkave, gjëndër tiroide. Seksi dhe pankreasit, është e përzier, për shkak të faktit se përveç hormonet, ata mund të prodhojnë sekretet vijnë në kanalet nxjerrës.

Gjëndër tiroide është e vendosur në anët e trake dhe nën kërc tiroide e laring, ajo prodhon hormonet thyroxine dhe teryyodtyronyn që janë të përbërë nga jod, dhe pa tiroide nuk mund të funksionojë, sepse shtesë ushqimi jodit që përmban ajo.
Tiroide kryen shumë funksione, ato ndikojnë në sistemin nervor, të promovojë zhvillimin dhe diferencimin e indeve, përveç ata rregullojnë proceset metabolike në trup.

Nëse ndodh ndërprerë hyperfunction tiroide, ajo mund të zhvillojnë sëmundje varret ', e cila karakterizohet me humbje peshe, rritjen e metabolizmin, rrit excitability e sistemit nervor, palpitations zemrës, rritjen e indit exophthalmia dhe kancerit, ekziston një "goiter."

Në hypothyroidism gjëndër tiroide është zhvilluar vonuar mendor (cretinism), sidomos tek fëmijët, është i shqetësuar gjithashtu psikikë, ka puffiness dhe ënjtje të fytyrës, rritur në masë të trupit, ndërsa rënie temperaturën e trupit.
Gjëndra veshkave janë organe çiftëzohet, dhe ata janë ngjitur me polin e sipërme të veshkave, dhe kanë dy shtresa, një e brendshme - të trurit dhe të jashtëm - cortical dhe këto dy shtresa të prodhojë hormonet e ndryshme.

Palcë sekreton adrenalin hormoneve dhe noradrenaline, të cilat janë lëshuar gjatë situatave stresuese.

Ky rrezik, dhimbje, frikë, zemërim, fyerje, dhe kur ju të merrni në gjak, këto hormone shkakton ngushtim të enëve të gjakut, palpitations zemrës, vestibular dhe sistemin auditory, copëtim të zgjeruara e glycogen në muskujt dhe mëlçisë.
Shtresa e KS sintetizon hormone që rregullojnë yndyrë, proteina, metabolizmin e karbohidrateve dhe, përveç kësaj, ata janë të përfshirë në rregullimin e natriumit dhe kaliumit në gjak, rrit depozitimin e glycogen në muskujt dhe mëlçisë.
Me pamjaftueshme shtresë cortical hormon i veshkave gjëndra, duket lodhje, rënie imuniteti, dobësi e muskujve fillon të shfaqet, dhe lëkura merr një ngjyrë bronzi.


Një rol të rëndësishëm në punën e të gjitha organeve me hormone pankreasi. Ajo prodhon insulinë hormon, i cili konverton glukozës në glycogen, dhe ul në sheqerit në gjak.
Sheqeri në gjak është konstante, dhe në kundërshtim insulinë fillon të zhvillojnë diabetin. Kjo është një sëmundje shumë e rëndë që mund të çojë në vdekje.
Tjetër hormon që prodhon pankreasit është glucagon, i cili eshte nje antagonist i insulinës.
Gjëndra seksi mund t'i atribuohet gjëndra përziera tajitje, për shkak të faktit se ata janë përveç estrogjenit hormonit të femrave dhe testosterone në meshkuj, ata prodhojnë Ova në gratë dhe spermës në meshkuj.

Qelizat Sex rregullojnë rritjen dhe zhvillimin njerëzor, ata stimuluar zhvillimin njerëzor, të kontribuojë në zhvillimin e muskujve, flokëve dhe për të shpërndarë trupit yndyrë, tonin e zërit dhe të formojnë strukturën e laring, të dy burrat dhe gratë.

Një rol shumë të rëndësishëm në të gjitha proceset e trupit luan një hypothalamus që vepron me qëllim të ndërveprimit të gjitha sistemet e trupit, dhe kështu, të gjithë informacionin që vjen nga ambienti i brendshëm dhe i jashtëm i njeriut do të përcillet në lëvore e duhur. Kjo është analiza dhe përpunimi i informacionit, dhe ky informacion transmetohet me pjesët e tjera të trurit dhe ajo ofron hypothalamus.

Hipotalamus ka një funksion rregullator dhe koordinues në tërësi e sistemit endokrin njerëzor. Ne mund të nxjerr një përfundim se pa gjëndrave endokrine njeriut, trupi nuk mund të ekzistojë, dhe madje edhe ndërprerje e një prej gjëndra, duke rezultuar në sëmundje shumë të rënda.