Sëmundjet e dhëmbëve në pacientët me diabet


Ky artikull do të flasim për sëmundjet e dhëmbëve në pacientët me diabet. Shumë shpesh në pacientët me diabet nuk lechenыm zakonisht gjendet sëmundjet e zgavrën me gojë:
- karies,
- sëmundjes periodontale,
- infeksion periodontale,
- malcim nullesh, etj
Në gjuhë të rënda të diabetit në pacientët me të thatë dhe të kuqe. Sëmundjes periodontale ndodh më shumë se 70% e pacientëve diabetik, dhe besohet nga shumë studiues, ai shpesh i paraprin manifestimet klinike të diabetit. Jepni kontributin tuaj për këtë dekompensimi e metabolizmit, karakteristikë e diabetit, e vështirë për të, mangësi vitamina, kryesisht reduktimin disponueshmërinë e vitaminës C (acidi Askorbik), dhe dëmtimit mekanik indeve, veçanërisht hirit, ushqim trashë, trupat e huaja (p.sh. protezat), dentare guri në buzë të dhëmbit shkatërruar bartë lezione atë, pastrimin e papërshtatshëm të dhëmbëve furçë dhëmbësh vështirë.Shpesh sëmundjet e dhëmbëve dhe të mukozës së gojës është një përkeqësim shkaku i gjendjes së përgjithshme të pacientit. Kjo është arsyeja pse diabetikët duhet të monitorojë me kujdes kushtet e zgavrën me gojë dhe në mënyrë rigoroze të respektojë higjienës personale. Me zhvillimin e ketoacidosis në pacientët diabetik mund të reduktohet ose edhe nuk ka oreks. Në gjendje prekomatoznomu mund të shprehet përzier dhe të vjella, dhimbje të shpeshta të barkut. Dhimbje diabetik acidosis barkut mund të stimulohet simptomat e "barkut akute" - ashtuquajtura simptomat dramatike e acarim peritoneal me shfaqjen e dhimbjes mprehtë në bark.


Gjithashtu, pacientët shpesh takohen:
- gastrit,
- gastroenterit,
- Akhil - mungesa e sekretimit të lëng stomakut,
- atrofi progresive nga elementet mukoze stomakut gjëndrave,
- shkelje enët Mukoza.

Shpesh reduktimin e aciditetit të stomakut çon në anemi të mesme lloji B12-mangësi. Shteti diabet funksionon stomak varet nga kohëzgjatja e saj, dhe pjesërisht në ashpërsinë e saj. Në jo-trajtuar sekretimin e stomakut lëng diabet mund të jetë normale, por më shpesh ajo është zvogëluar, edhe pse nganjëherë ajo mund të rritet. Megjithatë, më shumë aciditetit reduktuar. Diabet dobëson funksionin evakuimi i stomakut. Reduktuar sekrecionet e stomakut lëng dhe ngadalësojnë funksionin e saj për evakuim lidhur me dobësimin e efekt stimulues të nervit vagus si rezultat i qendrave hyperglycemia tij. Nivele të larta të glukozës në gjak pjesërisht e ka efektin e saj direkt në stomak.


Insulina normalizes mosfunksionimin e stomakut për aq sa ajo eliminon hyperglycemia dhe glucosuria. Pacientët me diabet janë të prirur për zhvillimin e gurëve të tëmthit. Shpesh diabetikët diarre qartë që është i lidhur me shkeljen e funksionit pankreatik exocrine dhe humbjen e nervave dashamirës të zorrës së trashë. Për pacientët me diarre të zgjatur është e rrezikshme, sepse në këtë mënyrë ata të humbasin një shumë të lëngjeve. Stools shpeshta dhe dehidratim promovon ketoacidosis. Diarre shumë e rrezikshme dhe të vjella. Ajo mund të zhvillohet edhe gjendje kome diabetik, veçanërisht për shkak të diarre dhe të vjella pacientët nuk do të ndalet duke marrë ushqim dhe insulinë.


Lëkurë
Në pacientët me diabet të shfaqet dehidratim thatë të lëkurës, të reduktuar TURGOR, kruarje. Shpesh shënuar trashje e lëkurës në shuplaka dhe këmbët - hyperkeratosis. Përveç kësaj ka procese shpesh të ndryshme inflamatore, pustular dhe sëmundjet fungale plagë të pashëruara të gjata, zakonisht në këmbë, plas. Këto ndryshime kërkojnë kujdes të kujdesshëm të lëkurës, si çdo plas, konsumuarit në lëkurë janë infeksione portë dhe mund të çojë në komplikacione të rënda inflamatore. Pacientët me diabet duhet të vëzhgojnë me kujdes rregullat higjienike skincare.