Sëmundjet e mosfunksionim tiroide


Lista e sëmundjes tiroide është mjaft e gjerë. Lista madje edhe më të gjerë të sëmundjeve që mund të shkaktojnë anomalitë e trupit apo të ndodhin për shkak të problemeve me të. Temperamentin dhe ritmi i jetës gradualisht erdhi për asgjë? Të afërmit dhe miqtë e akuzojnë ju në harresës, ngadalësia dhe mungesës së interesimit në botë? Këto ndryshime të përshtaten në shenjat tipike të hypothyroidism - funksionit të ulët tiroide. Njerëzit që vuajnë nga hypothyroidism, duke u bërë përfundimisht tiparet tipike e fytyrës: ka puffiness, qepallat pastoznost, akumuluar mbipeshë. Pas rritjen e madhësisë së gjuhës pacientët hypothyroidism fillojnë të gërhij gjatë gjumit. Sëmundjet e mosfunksionim tiroide ndikon në aktivitetin nervor, pacientët hypothyroidism shpesh vuajnë nga depresioni.


Mosfunksionim tiroide ndodh në gratë katër herë më shpesh se meshkujt. Ndikim të madh në punën e këtij trupi është hormonet paqëndrueshme. Disa sëmundje që ndodhin për shkak të çrregullimit hormonal, të veprojë si një sfond, prania e tyre provokon zhvillimin e kancerit tiroide. Theksi në funksion tiroide duhet të paguhet për gratë që vuajnë mastopathy dhe mosfunksionim të vezoreve dhe mitrës larguar gratë nga hyrja dhe gjatë menopauzës.

Stresi mund të kandidojë në gjëndër tiroide. Fakti që ky organ endokrin ndjeshmëri zbulon sinjale gjithë trupin dhe si të përgjegjshëm ndaj tyre. Ata mund të transmetohet me anë të impulseve nervore apo stimulimit hormonal. Kështu, stresi i fortë ose të përsëritura psikogjenike mund të shkaktojë rritjen e veprimtarisë funksionale të kancerit, dmth hyperfunction saj. Ndërhyrje operative në zonën e gjëndrës tiroide ose lëndimit mund, anasjelltas, të reduktojë aktivitetin e tij. Si stresues situata mund të bëjë të shkojë në një vend me klimë të ndryshme dhe madje edhe të punës.


Mangësi Jodi dhe sëmundjet
Mangësi jodit në trup ndikon negativisht në gjëndër tiroide. Jodi - një nga komponentët e hormoneve që sintetizon dhe sekreton gjëndër tiroide. Mosfunksionim e kancerit në moshë të re çon në vonojë zhvillimin fizik dhe mendor ka një efekt frenues mbi formimin e inteligjencës. Kjo situatë është më e zakonshme në rajone të caktuara të cilat janë varfëruar jod në tokë dhe ujë. Nga zonat endemike e pamjaftueshmerise jodike në pronësi pothuajse të gjithë territorin e Rusisë. Vegetarianism mund të shkaktojnë mosfunksionim tiroide. Arsyeja është jod. Pjesa më e madhe e jodit që përmban mish, ushqim deti dhe peshk deti. Me kalimin në ushqim vegjetarian një person ndjen mungesa e jodit. Vegetarianism veçanërisht e rrezikshme për një trup në rritje e grave shtatzëna. Njerëzit të cilët vendosën për të krejtësisht vidyazykatysya e ushqimit të kafshëve, ju duhet me kujdes të hartojë dietë, duke marrë parasysh nevojat fiziologjike në vitamina esenciale dhe minerale.


Gjëndër tiroide është në lidhje të ngushtë me tjetër, organi po aq të rëndësishme endokrine. Kështu, hormonet tiroide reagojnë vezore. Hekuri ndikon në proceset e tilla si sintezën e hormoneve seksuale, ovulacionit dhe Luteal funksion. Grua me mosfunksionim tiroide mund të përballet me problemin e menstruacioneve të parregullt, mungesa e ovulacionit, infertilitetit ose shtatzanisë. Shumica paaftësia për të mbetur shtatzënë është i lidhur me ndalimin e funksionit të tiroides. Këto kushte shpesh zhvillojnë në sfond formular fshehur ose subklinike e hypothyroidism. Gjinekologë, duke e ditur marrëdhënie të ngushtë me sistemin riprodhues të femrës si tiroide, duke u përpjekur para së gjithash për të përjashtuar endokrin patologjinë. Grua shtatzënë domosdoshmërisht duhet të vizitoni një endokrinolog, si edhe në rastin e shtatzënisë me hypothyroidism mund të ndodhë abort.