Ndryshimet e retinë në diabet


Diabeti prek shumë njerëz, ajo është dy llojesh - Lloji i parë ose të mitur kur pankreasi nuk bën insulinë të mjaftueshme për të asimiluar trupi sheqerit-produkteve pacientë të tilla konsiderohen insulinë. Lloji i dytë i diabetit, ajo është "rritur", diabet, për shkak se ajo fillon të zhvillohet në njerëz të moshuar dhe të ndryshme nga lloji i parë që pankreasi prodhon insulinë, por kjo nuk është e mjaftueshme për të sheqerit hyrë në qelizë, ajo qëndron në gjak dhe shkaqet një numër të sëmundjeve.
Posaçërisht të prekur me diabet dhe të gjitha veglat për shkak se pacientët të tilla janë zakonisht të goditje trurin dhe infarkt miokardi, por syri më shumë anije të vogla janë të prekur. Në diabet, shpesh fillojnë ndryshime në enët e gjakut të retinës, dhe shkëputja e tij është fazën përfundimtare dhe në këtë rast vjen verbëri pakthyeshëm. Sëmundjet e retinë në diabet, e quajtur retinopati diabetike, dhe ndikimet e saj të zhvillimit mosha, kohëzgjatja e sëmundjes, sasia e sheqerit në gjak dhe kur personi i sëmurë gjatë 13 viteve, komplikimet e retinë u zbulua në 55%, dhe pas njëzet vjet, pothuajse 80% e pacientëve.


Ndryshimi retinën në diabet ndodh gradualisht, në periudhën e parë vizionin ruajtur në mënyrë të përkryer në rastin kur retinopati zbuluar në fazat e hershme, ai mund të trajtuar pacientët dhe për të shpëtuar shikimin. Prandaj, të gjithë pacientët me diabet duhet të shqyrtohen rregullisht në okulist për të zbuluar ndryshimet kalibrit lezioneve vaskulare në opacities retinë, edemë dhe hemorragji. Në këtë rast, kur sëmundja progreson dhe pacienti ngritur vazhdimisht të sheqerit në gjak, ajo është zhvillimi i indit lidhor në retinë, dhe mund të gjakderdhje në vitreusit. Në identifikimin sy enëve të gjakut në një datë të mëvonshme nuk mund të ndihmojë as kirurgjikale, trajtim mjekësor ose lazer. Në këtë rast shqetësuar hemodinamikën e ndryshimeve deje, kryesisht venules dhe fillojnë të formojnë një aneurizëm, janë depozitat e yndyrë dhe ndryshimet degjenerative në retinën e syrit tjetër.


Gjatë ndryshimit të sistemit të enëve të gjakut të syrit, vizion fillon të ndryshojë, dhe këto ndryshime janë të ndryshme në vendndodhjen dhe peshën e pjesët e prekura të enëve. Në fazën e parë të angiopatin venoz filluar të ndryshojë anijeve retinës deje, ata janë shtrembëruar dhe kanë kalibër pabarabartë, ka mykroanevryzmы, dhe në këtë kohë ka një ndryshim të anijeve fundus. Faza e dytë e ndryshimeve në enët e gjakut sy, siç e kemi përmendur, retinopathy diabetik të thjeshtë dhe në këtë rast, ka ndryshime strukturore të retinë. Me ky ndryshim në enët syrit shihet hemoragji imët, të cilat janë në formën e pikave vogla të shpërndara në shtresën e brendshme të retinës, veçanërisht në departamenti qendror të fundus. Ka ndryshime në retinë në diabet si trazim saj dhe lokalizimin në premakulyarnыh dhe makulyarnыh rajoneve dhe rreth nervit optik, këto ndryshime duhet të shikoni lezione shkëlqim me lëngun e thatë përcaktuar ashpër, të verdhë-bardhë. Faza e tretë është quajtur proliferimin retinopati diabetike dhe në këtë rast, të fillojnë të rriten të gjitha ndryshimet patologjike të retinës dhe pjesë të tjera të zonës së syve fillon të rritet gjakderdhje dhe ajo mund të përhapet në trup tejdukshëm dhe preretynalnoe. Në këtë rast, nuk janë formuar rishtas enët e gjakut, dhe është i ndryshimeve proliferative në indet retinë dhe mund të rezultojë në shkëputjen e retinë që të çojë në verbëri të plotë.


Në diabet mund të zhvillojnë katarakt diabetik dhe në këtë rast ajo fillon të rritet me shpejtësi në të dy sytë, dhe kjo mund të ndodhë brenda ditësh apo edhe orë. Ky fenomen ndodh ndryshime sensybylyzatsyonnыh traktit mëparshëm vaskulare, përveç zhvillimit hipoksi dhe tumoret e enëve të gjakut të shfaqen në irisit. Gjithashtu ndryshime vaskulare mund të ndodhin në diabet, zhvillon kur glaukoma dhe kjo është për shkak se kanali pastrimin afërmi shlemovoho për rrjedhjen e lëngjeve, ajo shkel qarkullimin e lëngjeve intraokular dhe prandaj ngriti presionit intraokular.


Kërcënimi i ndodh në rastin kur nuk ka formimin në enët e gjakut rezultuar përhapja apo akumulimin e gjakut, atëherë ky proces mund të jetë i pakthyeshëm, dhe njerëzit e lë në harresë. Incidenca e proceseve patogjene të sistemit të enëve të gjakut të syrit, diabeti është shkaku kryesor i humbjes së vizionit, kështu që të gjithë pacientët me diabet kanë dy herë në vit shqyrtohen nga një okulist për shkak të një rënie të mprehtë apo të çojë plotë humbje të aftësisë së kufizuar. Pas zbulimit të retinopatisë mund të përdorë për të koagulimit lazer e retinë, në këtë rast lazer retinë ngjitur, dhe personi nuk e lë në harresë.


Rastet e rënda të retinopatisë ndodh kur ka gjakderdhje në trup i tejdukshëm, ajo fillon për të formuar ind lidhës dhe shkëputja e retinës ndodh në këtë rast, proceset e tilla janë të pakthyeshme dhe jo të përshtatshme për trajtim, duke rezultuar në një person të verbër. Trajtimi i pacientëve me diabet, kur ata të prekur retinë, është shumë e vështirë për ophthalmologists, sidomos në rastin kur një pacient me diabet, hedhje ndodhin sheqerit në enët e gjakut të syrit janë të prekur më shumë se vazhdimisht të lartë përmbajtjen e sheqerit. Çdo pacient me diabet duhet të kontrolloni vazhdimisht sheqerit në gjak dhe në rritje e sheqerit nën drogave të forta të marrë të rritur të insulinës ose insulinës administrohet vetëm.