Kreatininës - normale


Kreatininës - Jeta e substancës se reagimet që rezultojnë kreatynfosfatnoy (metabolizmit të muskujve). Tërheqja e kreatininës në urinë është për shkak se shkalla e kreatininës në urinë është një tregues i rëndësishëm i funksionit të veshkave. Veshkat person i shëndetshëm, të moshës 20-30 vjet mund të filtruar kreatininës nga gjaku në urinë në vëllim, rreth 125 ml në minutë. Kjo shifër është quajtur klirensi i kreatininës është normale dhe mund të jetë 80-150 ml / m.
Kreatininës Meter


Sepse struktura molekulare varet nga sasia individuale e indeve të muskujve, shkalla e kreatininës në gjak grave dhe burrave të ndryshme. Në meshkuj, për shkak të strukturës, shkalla e kreatininës në gjak është pothuajse dy herë më i lartë. Përveç kësaj, në masë të muskujve të personit mesatare, po ndryshon shpejt, kështu që kjo shifër është konstante. Për të rritur kreatininës normë mashkullor varion 740-1100 mmol / l. Varësisht nga mosha e këtij niveli mund të luhatet aq lart (për të rinjtë ose në mënyrë aktive të përfshirë në sport) dhe poshtë (burra të moshuar të cilët janë të trashë ose sëmundje muskulare).

Për mesatare kreatininës gra të moshës mesatare të gjakut normë variojnë 440-800 mmol / l. Vibracionet e saj mund të shkaktojë dietë proteina (rritje) dhe dy tremujorëve të parë të shtatzënisë (ulje).
Në analizën biokimike të fëmijëve kreatininës në gjak nën një vit janë normë në varg 450-100 0 mmol / L. Për arritjen e një viti të moshës, figura fillon të bjerë. Dhe në moshën 14 vjeç shkalla e fëmijës së kreatininës është 27-62 mmol / l.
Përveç faktorëve të listuara, luhatjet e kreatininës mund të vërehet në dietë vegjetarian, urisë, dehidratim. Mëdha lezione të lëkurës djeg, pengimi zorrëve, nekroza e muskujve për shkak të presionit të zgjatur gjithashtu mori indeksi i kreatininës.

Gjithashtu në këtë nivel të strukturës mund të ndikojnë faktorë të tjerë:

 • peshë;

 • raca;

 • prania e sëmundjeve inflamatore dhe kronike, etj. d.


 • Përveç përmbajtjes së kreatininës në gjak, sasia në urinë gjithashtu ka rregullat e veta. Për gratë, shkalla e kreatininës në urinë është midis 08-18 gram ose 71-15,9 mmol. Figura mashkull është më e lartë dhe është në rangun nga 10 deri në 20 gram (88-177 mg).
  Si testuar për kreatininës?
  Për informacion më të plotë për përmbajtjen e kreatininës, dhe rrjedhimisht në cilësinë e funksionit të veshkave, zakonisht të përshkruara gjak dhe urinë. Për informacion të besueshëm, si rezultat i analizës duhet të jenë të përgatitur. Për ta bërë këtë me 36-48 orë para marrjes së mostrave të gjakut:


 • Stop ushtrim aktive fizike.

 • Ulja futje e proteinave (200 gram).

 • Pas konsultimit me një mjek, që të pezullojë përdorimin e drogës që përmbajnë kortizolit, corticotropin, thyroxine.


 • Një test i gjakut duket stomak të zbrazët, pra që nga vakti fundit para grumbullimin e gjakut duhet të jetë të paktën 9 orë.
  Për të studiuar kreatininës serum dhe pastrimin e saj në urinë duhet të mbledhë shkallën e vet të përditshme. Për këtë enë të përdorur shpesh plastike sterile me një volum prej 4.5 litra, v. Të. I tërë urinë duhet të jetë në të njëjtin kapacitet. Mbledhja një urinë:


 • Filloni mbledhjen e materialit duhet të jetë në anën tjetër zbrazjes fshikëz pas zgjimit.

 • Pjesë të përdorura plotësisht.

 • Për ruajtjen e kapaciteteve të analizave të përdorur një vend të ftohtë, të tilla si një frigorifer.

 • Gjatë ditës, lëngjeve të pijshëm të rekomanduara (mundësisht të përjashtojë çaj, kafe, lëng).

 • Pjesa e fundit e urinës duhet të jetë të nesërmen në mëngjes, menjëherë pas zgjimit.

 • Kur zbrazjes fshikëz të përpiqen të mbajnë të pastër, nuk duhet të ketë parasysh të huaja të tilla si feces, flokët, etj


 • Nëse menstruacionet urinalysis është e dëshirueshme për të lëvizur të nesërmen.