Terapi metabolike


Trupi i një personi të shëndetshëm - një sistem i balancuar i një numri të madh të proceseve metabolike. Substancat që janë të përfshirë në to, të quajtur metabolitet. Terapi metabolike - një trajtim të sëmundjeve të ndryshme në nivel qelizor nga një grup mjetet efektive - metaboliteve natyrore.

Çfarë është terapia metabolike?Terapi metabolike sot është një nga mënyrat e pakta për të rivendosur funksionimin normal të sistemeve jetike dhe organeve. Kjo ndihmon për të hequr "gjumë" qelizat rezervë dhe ata të fillojnë për të kryer funksionet e dëmtuara apo të vdekur. Ajo është përdorur shpesh terapi metabolike në sklerozë të shumëfishtë në sëmundje të ndryshme trashëguese gjenetike. Përveç kësaj, ajo mund të ndihmojë në trajtimin e:


 • sindroma monogenic;

 • zvogëluar aktivitetin e palcës kurrizore;

 • sëmundje mitochondrial;

 • fibroids mitrës.


 • Terapi anije-metabolike është përdorur shumë për trajtimin e. Kjo metodë tregon rezultate të mira në luftën kundër sëmundjeve të rënda të sistemit nervor. Në kombinim me metodat e tjera të terapisë metabolike ndihmon për të rivendosur ekuilibrin hormonal në pacientët me mbipeshë. Dhe në Endometrioza dhe menopausal çrregullime Efekti klinik i këtij lloj trajtimi është arritur në vetëm 2-3 javë.

  Masa të në përdorimin e terapise metabolike


  Terapi metabolike në kardiologjisë, gjinekologjisë, neurologjisë dhe ka një efekt pozitiv në shumicën e rasteve. Por trajtimi duhet të fillojë sa më shpejt që të jetë e mundur pas diagnozës, si faktori kohë luan një rol shumë të rëndësishëm atje. Për shembull, pacientët pas një goditje është e dëshirueshme që të fillojë të marrë drogë për një vit, vetëm atëherë ju mund të mbështeteni në pothuajse një shërim të plotë.
  Në gjinekologjisë dhe neurologji metabolike terapi është përdorur shpesh, si pa efekte anësore.

  Megjithatë, disa masa kur duke e përdorur atë duhet të plotësojë:

 • Së pari, nuk është e nevojshme të vetë-mjekoj. Vetëm një mjek mund të përcaktojë se cilat pacientët kanë nevojë për drogë.

 • Së dyti, terapi metabolike në neurologji dhe kardiologji duhet të bëhet vetëm komplekse! Nëse ne përjashtojmë nga sistemi, edhe një trajtim të drogës, shërim të plotë nuk mund të ndodhë.