Alkalosis metabolike


Një arsye për shkeljen e bilancit acid-bazë janë alkalosis metabolike. Në këtë gjendje gjaku ka një alkaline të fortë.

Shkaqet e alkalosis metabolikeArsyeja kryesore për alkalosis - humbja e trupit dhe klorur hidrogjeni joneve të njeriut, duke rritur përqendrimin e bikarbonat në gjak. Ka disa faktorë që shkaktojnë këto ndryshime:

 • Trajtimi me diuretike (diuretike), të vjella të forta apo të çojë Lavage stomakut të mungesës së lëngshme ose klorid në trup.

 • Rektumit adenomas dhe zorrës së trashë.

 • Sindromi (prodhimi i tepërt i hormoneve lëvore veshkave) sindromi Cushing Shkëmbim (rënie reabsorption e klorur) dhe aldosteronyzm tumoret primare në lëvore veshkave.

 • Lezione Organike trurit (tumoret, lëndimet fizike dhe kështu me radhë. D.) Tërhequr mushkëritë hyperventilation.

 • Mangësi kalium në trup për shkak të një dietë të paekuilibruar.

 • Marrja e tepruar e substancave alkaline.


 • Simptomet e alkalosis metabolike


  Për alkalosis, karakterizohet nga simptomat e mëposhtme:


 • lëkurës zbehtë me një nuancë pak gri;

 • paresthesia e fytyrës dhe gjymtyrë (çrregullim ndjeshmëri);

 • agjitacion, marramendje;

 • ulet në vitalitetin, kujtesës dhe vëmendje;

 • takikardi;

 • konfiskimet shkak të hypocalcemia.


 • Në lezioneve organike të sistemit nervor qendror mund të kenë periudhave të shkurtra epilepsi.
  Për qëllim të diagnostikimit alkalosis metabolike kryhen identifikuar përbërjen arterial gazit gjakut dhe përmbajtjen e bikarbonat në gjakun venoz, përcaktimin e elektroliteve (duke përfshirë magnez dhe kalcium) në plazmë dhe matjen e përqendrimit të kaliumit dhe klorid në urinë.

  Trajtimi i alkalosis metabolike


  Qëllimi kryesor i trajtimit - plotësoni në trupin e ujit dhe elektroliteve. Në qoftë se simptomat e vërejtura alkalosis karakteristike duhet të kërkoni ndihmë mjekësore, si dhe në zhvillimin e gjykatës, të vjella shfrenuar dhe pacienti i dobët duhet të thërrasë një ambulancë.
  Terapia alkalosis metabolike varet nga shkaku që e ka shkaktuar shkeljen e bilancit acid-bazë. Në konsiderueshme alkalosis ashpërsia administruar holluar vena zgjidhje chloride amonit. Në konvulsione injeksion në venë është klorur kalciumi. Nëse shkaku alkalosis ishte injektimi i tepruar i alkali, i emëruar Diakarb.