Simptomat e diabetit


Deri më sot, më e lehtë, por në të njëjtën kohë një bord efektiv i mjekëve është monitorimi periodik i sheqerit në gjak.
Çdo banor i planetit mbi 45 vjet janë në rrezik më të madh të sëmundjes, kështu që është e rekomanduar për të marrë një test të gjakut pa pritur për shenjat e manifestimet e jashtme të diabetit. Shenjat e diabetit fshehur njohin lehtë në qoftë se ju e dini se ju keni një predispozitë gjenetike, dmth nëna, babai, gjyshja dhe të afërm të tjerë të ngushtë vuajtur ndonjëherë nga diabeti.

Simptomat e diabetitPra, është e rëndësishme për të parandaluar një kohë kur tashmë ekziston sëmundja, dhe ju nuk e dini në lidhje me të! Prandaj, simptomat kryesore të diabetit të gjata nga mjekët.

Këto përfshijnë:

 • Nevoja tepërt të njeriut në të lëngshme;

 • lodhje të shpeshta;

 • urinim i shpeshtë natën dhe urinim të tepruar gjatë ditës;

 • shërim të zgjatur të mëngjesit të vogël.


 • Shpesh, kur njerëzit nuk e dinë se shenjat e para të diabetit, ndjenjë kruarje në disa zona të sipërfaqes së trupit, ata janë kthyer në dermatologists ose kërkoni ndihmë se sa ata mjekë që kanë nevojë për atë. Për shembull, shenjat e diabetit në gratë mund të shfaqen infeksione të shpeshta vaginale dhe gjinekologu vetëm në trajtimin e tyre do të jenë të pafuqishëm. Dhe në fakt ajo është manifestuar shenjat e diabetit dhe, mbi të gjitha, në fillim të trajtimit duhet të merrni testuar dhe për të eleminuar diabetit.

  Simptomat në fëmijët dhe adoleshentët
  Fëmijët incidenca e diabetit është duke u rritur çdo sasi vit. Në fëmijët dhe adoleshentët zakonisht Lloji diabetin i, në të cilën sëmundja nga personi që kërkon terapi zëvendësuese insulinë. Prandaj, shenjat e para të diabetit tip kanë karakter shumë të përafërt. Të gjithë së bashku ata mund të ndodhë për disa ditë. Në mënyrë tipike, shenjat e mësipërme të diabetit dhe të bashkohet me një tjetër ketoacidosis zhvillimit. Kjo është rezultat i mungesës së insulinës, në të cilën organet Ketone grumbulluar dhe ka një kërcënim shumë e vërtetë e një gjendje kome diabetik. Është shumë e rëndësishme në qoftë se fëmija është ankuar se ka shenja të diabetit, i kushtoj vëmendje për atë, kalojnë testet dhe një takim me një mjek në një institucion të përshtatshëm. Matja e sheqerit në gjak dhe sheqer në urinë shpejt dhe saktë do të ndihmojë për të përcaktuar nëse janë apo jo këto janë shenja të sëmundjes nga diabeti apo është vetëm një pafuqi të përgjithshme dhe sëmundjeve të tjera.

  Treguesit e sheqerit në diabetit
  Ndonjëherë simptomat e diabetit të ndodhë edhe kur preddyabete. Ky është përcaktimi zyrtar i shtetit, i cili është një shkelje e metabolizmit të karbohidrateve, por jo në një masë të tillë të madh që ajo mund të quhet diabet. Pas kalimit të testeve në Sahara, shihni saktësi e të ashtuquajturës tolerancë glukozë të dëmtuar - të sheqerit në gjak është më e lartë se norma e paraqitur. Për shembull, leximet e mësipërme 56, por nën 65 toschakovoho sheqerit në gjak dhe mungesa e shenjave të tjera të diabetit thonë se personi mori pjesë tolerancë të dëmtuar e glukozës, por nuk ka diabet. Diabeti hapur është diagnostikuar kur e sheqerit në gjak më shumë se 7 mmol / l.

  Teknologjia e re e diabetit të lejojë përdorimin e një treguesi të tillë si hemoglobinë glycated. Ajo është e lidhur me nivelet e glukozës dhe të niveleve të larta të glukozës në gjak, aq më i madh përqindjen e hemoglobinës detyruar të glukozës. Për treguesit e tilla mund të përcaktojë sheqerit në gjak pothuajse tre muajt e mëparshëm. Kjo është e madhe për shkak se përcaktimi më parë u krye vetëm me stomak bosh, dhe në këtë rast mund të vijë në çdo kohë dhe të shohim ecurinë e tyre.