Qëllimi dhe përdorimi i Glucometer në shtëpi


Pajisja, e cila është projektuar për të matur e glukozës në gjak, metër glukozës në gjak quajtur - është një pajisje e domosdoshme për njerëzit me diabet. Glucometer Moderne kompakt, lehtë mund të përdoret për diagnostikimin e pacientëve me diabet të çdo lloji në shtëpi. Për të ushtruar përmes Glucometer nevojshme analiza, kërkojnë shumë pak gjak, dhe rezultati është zakonisht mjaft të sakta dhe të kthehet brenda sekonda.
Diabetes kthen mjaft e vështirë dhe vlen për sëmundje shumë të shpeshta në të njëjtën kohë e trajtuar atë shumë të vështirë dhe në masë të madhe varet nga çfarë skenë dhe llojin e sëmundjes. Për shembull, dallimin diabet insulinë-e varur dhe insulinë, të cilat janë përkatësisht type parë dhe të dytë. Sëmundja është praktikisht e pashërueshme në qoftë se ruhet në fazat e mëvonshme. Diabeti lind nga shkaqe të ndryshme, duke përfshirë trashëgim luan një rol, zhvillimit të sëmundjeve për shkak të trashje, sëmundje pankreatik, etj Në trajtimin e diabetit duke përdorur insulinë (lloji i parë i diabetit), parashikon një dietë të veçantë, disa stërvitje. Kur përdoret trajtim diabet insulinë duhet gjithmonë të jetë e mundur të dini saktësisht se kush është në nivelin e sheqerit në gjak e pacientit, për këto qëllime dhe Glucometer projektuar. Kështu, qëllimi dhe përdorimi i Glucometer në shtëpi.Sensor juaj do të sigurojë procedurën e nevojshme për matjen e sheqerit në gjak, dhe sot ajo është mjaft e thjeshtë në shtëpi, për shkak se njerëzit me diabet duhet të monitoruar vazhdimisht sheqer, duke shmangur të mprehta të rritur atë. Në mënyrë tipike, metra moderne glukozës në gjak janë pajisje elektronike për përdorim individual. Tani shumë njerëz që kanë nevojë për atë, ajo u bë shumë më e lehtë për t'u përdorur në momentet e një nevoje të tillë nga këto pajisje, dhe në fakt disa vite më parë për këtë qëllim kishte për të shkuar rregullisht në qëndrimin klinikë në linjë për të dhënë gjak për analizë. Në të njëjtën kohë, nivelet e sheqerit në gjak duhet të kontrollojnë vazhdimisht, pavarësisht pushimeve, fundjavë dhe natën. Ky është qëllimi dhe përdorimi i glucometers moderne në shtëpi të lehtësuara në mënyrë të konsiderueshme jetën e mijëra njerëzve që vuajnë nga diabeti.


Për të qartë gjendjen kontroltyrovat pacientit dhe të përshkruajnë trajtim efektiv nuk është e mjaftueshme për të kontrolluar nivelin e sheqerit në gjakun e tij vetëm 1-2 herë në javë, kështu që sot problemi është zgjidhur: njerëzit të gëzojnë të përshtatshëm, i lëvizshëm metër glukozës në gjak në çdo rrethanë: në punë, shkollë, në shtëpi. Nevojë për ndihmë mjeku juaj u zhdukën në vetvete, sepse pacienti mund të vetë deri në detyrë. Në mënyrë që të kuptojnë se çfarë qëllimi dhe përdorimi i glucometers moderne në shtëpi, ju duhet të konsideroni shkurtimisht se çfarë elemente përbëhet nga vetë pajisjen.


Së pari, ai vetë pajisje që ka një ekran që tregon rezultatin e përftuar duke matur nivelin e sheqerit në gjak - hlyukometryya. Madhësia e njësisë së banimit mund të jenë të ndryshme, si rregull, pajisje moderne kompakte ndryshojnë, umischayutsya pëllëmbë, lehtë për të kryer në kushte të ndryshme vazhdimisht. Në tast pajisjes është e nevojshme, ku aparati i kontrollit. Duke përdorur këto butona ju mund të ruani matjen e fundit në kujtesën.

Së dyti, nevoja për marrjen e mostrave të gjakut birë lëkurës, e përdorur për këto qëllime elemente të tjera Glucometer - shtiza sterile dhe stilolaps. Lancets mund të ndryshojnë në gjatësi, duke zgjedhur për të marrë parasysh trashësinë e lëkurës së pacientit. Për shembull, fëmijët përdoret një gjilpërë e hollë se sa për të rriturit. Lancet, nëse është e nevojshme, ndryshimet në një të ri dhe e njëjta mund të përdoret 10-15 herë. Keep it të nevojshme për një rast të veçantë, në mënyrë për të shmangur infeksionin dhe kontaminimit gjilpërë.


Së treti, ky test strips që janë harxhuese, që nga çdo matje të ri e përdorur strip provë. Në mënyrë të veçantë ai aplikohet një substancë e cila reagon me gjak merr mbi të. Kjo është për të përcaktuar përqendrimin e glukozës në gjak. Strips provë shënuar posaçërisht, ato tregojnë se ku i gjakut është aplikuar në mënyrë që të mbajë atë ngriu glukozë. Në mënyrë tipike, çdo modele pajisje duke përdorur disa lloje të strips test.


Së katërti, një tjetër element i rëndësishëm i metër glukozës në gjak është e baterisë. Ky burim i energjisë që lejon pajisjen të funksionojë. Pajisjet më të avancuara të përdorura në projektimin, bateri lëvizshëm, nëse është e nevojshme, mund të zëvendësohet në mënyrë të pavarur. Në vende të tjera, ky funksion nuk është në dispozicion, çfarë sistemi praktik është reduktuar disi.
Qëllimi i makinës qartë për ne, por se si përdorimi i glucometers në shtëpi? Varësisht nga parimi i pajisjes janë të varieteteve të ndryshme:

1. Electrochemical metër glukozës në gjak përdor parimin e strips provë substancë bashkëpunimit dhe glukozës në gjak. Nuk është një aparat i dobët elektrik aktual që kap dhe prodhon llogaritjen e glukozës në gjak. Rezultati është mjaft i saktë dhe shumica metra e glukozës në gjak punojnë pikërisht në bazë të këtij parimi.


2. metra fotometrike glukozës në gjak punojnë në parimin e ndërveprimit të sheqerit në gjak dhe reagents në strips provë, kjo e fundit pikturuar në ngjyrë blu. Intensiteti i ngjyrës tregon përqëndrimin e sheqerit në gjak. Sensor juaj ka një sistem optik që kap intensitetin dhe kjo pajisje jep rezultate. Pajisja është e brishtë, rezultati ndryshon një gabim të madh.