Shkaqet çekuilibër hormonal në trup


Edhe në fazat e hershme të humbasë çekuilibër hormonal është pothuajse e pamundur. Të gjitha hormonet janë në asnjë mënyrë të përfshirë në proceset metabolike, si përkeqësimi i gjendjes së përgjithshme ndjekur menjëherë: dhimbje koke, dobësi, të qenët i përgjumur, nervozizëm dhe ndryshime të papritura humor. Përveç kësaj, shumë ndërprerje hormonale fjalë për fjalë të shihen me sy të lirë. Për shembull, mungesa e hormoneve seksuale femërore është e shoqëruar shpesh nga acarim të lëkurës, dhe hypothyroidism - lëkurë të pamotivuar të thatë dhe shtim në peshë.


Çka e shkakton çekuilibër hormonal në trup? Megjithatë, edhe në qoftë se ju jeni në gjendje për të identifikuar sëmundje në vetvete, konkluzione definitive vetëm do endokrinolog. Në arsenalin e tij shumë metoda diagnostikuese që mundësojnë diagnozë të saktë dhe në këtë mënyrë të justifikuar ose, anasjelltas, për të hedhur poshtë emërimet ju hormonet. Kjo në radhë të parë me ultratinguj, Imazhe rezonancë dhe gjakut teste llogaritur apo magnetike - biokimike, hlykohemohlobyna mirëmbajtjes, glukozë në sheqerit në gjak, dhe urinës dhe gjakut nivelet e hormoneve. Më parë pothuajse të gjitha sëmundjet që lidhen me mungesën e një hormon trajtuar përmes një shumëllojshmëri të terapisë fizike dhe shtojcave të ndryshme dietike, tani mjekët rusë janë gjithnjë e më të përshkruajë terapi zëvendësuese hormonale (HRT).


Aktualisht, gjithnjë e më shumë mjekët në mbarë botën janë të prirur të besojnë se HRT - një mënyrë e madhe për të trajtuar një numër të madh të sëmundjeve dhe një mjet për zgjatjen rininë dhe bukurinë. Por shumë gra ende i përkasin hormoneve qëllim me kujdes. Kjo antipati - memorie të pronës grave gjatë së. Pas 50-60 viteve të hormoneve mjekësore jo vetëm mrekulli, shërimin e diabetit, astmës dhe artritit reumatoid (në kategorinë e shteteve të nënshtruar korrigjim HRT, dhe e goditi menopauza). Për fat të keq, hormonet dhe pabarazitë hormonal shkaktuar shumë komplikime. Por pastaj ndonjëherë përfitimet peshoj më shumë mangësi. Mjekim i ri hormonal edhe distanca ngjajnë paraardhësit e tyre. Endokrinologji moderne ka në arsenalin e tij të mjekësisë më të mirë dhe efekte anësore minimale. E vetmja gjë që mund të shkaktojnë plagosje serioze në qoftë se HRT - është mjekim i gabuar dhe e pakontrolluar. Kursi i trajtimit të hormonit duhet gjithmonë të jetë e mbikqyrur nga mjeku juaj dhe nëse është e nevojshme rregulluar. Dhe, natyrisht, në çdo rast jo për të vetë-mjekoj! Taktika zgjuar HRT do të mohojnë të gjitha pasojat e mundshme negative.


• Mjeku duhet të marrë në konsideratë contraindications mëposhtme për çekuilibër hormonal si formimin nyjore në gji në trup, tumor dyshuar hormonozavisymuyu dhe koagulimit të gjakut. Jenë të vetëdijshëm se jo gjithmonë të mira hormonet natyrale sintetizuar artificialisht. Kjo është për shkak të naturalness e para hormonale efektet anësore të drogës në trup ishin mjaft të lartë. Në kontrast me hormonit natyror, i cili vepron në disa sekonda ose minuta, një artificiale mund të jetë e mjaftueshme për shumë orë.


• ndihmojnë mjekët të zgjedhin për mënyrën optimale të administratës së trupit tuaj. Kur gastrit, ulcerat dhe sëmundje të tjera të traktit gastrointestinal sipërme nuk mund të përdorur pilulë. Në raste të tilla, ju mund të, për shembull, që të përdorë injeksione, patches hormonal, ointments.