Arsyeja për rritjen e tepruar e flokëve të femrave


Rritjen e flokëve apo hirsutism në gratë është kur të rriten flokët terminali, flokët është e ndryshme nga push, dhe ata janë kryesisht të gjatë, të errët dhe më të ngurtë. Mashkull tip flokët trupi është karakterizuar nga rritja e flokëve në gjoks e sipërme, mjekër dhe bark e sipërme dhe prapa. Rritja e flokëve terminal në këmbë, armë, rreth nipples dhe të ulët mbrapa, jo një devijim nga norma dhe në përgjithësi flasin për hirsutism është vetëm për gratë.
Shkaku i qenët leshatak tepruar në gratë është një shkelje e gjëndra veshkave për shkak të kancerit të tyre humbjen. Prandaj, veshkave gjëndra është përhapja e qelizave që prodhojnë hormoneve intensivisht mashkull seksi, testosterone, dhe ai është përgjegjës për formimin e karakteristikave dytësore seksuale si flokët e trupit dhe model mashkullor. Testosterone hormon, hormon i madh seksi mashkull, ajo është prodhuar nga gjëndra mbiveshkore, gjëndra seksuale mashkullore dhe një sasi të vogël nga ajo e prodhuar në indet periferike. Në gratë, testosterone është prodhuar gjithashtu, por në sasi të vogla në gratë është prodhuar nga gjëndrra e hipofizës, hekuri është truri. Për më tepër të shkaktojë flokët e tepërt e trupit të femrave varet nga trashëgim, ndërsa në gratë bartës të gjeneve të ekzistojnë, por ata që e morën atë domosdoshmërisht të sëmurë. Në gratë, mungesa e testosteronit çon në vezoret polycystic, cikli menstrual ndërprerë, dhe ju mund të merrni e tumoreve të gjirit.Nëse testosterone tepërt, siç e kemi vërejtur një rritje në rritjen e flokëve dhe të bëjë flokët e tepruar të trupit të femrave qëndron në kombësinë e tyre. Zakonisht gratë jugore keni flokë të errët nën cik mbi Brodie, gjoks dhe kur ata fillojnë të hequr ato, flokët e tilla trashë, errësojë dhe të rritet më aktiv, ky lloj i flokëve trupit nuk duhet të trajtohet. Flokët Trupi është dy llojesh, njëra është hyrustyzm universale që kap tërë sipërfaqen e trupit, dhe e dyta - një lloj i pjesshëm lezion karakterizohet nga pjesët e trupit. Rritja e flokëve tek gratë shkakton siklet, sidomos kur ata të rriten në vende të shquar, faqet, mjekër, buza e sipërme, në gjunjë, ajo është veçanërisht e vuan. Tepruar shpërndarje flokëve trupi është në lidhje me patologji të tjera si diabeti, nje crregullimi te sistemit nervor.


Hypersutyzm mund të shfaqet në kur injektuar në trupin e hormoneve mashkullore në trajtimin e kancerit dhe kjo mund të shkaktojë rritjen e rritjes së flokëve në femra. Shkaku i flokëve të tepërt trupore në gratë mund të shoqërohet me sëmundje të trurit, epilepsi, ndryshimet cerebrale sklerotike, me encefalit, tumoreve të trurit, përveç flokëve trupi mund të jetë në fuqi në lëkurë, barnave që janë të destinuara për sëmundjet e lëkurës, por në kur drogës është ndërprerë, qenët leshatak është reduktuar. Hypersutyzm manifestuar ndryshe në rastin kur një grua është duke vuajtur nga kanceri ovarian ose kanceri i gjirit, ajo injektuar drogë me një hormon seksual mashkullor.


Kështu fillon hormonal shkelur dhe ndryshimet e ciklit menstrual, dhe pastaj shfaqen tiparet burrëror, zëri bëhet i trashë, shifër varion, por një herë anulojë drogë, ndryshimet po vijnë. Në rastin kur ka androhenytalnыy sindromi dhe funksionojnë në këtë mënyrë ovarian fillon të rritet për shkak të rritjes në androgens, mosha një grua mund të duket mjekër dhe mustaqe, dhe flokët do të rritet në të gjithë trupin, por në të njëjtën kohë, kreu ata fillojnë të bien. Për të reduktuar hypersutyzm nevojën për të marrë kortikosteroidet, dhe ata fillojnë të shtypur prodhimin e hormoneve seksuale mashkullore, por në rastin kur flokët e trupit për shkak të tumorit veshkave, ajo mund vetëm të ndihmojë në heqjen e plotë të veshkave gjëndra. Hypersutyzm shpesh e kombinuar me trashje, infertilitetit femëror dhe ndodh që të fitojë peshë në gratë është i lidhur me vezore polycystic, ndërsa edhe rritjen e numrit të hormoneve seksuale mashkullore. Kjo sëmundje mund të trajtohet me terapi konservative duke përdorur drogë që përmbajnë testosterone. Kur tumoret ovarian mund të rrisë ndjeshëm hypersutyzm, kështu që para se të filloni për të shëruar, ju duhet të përcaktojë shkakun e fenomenit apo trupit fenomenin e flokëve mund të shkaktohet nga një shkelje e sistemit nervor qendror apo sistemeve rregullatore. Për këtë qëllim, të zhvillojë një seri të procedurave diagnostike të tilla si x-ray dhe ultratinguj.


Hypersutyzma Trajtimi fillon me heqjen e tumoreve ose të ndaluar marrjen e drogës që shtypin prodhimin e androgens, ose të ndaluar duke marrë medikamente që stimulojnë prodhimin e tyre. Ndërsa humbja e flokëve mund të shtypur efekt patogjene në hipofizë dhe lëvore hypothalamus veshkave, por ka raste kur gratë mund të jenë estrogjenit hormon femra, hormon femra seksi që mbizotëronte mbi mashkullor testosterone hormon seksi. Ju gjithashtu mund të përdorni diathermocoagulation. Kjo heqja e flokëve është bërë nga rryma elektrike, ajo shkatërron vetë rrënjët e flokëve, në këtë rast, rritja e saj e ndalon në mënyrë të përhershme. Kjo heqja e flokëve merr më pak se një orë, por të gjitha varet nga sasia e flokëve dhe vendin e rritjes, por kjo metodë nuk mund të përdoret dhe të gjitha Kundërindikimet mëdha janë shtatzënisë, konfiskimet, hipertension, sëmundje kardiovaskulare, si dhe shkelje të zemrës.