Diabeti sëmundje serioze


Çdo lloj i diabetit është e rrezikshme. Është gabim të mendosh se sëmundja nuk është një kërcënim për jetën. Diabeti sëmundje serioze dhe nëse nuk trajtohet, atëherë pasojat shëndetësore mund të jenë katastrofale.
Shumë njerëz nuk e di edhe se ata janë të sëmurë me diabet. Më shumë simptoma nuk i kushtoj vëmendje, pasi ata nuk konsiderohen si të mëdha. Por etja konstante, urinim i shpeshtë, dhe lodhja kronike mund të tregojë praninë e sëmundjes. Me qëllim që të rrëzonin ose konfirmuar shqetësimet e të dhënave duhet të bëni një test të gjakut.


A është diabeti rrezikshme? Po, sepse poshtë mund të merrni mekanizmat jetësore, dhe të gjitha sepse trupi nuk mund të përballen me asimilimin e glukozës. Kërcënimi për jetën e njeriut, jo në sëmundje, dhe komplikime të shkaktuara nga sëmundja. Prandaj, ne duhet të merren seriozisht vihet në diagnostikimin dhe trajtimin e përcaktuar.

Parandalimin e diabetit Lloji i parë është e pamundur. Megjithatë, shkencëtarët janë duke u përpjekur për të gjetur një mënyrë për të mbrojtur qelizat në pankreas nga qelizat e sistemit imunitar që shkatërrojnë ato. Trilion qelizave në trupin tonë jetojnë nga të ardhurat e glukozës. Për të goditur glukozës në qeliza të nevojshme insulinës, hormoni i sekretuar në pankreas. Nëse një person është i sëmurë me diabet tip të parë në qoftë se gjaku ose jo insulinë ose shumë pak.

Në llojin e dytë të diabetit trupi ende prodhon insulinë, por në sasi të vogla. Gjithashtu qelizat rezistent ndaj veprimit të insulinës. Pa marrë parasysh se çfarë lloji i faktit diabet që glukozë merr në qelizë, pavarësisht niveleve të tij të lartë në trup. Serioziteti i llojit të parë diabet sëmundje është se sistemi imunitar prodhon antitrupa që shkatërrojnë qelizat në pankreas që prodhojnë insulinë.

Shpesh Lloji i parë i diabetit transmetohet gjenetikisht, por gjithashtu mund të jetë shkaku i substancave toksike, viruse ose drogës. Të sëmurë me diabet të tipit të dytë shumica e njerëzve më të vjetër se 40. Trashje është shpesh shkakton këtë sëmundje, dhe shkencëtarët duan të kuptojnë se si të tepërta akumulimin yndyrë kontribuon në rezistencën e insulinës.

Rol të rëndësishëm ka luajtur me stërvitje dhe ushqimin e duhur. Në qoftë se një person ka një predispozitë gjenetike për diabet të tipit të dytë është duke aplikuar disa rekomandime mund të parandalojë shfaqjen e simptomave të sëmundjes. Çfarë duhet të bëni? Është e rëndësishme për të shikuar dietën tuaj dhe ushtrim. Hapa të tillë praktike do të ndihmojë për të mbajtur peshën dhe përshtatet normë.

Çdo aktivitet fizik, vrapim, ecje, çiklizëm zvogëlon rrezikun e diabetit. Shkencëtarët këshillojnë çdo ditë ose të paktën 3-4 herë në javë për të ushtruar 30-40 minuta. Nga rruga, që ecin në mes dhe fast paced e sigurt dhe efektive. Megjithatë, të jenë të vetëdijshëm se duke bërë ndonjë sport duhet të jetë vetëm nën mbikëqyrje mjekësore. Për shkak se diabeti mund të dëmtojë sistemin nervor dhe kardiovaskular, ndikojnë në ndjeshmërinë dhe qarkullimin e gjakut.


Përveç dietë dhe sportive pacientët duhet të monitorojnë rregullisht nivelin e glukozës në gjak. Ajo u gjet se pacientët me diabet të tipit të dytë të rrallë drejtuar terapinë e insulinës, kur respektohet një dietë dhe duke bërë stërvitje. Me diabet, lloji i parë i sportit të sjellë përfitime, dhe pacientët do të jetë në gjendje për të reduktuar dozën e përditshme të insulinës. Shumë dëshpërim që vazhdimisht duhet të prezantoj injeksione insulinë. Por në qoftë se ju gjithmonë mbani gjurmët e niveleve të sheqerit në gjak mund të reduktojnë ndjeshëm problemet që mund të lindin më vonë.

Pacientët me diabet duhet të jetë serioze në lidhje me sëmundjen e tyre dhe të mbledhë sa më shumë informacion në lidhje me sëmundjen. Dhe sa më shumë informacion që ata mbledhin, aq më mirë do të jetë në gjendje për të monitoruar shëndetin e tyre, në mënyrë që ata mund të jetojnë më gjatë dhe më të mirë. Për më tepër, pas së cilës ju duhet të respektojnë aktivitetit ose të ndryshojë produkt nivelin e sheqerit në gjak. Pasi trupi në të gjithë të ndryshëm, respektivisht dhe reagimi do të jetë ndryshe. Shumë vuri në dukje se pas niveleve të sheqerit në gjak stresi ndryshuar në mënyrë dramatike.


Diabeti mund të çojë në komplikacione, duke përfshirë si vijon: përçarje e sistemit nervor, lezione periferike arteriale, dështimi i veshkave, sëmundje të zemrës. Kur furnizimi i ulët i gjakut mund të formohet ulcerat këmbë, dhe në rastet më të rënda të duhet për të kryer amputim. Përveç sëmundjes shpesh shkakton verbërinë.
Pacientët me diabet pirja e duhanit është e ndaluar rreptësisht. Pirja e duhanit dëmton sistemin e qarkullimit të gjakut dhe enëve të gjakut ngushtoj. Statistikat tregojnë se 95% e pacientëve me diabet të cilët kanë prerë gjymtyrët janë duhanpirës.


Edhe 10 vjet më parë diabet të diagnostikuar në njerëz të moshuar se 40 vjet. Sot ajo mund të gjendet edhe tek fëmijët. Çfarë ka ndodhur? Në disa raste, të luajë një rol predispozitë gjenetike, por në shumicën e rasteve kjo varet nga ekologjisë dhe të ushqyerit. Gjithnjë e më shumë fëmijë janë të trashë, dhe çdo gjë ndryshoi për shkak të ushqimit dhe ul aktivitetin fizik. Prandaj, patate të skuqura, crisps dhe qentë e nxehtë provokojnë përkeqësimin e shëndetit.
Oman. Diabeti nuk ndodh nëpërmjet përdorimit të sheqerit - është një mit. Kjo sëmundje është rezultat i predispozicion gjenetik dhe obeziteti. Natyrisht sheqer është e dëmshme, sepse ajo nxit trashje, por sheqer nuk shkakton diabet. Një tjetër mit është me sa duket shumë si diabetikët ëmbëlsirat. Në fakt, ata e duan asgjë më të ëmbël se sa njerëzit e tjerë. Ëmbëlsirat pacientët mund të hani, por është e rëndësishme për t'u siguruar që asnjë rregull me prekje i cili ofron dietë.