Komplikimet e sëmundjeve të diabetit


Ndryshme gjendje kome komplikime kritike të diabetit. Zhvillimi i gjendje kome diabetik shkaktuar nga një rritje të mprehtë në përqendrimin e gjakut të organeve ketonit. Midis shkalla e vende dhe përqendrimin e trupave ketonit nuk është gjithmonë një marrëdhënie të drejtpërdrejtë. Natyra dhe për shumë simptoma janë përcaktuar jo vetëm ketoacidosis. Ajo fillon me zhvillimin e vendeve të diabetik ketoatsydo-Atlantike gradualisht. Si mendoni se është komplikimet aq e tmerrshme të sëmundjes diabetit?
Pacientët kanë simptomat e mëposhtme:


- pafuqi,
- dhimbje koke,
- humbja e oreksit,
- duket dobësi,
- depresioni,
- apati,
- vjellje,
- të vjella,
- të qenët i përgjumur,
- frymëmarrje më të shpeshta dhe më të thellë (shpesh e zhurmshme).

Nuk mund të jetë dhimbje në stomak, rritjen e dhimbjeve ne gjymtyrëve. Me zhvillimin e mëtejshëm të vendeve të intensifikuar të vjella dhe dhimbje në stomak, duke u bërë më të thellë dhe të marrë frymë e zhurmshme. Ajrit exhaled nga pacienti, ka erën e acetonit, të cilat mund të jenë aq të rënda se ajo është e lehtë për të gjetur një dhomë madje edhe në një distancë të konsiderueshme nga pacienti. Të moans pacientit, lëkura është e thatë, të ftohtë dhe nganjëherë në diell mbi kristalet e dukshme e lëkurës e glukozës në gjëndra djerse; fytyrë të kuqe, i drobitur, me shikimet fundosur.


Zhurma kur duke dëgjuar për mushkëritë e pacientit fshij pleural. Frymarrja e zgjatur, thellësi, vetëm para se të vdes frymë të bëhet i cekët. Shikimet e butë, gjuha e thatë, i rrethuar nga lulëzim të pista. Mukozën e gojës është e thatë. Ndoshta vjella "huscheyu kafe" për shkak të gjakderdhjes në stomak. Dhimbje barku mund të stimulohet dhimbjen e apendiksit akute. Ndonjëherë fenomene peritoneal janë shprehur. Gjymtyrët e pacientit temperaturën e ftohtë, trupit shpesh është nën normale, në qoftë se ka një infeksion. Pulse përshpejtuar, i dobët, presioni i gjakut është ulur. Muskujt janë të relaksuar shpesh, reflekset gilcë reduktuar ose mungon.


Kjo shumë të larta indekset glycemic - 20-80 mg / dl. Nuk ka ndryshim të pH në anën acid - acidosis. Niveli i trupave ketonit është 60 mg% ose më shumë. Përmbajtja e azotit të mbetur e gjakut shpesh rritet në 60 mg%, dhe nganjëherë deri në 140 mg%, dhe nivelet e gjakut të chloride, anasjelltas, ul. Për shkak të trashje të gjakut dhe dëmtimit toksike e Polyuria veshkave mund të ndryshojnë në rënie në prodhimin e urinës, e cila mund të rritet pas injektimit të klorur dhe kripur. Me rritjen e urinës rrit prodhimin dhe shpërndarjen e produkteve azotike të dekompozimit.


Në diabetin e gjakut zakonisht shënuar leukocytosis, rrit eritrociteve numërimin dhe hematokriti rritet për shkak të trashje e gjakut. Urinë reagimi për aceton forcë pozitive, glucosuria lartë (mbi 4%). Formimi i sasive të mëdha të organeve ketonit shkakton reagime të ndryshme në trup lidhur me neutralizimin e alkalet acid gjakut, amoniakut, natrium, proteinat serum dhe hemoglobinë. Aceton exhaled dhe Ketone organet neutralizohet me natrium dhe amoniak excreted në urinë. Si rezultat, nivelet e gjakut të rezervave alkaline bie.


Sepse hyperketonemyy me diabet sëmundjes, acidosis përveç në vendet e efekt të rëndësishëm narkotike e acidit beta-oksymaslyanoyi. Në pacientët vdiq nga gjendje kome diabetik në tru dhe palcës kurrizore gjetur ndryshime të shumta strukturore dhe u shpreh: plagosje degjenerative endoteliale vaskulare, depozitimin kapilar e glycogen në qelizat. Këto dëmtime janë tipike në diabet jo vetëm për gjendje kome diabetik, por për disa shtete të tjera toksike. Ajo është ketosis shprehur rritur sekretim urinar e fosfor, kalium, kalcium, azotit, amoniakut, aminoacidet, ure, magnez, sodium dhe klorid. Klorid Fuqia sekretim varet pjesërisht nga pothuajse gjithmonë shoqëron diabetik që të vjella, dhe pjesërisht yyazytsirno, zëvendësimi i klorit jon acidit oksymaslyanoyi dhe shpërndarjen pasuese të klorurit të amonit. Reduktimi i trupit të natriumit, kaliumit dhe klorit rezultatet në arsyet e reduktimit të lidhura dhe përqendrimet e kripërave dhe elektroliteve në indet. Rritja sekretim i glukozës dhe kripëra diabeti dhe komplikime rrit diuresis. Ndryshimet e përshkruara të çojë në humbjen e ujit - dehidratim dhe trashje të gjakut. Acidosis diabetik, pacientët mund humb sasinë e lëngut që është përafërsisht 10% të peshës trupore. Në lidhje me këtë, ulur volumin e gjakut.


E gjithë kjo çon në takikardi, një dobësim të mëtejshëm të aktivitetit të zemrës, e cila rrit hipokalemise dhe dëme toksike miokardit; në një rënie të presionit të gjakut. Hipotension është e lidhur edhe me dëmtimin qendrat e trurit që rregullojnë ton enëve të gjakut - qendra vasomotor. Uljen e presionit të gjakut dhe dëme të drejtpërdrejtë toksik i veshkave që çon në reduktuar normë glomerular filtrimit, duke çuar në formimin e reduktimit urinës mesme dhe madje edhe anuria plotë (mungesa e urinës).

Dëmtimi i veshkave në diabet dhe gjendje kome diabetik do të shqiptohet veçanërisht në pacientët me gjendje kome dhe u nephropathy diabetik apo pyelonephritis. Në këtë rast, gjendje kome diabetik mund të jetë i komplikuar uremik koma - dështimin e veshkave. Në të mprehtë në kundërshtim me diabet renale nxjerrës funksion dhe glucosuria atsetonuryya reduktuar, e cila kontribuon në rritjen e hyperglycemia dhe hyperketonemyy. Në hyperglycemia diabetik dhe ketoacidosis gjendje kome shoqëruar nga një dehidratim të mprehtë dhe humbja e elektroliteve. Dhe e gjithë kjo në fund të fundit çon në kardiovaskulare (kolaps) dhe dështimit të veshkave.