Ndikimi i stresit në shëndetin e flokëve


Flokët ka qenë gjithmonë subjekt i tregimeve zanash. Ata personifikuar fuqinë e bukurisë mashkullore dhe femërore. Megjithatë, nëse ju Rapunzel ose Samson, në kohën tonë, mitet për flokët që ju të mjaftueshme.
Besohet se nervat mund të rritet tullac. A është e vërtetë? A keni vënë re se në një gjendje tensioni nervor ju ndjeheni si duke tërhequr flokët tuaj, por përvoja nuk të çojnë në graying. Një studim i fundit mbi ndikimin e stresit në flokë shëndetësor tregoi se shkaku i flokëve gri - ADN dëme në qelizat përgjegjëse për formimin e pigment flokëve.E aftë të vazhdueshme stresi përvojës dhe ndryshimin e strukturës qelizore të flokëve, përshpejtimin plakjen e tyre? E vetmja përgjigje për këtë pyetje nuk është gjetur. Ka shumë raste që tregojnë graying shpejtë. Megjithatë, hulumtimet në këtë çështje janë kryer.
Në flokë të shëndetshëm mund të ndikojë stresin vetëm zgjatur. Nëse ju jeni vonë për punë, kjo nuk do të ndikojë në flokët tuaj. Vetëm zgjatur tensionin, i shoqëruar nga prish gjumin, humbje e oreksit në gjendje të dëmtojë flokët.


Rritjen e flokëve
Mesatarisht, një kokë të njeriut ka rreth 150 mijë flokët. Rreth 90% e flokëve është aktualisht në fazën e rritjes, dhe secili muaj më shumë se një centimetër. Faza e rritjes vazhdon për 2-3 vjet, pastaj rritja ndalesa kaun, dhe vjen në një fazë të qetë. Kjo zakonisht nuk zgjat më shumë se katër muaj, pas së cilës nuk është humbje e flokëve, dhe në vend të saj duket e re. Në ditën e poshtë në lidhje me një fije floku njëqind, kjo nuk është një numër i madh, kështu që shumë njerëz thjesht nuk e vërejnë atë.


Ndonjëherë stresi ndikon në funksionimin e trupit të njeriut, duke çuar në atë që disa qime të shkojë në fazën e pushimi para. Katër muaj më vonë, ata të gjithë bien larg, sepse ky numër nuk mund të neglizhohet. Por ekspertët thonë se nevoja për të dalluar mes stresit fiziologjik mendor. Në flokë të shëndetshëm mund të ndikojnë në veprimin e stresit fiziologjik, e cila ishte rezultat i një sëmundjeje të gjatë apo dietë. Por ju mund të merrni frymë një psherëtimë e ndihmave sepse problemi i humbjes së flokëve nuk është e përhershme, ajo mund të zgjidhet dhe normalizimin e rritjen e flokëve.


Shkaqet e humbjes së flokëve
Duke përkeqësuar shëndetin e flokëve mund të shkaktojë një shumëllojshmëri të ngjarjeve që shkaktojnë stres dhe të çojë në një përçarje të trupit. Për shembull, humbje e papritur peshe ose ilaçeve, dietën radikal bezzhyrova, lindjes, kirurgji, sëmundjet infektive mund të jetë një stres serioz për njerëzit.

Në gjendjen e flokëve mund të ndikojnë në pritjen dhe disa agjentëve farmaceutike, të tilla si droga për të ulur presionin e gjakut, trajtim për kancer tiroide. Të shkaktojë humbje e flokëve mund të jetë e lidhur me mangësi të vitaminës D apo vitaminë tepërt A.

Identifikimi shkaku i vërtetë i një problemi me flokët mund të jetë shumë e vështirë. Fakti se dallimi në mes të kohës së stresit në krye të humbjes së flokëve është 3-6 muaj. Kjo do të thotë për të përcaktuar shkakun e problemit duhet të mbani mend se çfarë ka ndodhur me ju në atë periudhë.

Ndikimi i stresit në shëndetin fiziologjik
Shkak stresi i madh fiziologjik i aftë të faktorëve të ndryshëm. Për shembull, ju jeni duke përjetuar një kohë të gjatë e pushimit me një të dashur, ju humbni oreksin tuaj, përkeqësimi gjumë, ju të humbni peshë. Ose, për shembull, ju jeni përsëri duke marrë pilula kontraceptive. Këta faktorë çojnë në një çekuilibër në trup. Pra, në qoftë se flokët tuaj ka filluar të bjerë jo për shkak të urrejtjes për ish, dhe për shkak të çekuilibër.


Një grua mund të përjetojnë probleme me flokë në faza të ndryshme të jetës së tyre. Për shembull, ju jeni duke marrë kontrollin e lindjes ilaçe, atëherë vendosi që të ketë një fëmijë dhe u ndal marrjen e tyre. E gjithë kjo ndikon në shëndetin e flokëve. Gjatë shtatzënisë, flokët ndalesa bie jashtë, shumë gra të vëreni se kreu i tyre i flokëve bëhet e trashë. Megjithatë, pas lindjes së një fëmijë, pas 3-6 muajsh flokëve fillon të bjerë jashtë të fortë. Sidomos pas lindjes ju dëshironi të humbni peshë dhe dietë domosdoshmërisht ndikojnë në gjendjen e flokut tuaj. Dhe në këtë kohë në pikëllimin tuaj të familjes vjen dhe ju mendoni se ju jeni të humbjes së flokëve është për shkak të kësaj. Megjithatë, arsyeja qëndron në humbjen e peshës.


Megjithatë, shumë gra duke kaluar nëpër të gjitha këto faza dhe problemeve shëndetësore që ata injorojnë flokët. Në mënyrë të ngjashme, për të përcaktuar nëse kjo ndodh me ju, ju nuk mund. Por ne mund të supozojmë se në qoftë se keni pasur një përvojë personale me të ndonjëherë, ka një yyazytsirnist madhe që kjo mund të ndodhë përsëri.

Apelit te mjeku
Humbja e flokeve për shkak të stresit, ndryshe nga arsye të tjera, nuk është një problem i përkohshëm. Edhe në këtë rast, flokët bie në mënyrë të barabartë, pa formimin tullac. Shpesh ndodh që procesi i humbjes së flokëve të bëhet e dukshme edhe atëherë, kur ata filluan të rriten të reja.


Por kjo nuk do të thotë se ne nuk duhet të kërkojnë kujdes mjekësor. Humbja e flokeve mund të tregojë praninë e një prej sëmundjes tridhjetë. Mjeku duhet të përcaktojë shkakun dhe trajtimi i duhur Ai do të gjeni faktor stresi që çoi në këtë problem, i cili do të ndihmojë të merren me humbjen e flokëve.