Shkaku i humbjes së flokëve të femrave


Zakonisht kjo fillon: ajo papritur vëren se kreu i saj i flokëve është bërë aq i varfër se ai filloi të shkëlqejë përmes kafkë. Zakonisht ajo ndihet tronditjen dhe vuajtje, duke vendosur vetë diagnozën tmerrshme - baldness.
Në fakt jo aq të tmerrshme si humbjen e flokëve dhe baldness tek gratë, ose, shkencërisht, alopecia - një dukuri e fituar dhe kjo shpesh mund të eliminohet, dhe shumë shpejt. Fakti që flokët mund të shpërthejë mbi sipërfaqen e lëkurës, ndërsa llamba e tyre mbeten të paprekura. Pra, për të eliminuar këtë problem, vetëm për të gjetur arsye për humbjen e flokëve të femrave.Arsyeja e parë për humbjen e flokëve - Kimike
Vendin e parë ndër shkaqet e humbjes së flokëve tek gratë është në pronësi të djeg kimike flokët. Ajo mund të jetë shiu acid, dhe duke përshëndetur të përhershëm, dhe përdorimi i pavend i ngjyrave të flokëve, veçanërisht të ndritshme.
Por seksi i bukur duhet të dini se edhe nëse kjo ka ndodhur, mos e humbni shpresën. Ju mund të kenë nevojë disa kohë për të veshin një parukë ose të bëjë një prerje të shkurtër, por flokët e tyre rritet mjaft shpejt. Pas follicles ose follicles flokët që mbeten nën lëkurë, janë aktivizuar vetëm pas ekspozimit kimike. Fakti që si rezultat i reaksionit ekzotermik ngrohur lëkurën, rrjedhjen e gjakut në follicles flokët rritet, përmirësimin e të ushqyerit e tyre dhe fundin inatosur sipërfaqe. Pra zgjoheni si follicles flokët dhe të fillojë të rritet me shpejtësi.


Arsyeja e dytë për humbjen e flokëve - rollers nxehtë flokët dhe shufër
Në mënyrë të ngjashme, follicles flokët tona ndikojnë dhe djegiet termike. Ata janë përfaqësues të seksit të drejtë mund të rezultojë në përdorimin e termo shumë të nxehtë ose pincë. Ju djeg edhe një bllokoj e flokëve. Por kjo mungesë samousunutysya shpejt, dhe arsyet janë të njëjta - follicles flokët pas sulmeve të tilla ngrohjes të fillojnë të punojnë në mënyrë aktive.

Arsyeja e tretë për humbjen e flokëve - i papërcaktuar
Arsyet papritmas u shfaq baldness nuk janë gjithmonë aq të dukshme si në dy rastet e para. Nëse ajo është e bindur se gabimet në berber bëjë me të, ajo ka nevojë për të menduar për jetën e tij.

Ndoshta ajo abuzimet marrë drogë, edhe pse nuk ka lidhje me flokët. Kështu, përdorimi naftizina pakontrolluar mund të çojë në baldness. Dhe arsyeja kjo kimike, me dallimin e vetëm se ajo nuk ndikon në jashtë dhe brenda.
Nga shkaqet kimike të humbjes së flokëve të femrave përfshijnë punën në industri kimike dhe kontakt me komponimet talium. Në doza të larta, substancë është një helm i fortë, e vetmja shenjë e dukshme e cila është për të përfunduar baldness.
Për më tepër, madje edhe gripi i rëndë mund të shkaktojë humbjen e flokëve. Në mënyrë të ngjashme, flokët mund të reagojnë ndaj sëmundjeve të tilla infektive si sifilizi dhe tifos.


Një tjetër shkak infektive të humbjes së flokëve të lidhur me parazit Toxoplasma. Është e mundur të infektohen nga grabitqarët e vogla vendase, duke ngrënë mish të gjallë. Megjithatë, në rastet kur si shkak i baldness njeriu qëndron shtyhet sëmundje, follicles flokët ruhen, në mënyrë që flokët rritet përsëri.
Të gjithë ekspertët e arsyet e mësipërme diagnostikuar mjaft lehtë, por janë të rralla. Por humbja më e zakonshme e flokëve nuk është arsye sipërfaqësore. Kështu, trajtohen në mënyrë të drejtë e vështirë.

Më e vështirë për të përcaktuar shkakun e alopecia, kur ajo është e lidhur me shkeljen e sistemit nervor dhe endokrine. Patologjia mund të ndodhë në nerva sipërfaqësore të kokës, dhe në pankreas, gjëndra tiroide, gjëndrra e hipofizës, gonads. Secili prej tyre ndikon në zhvillimin e flokut tonë dhe mund të "fajësohen" humbjen e tyre.

Nëse shkaku i alopecia është e vështirë për të vendosur, dhe duhet të konsultohen me një terapist. Ai do të gjejnë nëse humbja e flokëve është shkaktuar trauma. Në disa raste, e shprehur si një reagim mbrojtës ndaj stresit ose situatë shoku. Ky person mbingarkesë nervore ndjehet vazhdimisht, atëherë rivendosur flokët nuk do të jetë e lehtë.

Së fundi, ka lloje të pashërueshme të humbjes së flokëve, si alopecia kongjenitale. Nëse kreu i porsalindur kur sëmundja shfaqet dhe push, pastaj pas disa vitesh ajo do të zhduket. Interesant, kjo sëmundje është e njohur për të gjithë Nefertiti vuan. Megjithatë, kjo nuk e pengoi grua të bukur për t'u bërë standardi i bukurisë.