Flokët gri - shkaqet


Çfarë është ajo donte për flokë të butë dhe pse ata të shfaqen? Në mënyrë tipike, flokët gri fillon të shfaqet me moshën nën ndikimin e faktorëve të ndryshëm (të brendshëm). Flokët gri tregojnë se zhvillimi i ashtu-quajtur melaninës - thyer. Melaninës - gjendet në flokët, lëkurën, indet, retinë. Me uljen e prodhimit të pigment natyral të errët, ndryshime Cilësi e flokëve, rrënjët e flokëve gri fillon të shfaqet. Ajo është paraprirë nga shumë faktorë dhe arsye. Në shfaqjes së këtij fenomeni mund të ndikojë si faktor i vetëm dhe gamën e plotë të arsyeve për të cilat ju duhet të lexoni për të kuptuar thelbin e problemit dhe për të mbrojtur veten nga rreziku i "plakjes" e flokeve.

Sedin flokët - arsyeja kryesore


1. Gjenetikë.
Në qoftë se flokët filloi të kthehet gri në rrënjët shumë herët për të përpiqen të kontaktojnë familjen e tyre "rrënjët" për një përgjigje. Ju mund të jetë trashëguar gjenetikisht nga prindërit. Në mënyrë tipike, gjenetika shpjegon më shumë se 50% e rasteve të këtij fenomeni nuk është e këndshme në një moshë të caktuar.

2. Mungesa e vitaminës B12 e cila e rrit sintezën e proteinave dhe për të promovuar akumulimin e tyre. Proteinat, nga ana tjetër, të sigurojë rritjen e flokëve të shëndetshme dhe për të ndihmuar që të përmbahen melaninës në gjëndër e flokëve. Proteinat gjithashtu të sigurojë rritjen e shëndetshme e thonjve.


3. Stresi: ka shumë raste të paraqitjes së papritur të flokëve gri si rezultat i tronditjes të fortë emocional, trauma të rënda, shoku. Stresi mund të quhet "virus emocionale", për shkak se, si pasojë e stresit të zgjatur, trupi shpenzon një shumë të burimeve dhe vitamina, të cilat ndikon negativisht jo vetëm ngjyrën e flokëve tuaj, por në tërë trupin.

4. Besohet se flokët fillon serebrytsya për shkak të ujit të nxehtë, i cili larë kokën. Nën kushte të caktuara, shampooing ujë të nxehtë në fakt mund të ndikojë negativisht në shëndetin e kokës dhe flokët në përgjithësi, megjithatë, mjekësia nuk ka konfirmuar faktin e temperaturë të lartë në shfaqjen e ujit gri.


5. ngjyrosje shpeshta
Besohet se manifestimi i gri mund të ndikojnë elementët gjurmë që përmban ngjyra e flokëve, të tilla si atsetyletsyltetrametyl - (. PPD abbr) tetralyn (. Abbr AETT) Dhe parafenilendiamin. Këto elemente dëmtojnë kokës dhe provokojnë shfaqjen e flokëve gri.

6. Sedin tek gratë, ndryshe nga meshkujt mund të rezultojë nga mosfunksionim të hormoneve. Në raste të tilla, ju duhet të kontaktoni gjinekologun tuaj - endokrinolog.

7. Ftohtë: përbuzja flokësh në kohë zyyazykay është një shkelje e microcirculation e kokës. Çfarë është kërcënuar - ndoshta ju e dini.


8. tiroide: vetëm shkaku i flokëve gri në burrat dhe gratë mund të shërbejnë si sëmundje tiroide, e cila është përgjegjëse për prodhimin e hormoneve. Këto hormone janë përgjegjës për strukturën dhe pigmentim e flokëve.

9. dëme Termike
Ekspertët thonë se gërshërët flokëve dëme të rregullt, tharëse flokësh, curlers, përfshin shfaqje të shpejtë.

10. Të gjitha shkaqet e mësipërme flokët gri mund të ndahen në dy grupe: të lindura dhe të fituara. Luftuar gri të jetë e mundur dhe e nevojshme, pavarësisht nga fakti se ai shkakton serebrytsya juaj e flokëve bërë. Në mënyrë të qartë, e fituar flokë gri të lehtë për të kapërcyer, por kjo nuk do t'i japë fund ata që kanë trashëguar gri e flokëve.