Llojet e mbyllje dhe arsyet për shkeljen e tij


Sipas statistikave, rreth 80% e njerëzve me malocclusion. Malocclusion konsideruar për të kompensuar grykë sipërme dhe të poshtme të afërm me njëri-tjetrin. Pozita e saktë kafshoj është kur në radhën e lartë e dhëmbëve mbulon rresht mjaft të ulët. Por në praktikë dhëmbëve ka lloje të ndryshme të kafshimit dhe shkaqeve të shkeljeve që çojnë në pasoja të pakëndshme. Është jo vetëm estetikë, problemet mund të jenë shumë më tepër në qoftë se ju nuk paguajnë për shëndetin vëmendjen e tyre të mjaftueshme.
Pra, të kuptojnë së pari është se të gjitha llojet e kafshoj dallohen në stomatologji:


- Hapur - një pickim në të cilën rresht sipërme dhe të poshtme të dhëmbëve jo të lidhura me njëra-tjetrën.
- Quajtur kafshoj skajshme, kur nofulla e ulët është më pak i zhvilluar se sipërme apo e sipërme të zhvilluar jashtë mase.
- Thellë kafshoj - është ai në të cilin në radhën e sipërme e dhëmbëve pothuajse tërësisht mbulon dhëmbët më të ulët.
- I mesëm - një lloj i kafshoj, kur nofulla e ulët dukshëm spikatur.

Në dalje dhëmbësh kafshimit kryq (ose fund apo krye) zhvillon në mënyrë të pabarabartë në të dyja anët.
Së fundi, dystopycheskyy kafshoj ose dystopia - një pickim, në të cilën canines shumë të vepruar ose dhëmbët e tjerë, duke mos qenë në vend. Gabuar dhëmbët në zhvillim mund të rriten hapësirë ​​shtatlartë hedhur ose poshtë dhe anën.


Malocclusion mund të jetë i lindur, dhe mund të formohen me moshën dhe shkakton dentistë shkelje të shpjeguar disa faktorë. Së pari, në qoftë se kafshoj është e gabuar nga vitet e para të jetës, ajo mund të shkaktojë mbi trashëgim. Pothuajse të gjitha llojet e pickim mund të transmetohet për fëmijët nga prindërit e tyre. Me faktorin gjenetik mund të përballojnë vetëm një dentist profesionale, por zakonisht pak arsye për shqetësim është.
Së dyti, kafshoj formë të gabuar mund të ndodhë për shkak të një numri të sëmundjeve kronike, të cilat fëmija kishte qenë i sëmurë në fëmijëri. Për shembull, në kongjestion nazal të vazhdueshme dhe të shpeshta të ftohtë fëmija zhvillon zakonin e frymëmarrjes gojë hapur. Funksionimi pahijshme e rinitit hundës mund të shkaktojnë malocclusion. Nëse fëmija mban shtetin gojë hapur, zhvillimi i mandibulat është e gabuar me presion të padrejtë mbi gjuhën e saj dhe cheeks.


Së treti, kur formuar malocclusion, mjekët atribuohet shkaqet e shkeljes së zakonet e sëmurë të fëmijëve. Për shembull, nëse fëmija është gjiri gisht, përdorimin biberon për një kohë të gjatë, gjithmonë tërheq në gojë sende të tjera, të mbyllje trazuar. Prandaj, mjekët rekomandojnë përdorimin e një biberon jo më shumë se një vjet e gjysmë.
Dentistët kini parasysh se llojet e ndryshme të kafshimit të pasaktë të zhvilluar nga fakti se madhësia e nofulla nuk zhvillohet proporcionalisht në krahasim me dhëmbët. Dhëmbët mund të jetë shumë e madhe, dhe nofulla është shumë e vogël.

Kohët e fundit, dentistë janë fryrë alarmin: formimi i gabuar kafshoj është për shkak të çrregullimit të kancerit tiroide.

Lloj të gabuar të kafshoj nuk duhet lënë pa mbikëqyrje dhe pa korrigjim, pasi mund të ndodhë edhe sëmundjet serioze. Pasojat elementare të malocclusion është të folurit e gabuar dhe e paqartë. Mjekët thonë se malocclusion të shkaktojë dhimbje koke, sëmundjet e sistemit të tretjes. E fundit lidhur me faktin se pozicioni i saktë i nofullave dhe dhëmbëve nuk mund të bëj ushqim të mjaftueshëm që merr në traktin e tretjes. Procesi i tretjes shumë të vështirë, e cila mund të rezultojë në sëmundjet e stomakut dhe zorrët.

Malocclusion dhe arsyet për shkeljen e tij mund të shkaktojnë sëmundje të tjera. Për shembull, të njohura për të gjithë periodontitis. Kjo sëmundje, e cila është e shënuar dalje dhëmbësh shumë të lartë lëvizshmërinë, qafë dhëmb ekspozuar, më shumë se sa duhet të jetë, në mes të dhëmbëve janë formuar boshllëqe shumë të mëdha dhe të dukshme. Kjo është për shkak të rritjes së presionit mbi dalje dhëmbësh të malocclusion.

Një tjetër dëm i malocclusion - rreptësisht pyetje estetike. Për shkak të malocclusion ndryshon buzëqeshje, për shkak të asaj që është duke zhvilluar një kompleks inferioriteti.

Lloje saktë gabuara të mjekëve kafshoj rekomanduar me forcë në fëmijëri. Dhëmbët - një pjesë lëviz e dalje dhëmbësh, dhe bazuar në atë që trajtimit ortodontik. Megjithatë, kjo duhet të bëhet ngadalë, me kujdes dhe delicately. Ortodont krijon një pajisje të veçantë që mund të jenë të lëvizshëm ose të caktuar në mënyrë periodike. Korrigjimi i kafshimit kryer pas X-ray foto të marra dhe të përcaktojë llojin e shkeljes.

Për të korrigjuar dalje dhëmbësh vendosur formatimin e teksteve - pllaka të veçanta me qeramike, metalike, janë ngritur nga jashtë apo brenda e dhëmbëve. Disa lloje Bite korrigjohen presion mbi dhëmbët, duke shkaktuar ato që të kthehen në atë pozitë, e cila është e saktë. Nëse dhëmbët nuk duhet të lëvizin, dhe të mbajë në vend, pastaj të vënë në pjatë të veçantë.

Për të korrigjuar kafshimin e fëmijëve sot të përdorin një pajisje të quajtur trajnerë. Ata janë përdorur për të rregulluar kafshoj dhe shkakton të tilla si abuzimi i zakonet e tij të këqija. Këto struktura të përkohshme të vënë, ata nuk kanë nevojë për të kryer rreth kohës dhe mund të hiqet. Ata janë përdorur në fazën kur dhëmbët vetëm shpërthej.

Anomali kafshoj - është një problem që duhet të adresohet jo vetëm në fëmijëri. Për të rriturit sot gjithashtu ofron një shumë e sistemeve dhe strukturave të posaçme nga të cilat për të rregulluar kafshoj dhe të bëjë buzëqeshje estetike dhe simpatik, i tillë që pëlqen të mburrem dhe të mburremi.