Kujdesi për protezat


Protezat e lëvizshëm janë dizajn të veçantë, ato mund të jenë të lëvizshëm nga mishrat ose dhëmbëve, dhe protezat bërë nofulla e lëvizshëm të lirë gjatë gjumit. Proteza lëvizshëm bëra me humbje të pjesshme ose të plotë të dhëmbëve dhe proteza është veçanërisht e nevojshme në humbjen e dhëmbëve prapme, madje edhe në rastet kur nuk ka asnjë dhëmb. Protezat lëvizshëm mund të klasifikohen si të plotë lëvizshëm, të kushtëzuara dhe të pjesshme protezat lëvizshëm, këto proteza kuptohet për plastike dhe kapje protezat.


Protezat e plota janë përdorur në mungesë të të gjithë dhëmbët në nofull, dhe e bëri plastike e tyre, dhe pjatë është në gjendje për të mbuluar qiellin dhe nofulla, kjo është kur protezë është bërë për nofullën e sipërme. Të gjitha protezat artificiale mund të jenë bashkëngjitur në mishrat dhe ata janë mbajtur në nofull nga efekti prysasыvayuscheho. Në qoftë se ju përdorni protezat që janë në gojë, kujdesi për ta duhet të jetë i njëjtë si për dhëmbët natyrore, dhe kërkojnë kujdes të veçantë. Protezat lëvizshëm shtrirë në sipërfaqen e mishit të dhëmbëve dhe për këtë arsye të formuar zona që janë të vështira për të pastruar. Kujdesi për protezat kërkojnë pastrim të veçantë nga pllakë bakteriale dhe mbeturinat e ushqimit. Pas vakt ata duhet hequr, për të pastruar dhe të vënë përsëri në vend pas një pastrim të plotë me një furçë dhëmbësh, lani me ujë, dhe shpëlarje gojën tërësisht, dhe pastaj proteza duhet të vihet në vend. Veprime të tilla duhet të kryhen disa herë në ditë, dhe jo vetëm pas ngrënies dhe para gjumit, ju keni nevojë për të pastruar protezat dhe i vënë ato në një kavanoz me një zgjidhje, mundësisht me ujë të pastër ose alkool holluar. Kujdesi për protezat kryhet çdo ditë, në mëngjes, në mbrëmje, dhe para furçë e tyre, është e nevojshme për nxjerrjen nga goja dhe furçë me një furçë me pastë dhëmbësh, pastaj pije tërësisht me ujë. Kujdes i veçantë për protezat kërkohet në pjesën ku ata janë ngjitur me mishrat e, veçanërisht në vendet ku gjëndra pështymës, për shkak të faktit se në ato departamente zakonisht depozituar gurit. Kujdesi për protezat përfshin jo vetëm larja me furçë dhe pastë dhëmbësh, por ato duhet të pastrohen me pluhura të veçanta.


Protezat Pas pastrimit të vënë në një anije me një zgjidhje të veçantë, e cila është përgatitur me ndihmën e tabletave që të shpërndarë në një gotë me ujë, pastaj do dezinfektues zgjidhje. Atëherë protezat duhet të qëndrojnë në këtë zgjidhje të paktën njëzet minuta, gjatë së cilës kohë ata do të humbasin jo vetëm në bakteret dhe mbeturinat e vogël e ushqimit, por edhe nga veshja pigmentuar se është e pamundur për të hequr me pastrim normal. Protezat më parë vetëm mund të prodhojë gome, sepse ajri ata mund të ia plas, dhe natën ata vënë një gotë me ujë. Aktualisht, protezat janë bërë nga një plastike të veçantë akrilik, dhe ata nuk kanë nevojë për ruajtje në një natë të tillë, pasi pastrimi mund të mbështjellë me një pëlhurë të pastër dhe të lënë në tryezë, kjo plastike nuk përkeqësohet nën veprimin e ajrit dhe protezat janë gjithmonë si i ri. Protezat lëvizshëm pas prodhimit të tyre nuk do të rekomandojë për të xhiruar disa ditë Gums ishin në gjendje për të përshtatur për to, që do të përshpejtojë procesin e duke u përdorur për të. Protezat lëvizshëm janë bërë, siç e kemi thënë prej plastike akrilik dhe kjo plastike është e ngjashme në ngjyrë në mishrat, dhe mund të bëjë edhe proteza të tilla që jo vetëm që do rozë, por nuk do të ketë anije me capillaries. Protezat lëvizshëm janë bërë duke përdorur teknologjitë moderne, proteza të tilla kanë pamjen estetike dhe qëndrueshmëri të lartë, dhe me kujdesin e duhur këto proteza, ajo mund të jetë një kohë të gjatë. Kujdes i veçantë duhet të kujdeset për protezat, goja kur dhëmbët janë ende, pasi ata gjithashtu kërkojnë kujdes individuale, dhe të pastër pjesa tjetër e dhëmbëve është shumë më e rëndë se një kafshatë.


Ka shtrëngoj protezat, protezat se ajo mund të hiqet, por ata janë të bashkangjitur në shumta dhëmbët rezistente veta, të cilat mund të zvogëlojë bazën plastike, dhe siç e dimë, merr prysasыvayuschuyu funksion plastike duke mbajtur, ndërsa proteza tokëz, funksioni themelor mbështetur kryejnë dhëmbët e tyre. Proteza të tilla kërkojnë kujdes edhe më të madh, për shkak të faktit se ata janë ballafaquar vazhdimisht me dhëmbë natyrore dhe bakteret mund të lëvizin nga dhëmbët për protezat shtrëngim duarsh. Stomatologji dhe stomatologji proteza protezat furçë me paste dhe pastaj vendoset në një gotë me ujë dhe të tretura corega tabletë tabs. Kjo zgjidhje proteza janë të paktën njëzet minuta, pastaj e largoi, lahen mirë me ujë dhe përfundojë në një leckë të pastër në një natë, por ju mund të vënë ato në një gotë me një zgjidhje dezinfektues. Kujdesi për protezat duhet të kryhet tërësisht dhe madje që me kujdes të pamjaftueshëm mund të zhvillojë të ashtuquajturit stomatitit proteza dhe në këtë rast është e nevojshme për të trajtuar çamçakëz përdorimin e drogës antifungal, dhe vetëm pas një trajtim të plotë të mishrat, përsëri mund të veshin protezat . Në rastin kur një person nuk do të duan të pjesë me protezat lëvizshëm gjatë natës, ai duhet protezat kujdes të pastër duke përdorur furçë dhe pastë dhëmbësh, pastaj lahen dhëmbët tuaj, nëse ata janë në gojë, dhe vetëm pastaj të veshin protezat përsëri. Në mëngjes kryhet e njëjta procedurë protezat hequr, të pastër, gojën, të përcaktuara në mënyrë dhe dhëmbët.


Njerëzit me protezat nuk duhet të përdorin çamçakëz ose të hani produkte të trashë si butterscotch apo si karamele, ata mund të rrinë në protezë, e cila mund të çojë në dështimin e tyre. Nuk duhet të hani ushqim të fortë, sidomos në fillim, kur njerëzit nuk kanë pasur kohë për të marrë të përdoret për protezat.