Inflamacion i gjëndër pështymës


Në njerëzit, ka tre palë gjëndrat e pështymës, kanalet të cilat përballet mukozës orale. Gjëndrat e pështymës të prodhuar ndihmon tretjen e ushqimit dhe sekretin mbrojtëse - pështymë. Ajo ishte në gjendje për të filluar procesin e tretjes, i cili do të shtrihet në traktin gastrointestinal nyzhchelezhachyh. Pështymë ushqim lagur njëherësh, karbohidratet e thjeshtë janë të ndarë dhe të zhytur në gojë, gungë ushqim formuar, dhe ushqim të lehtë në gëlltitje. Kur përflakur gjëndër pështymës, ndërprerë funksionin e tij dhe është një shkelje e pështymë, duke çuar në gojën thatë dhe vështirësi gëlltitjes.
Simptomat dhe Shkaqet


1. gjëndra pështymës mund të ndikojnë dhe viruset dhe bakteret. Këto shkaqet e sëmundjes nuk janë të rralla. Përveç kësaj, formimi i gurëve në kanalet dhe vulat. Kjo patologji është e mundur pas operacioneve të rënda, i shoqëruar nga dehidratim rrethojnë.

2. Në gjëndra pranë veshit të njeriut janë një palë (të madhe), podnizhneschelepni dhe sublingual. Shpesh ka inflamacion i gjëndër pranë veshit. Epidemike ndikojnë ato dhe neэpydemycheskye faktorë. Kjo quhet shytave dhe patologjinë e sëmundjes, ne do të flasim në një formë më të zgjeruar.


3. Shytat është quajtur gjerësisht "derr". Sëmundja transmetohet nga pikat ajrore dhe vetëm nga personi në person. Sëmundja fillon me një rritje në gjëndrat e pështymës e njërit ose të dy në madhësi dhe rritjen e temperaturës trupore. Sëmundje kjo e fëmijëve, sepse fëmijët shpesh vuajnë prej tyre, por shpesh sëmundja ndodh dhe të rriturit, ku koha është më pak i favorshëm sesa në fëmijët. Në qoftë se duhet të kujdeset për pacientin, vetëm sëmundja është, megjithatë, pacienti të izoluar dhe të vendosë kontakte karantinën, si shpesh shkakton shytat epidemi.


Inflamacion i trajtimit gjëndër pështymës

Trajtimi i formës akute të sëmundjes ka disa karakteristika, sepse në këtë fazë pacientët dhemb gojën të thatë. Për të rritur jargëzim pilocarpine zgjidhje është përdorur për të rritur jargëzim kur lidh emëruar infeksion bakterial marrjen agjentët antibacterial. Trajtimi kirurgjik është i nevojshëm për zhvillimin e kancerit purulent shkrirjes. Operacioni ndjek jo vetëm largimin e gjithë gjëndrës, por largimin e substancave të huaja që mund të jetë shkaku i kësaj gjendje.


Në syaloadenyte shërim kronike të plotë pas trajtimit nuk do të ndodhë, por një periudhë shlyerje, gjatë së cilës cilësia e jetës së pacientëve rrit. Në forma të tilla të sëmundjes është e fondet e duhura me qëllim rritjen e jargëzim dhe antibiotikët.

Kur inflamacion i pështymës gjëndra ngjarjet që ndodhën në ngushticën e qëndrimit gurë ose organe të huaja, të kryer operacionin. Qëllimi kryesor është eliminimi i inflamacionit, gurë dhe subjekte të tjera patologjike. Pas një riorganizim gjëndrat e pështymës, përmirëson disponimin dhe inflamacion rënë gradualisht. Nëse lumë procesi malinje është shpesh e nevojshme për të hequr një pështymës gjëndër bashku me kapsulë e saj.