Shëndetshëm parandalimin dhëmbët e periodontitis


Secili prej nesh dëshiron që të ketë dhëmbë të shëndetshëm dhe të fortë. Për të mbajtur të shëndetshëm dhëmbët dhe goja nevojë për të kryer një procedura të thjeshta. Lahen dhëmbët tuaj të paktën dy herë në ditë, si dhe përdorni pe për të pastruar dhëmbët. Kujdesi i rregullt dentar do të parandaluar prishjen e dhëmbëve dhe pllakë mbi dhëmbët dhe mishrat.
Gurit duhet të hiqen të paktën dy herë në vit (kjo kërkon një vizitë dentisti). Ndiqni dietën tuaj, të hyjë në dietë e lëngjeve dhe të përpiqen për të ngrënë më pak i ëmbël.Vizituar dentisti
Sot, shumë njerëz janë të njohur me sëmundje të pakëndshme si periodontitis në të cilat rrjedh gjak mishrat dhe vuajnë nga dhëmbët shtresohem. Fikni sëmundje dhe për të forcuar parandalimin dentare shëndetësore të periodontitis. Për ta bërë këtë, ju duhet së pari të vizitoni dentistin rregullisht. Duhet të theksohet se gratë shtatzëna që kanë Gjenetikë stërgjyshore sensibilitet të periodontitis, duhet të shkoni te dentisti sa më shpesh të jetë e mundur.

Kontrollo për periodontitis

Shumica e klinikave dentare ofrojnë shumë shërbime, duke përfshirë kontrollin për periodontitis, e cila zbulon fazën fillestare. Rishikimi bëhet duke përdorur një instrument dentar (në praktikë, ajo është quajtur një hetim) dhe pasqyra. Nëse dentisti gjen xhepin e tij, dhe thellësinë e saj tejkalon 3 mm, ajo do të tregojë praninë e sëmundjes.
Ka metoda moderne të diagnostikimit me anë të hulumtimit kompjuterik. Ajo zhvillohet si më poshtë: dentisti shpenzon fiksimin vendndodhjen e xhepat e thellë të tyre. Nëse jeni shkelje serioze caktuar trajtim. Kjo metodë quhet radyovyzyohrafycheskym. Kjo është shumë më efikase radiografi, por është e rekomandueshme edhe për të vendosur të paktën një herë në vit.


Kujdesi i duhur i dhëmbëve të fëmijës
Shëndetin e dhëmbëve është i rëndësishëm jo vetëm për të rriturit por edhe për fëmijët. Dietë duhet të përfshijë vegjël sasi optimal të fluori për të parandaluar formimin e karies dhe pamjen periodontitis. Në këtë drejtim, studime të shumta janë kryer, dhe kjo u provua se të rriturit që kanë një sasi të mjaftueshme fëmijëve të fluoride, vështirë se vuajnë periodontitis. Prandaj, për parandalimin e fëmijëve të periodontitis kërkohet gjithashtu.

Kujdesi rregullt e përditshme

Në mënyrë për të hequr pllakën, të mjaftueshme për të lahen dhëmbët tuaj dy herë në ditë me një furçë dhëmbësh dhe pastroj dhëmbët me pe një herë (edhe ajo pastron në mes vrima dhëmbëve). Ndihmojë zakonshëm shpëlarje gojën me ujë, e cila heq 30% të baktereve.

Kushtet furçë dhëmbësh
- nevojë larja dy herë në ditë, pas ngrënies dhe në kohën e gjumit;
- preferojnë brushat me shpohet butë;
- është e dëshirueshme që pasta e dhëmbëve tuaj që përmban fluor (kjo në masë të madhe zvogëlon formimin e kariesit);
- kur brushing duhet të mbajë në 45 gradë dhëmbët relative;

- Lëvizjet duhet të jetë i zoti dhe i shkurtër (gjerësia e dhëmbit);
- nevojë për të pastruar të dy anën e jashtme dhe të brendshme të dhëmbëve;
- ajo është e mirë për të pastruar sipërfaqen e brendshme e dhëmbëve, maja e furçë të lëvizur poshtë e lart;
- Kohëzgjatja e pastrimit duhet të jetë të paktën dy minuta;
- Merrni shënim të gjuhës - nuk akumulon një numër i madh i baktereve;
- pije furçë tërësisht në ujë të rrjedhshëm;
- Brushes duhet të ndryshohet çdo tre muaj, dhe pas sëmundjeve orale;
- nëse keni gjakderdhje mishrat, përdorni një furçë me shpohet butë dhe nuk bashkëngjitni përpjekje të mëdha kur pastrimi.


Kushtet e flossing
- Gjatësia thread 45 cm lotsjellës dhe të përfundojë rreth përfundimit të gishta;
- thread mbajnë gishtat rrëshqitje në mes të dhëmbëve;
- Sillni fije në Desna shtrënguar rreth dhëmbit dhe tërheq pak vonë;
- Temë shpullë në anën e sipërfaqes së dhëmbëve, trajtojnë nyje mishrat e dhëmbëve;
- përdorin kur pastrimi pjesë të ndryshme të fije e hollë.

Objektet sanitare për kujdesin e dhëmbëve
- Formën dhe madhësinë e furçë dhëmbësh duhet të përshtaten të përkryer gojën tuaj. Shumë brushat e përshtatshme që kanë shpohet butë seri 4-5, por në disa raste është më mirë të marr një furçë të veçantë. Kështu, duke përdorur brushat me kokën e zgjatur sipërfaqësore dhe përsëri dhëmbët të pastër dhe furçë me shpohet spikatur komplot qendrore mishrat mirë FLUSHING. Të rehatshme tip Masazh huyazykay në furçë. E pra heq ultratinguj pllakatë dhe furçë elektrike. Duhet të theksohet se, në këshillat e shumicës së dentistëve, pastrimi i rregullt dhe të duhur është i mjaftueshëm.

- Sa për pastë dhëmbësh, ajo është e mirë për të zgjedhur një pastë dhëmbësh që përmban fluor. Ajo parandalon prishjen e dhëmbëve dhe ka një efekt zbardhues, si dhe gjithashtu të hequr pllakën dhe frymën e keqe. Mos përdorni pastë dhëmbësh me efekt gërryes dhe pastë dhëmbësh zbardhje. Fakti se pasta e dhëmbëve çngjyrosje përmban peroksideve të cilat janë të dëmshme për të smalt dhëmb.
- Zgjidhni flossing trashësi optimale të mos dëmtojë mishrat e dhëmbëve. Nëse keni boshllëqe të gjerë në mes të dhëmbëve ose ju duhet të veshin një protezë, më mirë përdorni furçë të dhëmbëve mini dhe toothpicks.

- Përdor mjete për shpëlarje gojën. Ju mund t'i gjeni në çdo farmaci. Ata të hequr bakteret dhe pengon gurit dhe hynhvyta.


Masa të tjera parandaluese
- Mos të jetë dembel rivenien pirjen e duhanit, shëndetin e dhëmbëve është më e rëndësishme ky zakon i keq. Parandalimi i periodontitis gjithashtu nuk lejon pirjen e duhanit.
- Konsumojnë mjaft e lëngjeve (ujë mundësisht thjeshtë), ajo do të rrisë formimin e pështymë, i cili i izolon toksina. Kufizojnë sasinë e sheqerit në dietë.
- Kushtoj vëmendje të dietën tuaj. Dietë të organizuar siç duhet përmirëson shëndetin. Nëse ju hani më pak ëmbëlsira në gojë merr më pak sheqer, dhe në këtë mënyrë do të jetë më pak bakteret dhe acidet që janë të dëmshme për smalt dhëmb dhe të kontribuojnë në formimin kariesit.