Ngjyra të shëndetshëm dhëmbët tek njerëzit


Ngjyra natyrale e dhëmbëve të shëndetshëm nuk është e bardhë, dhe kreyazykay zbehtë ose të verdhë. Qumështi natyral liri është shumë i rrallë dhe mund të jetë një shenjë Mineralizimi i dhimbshëm i indeve të dhëmbëve. Çfarë duhet të jetë ngjyra e dhëmbëve në një person i shëndoshë? Ne përgjigje!
Një tjetër gjë, kur dhëmbët janë një numër arsyesh ishin shumë të verdhë, kafe, e kuqe apo edhe të zeza. Në këtë rast ju duhet të mbështetet në zbardhues. Shumë të bëjë atë vetë, sepse barnatore janë tani duke ofruar një përzgjedhje të gjerë të produkteve të veçanta. Ndërsa në qoftë se një procedurë e thjeshtë. Jo me të vërtetë. Për më tepër, shumica e njerëzve i besoi fjalës reklamat, kanë një keqkuptim në lidhje me efektin e agjentëve zbardhues.Përgatitja për zbardhues duhet të këshillojë mjeku. Dhe pastaj një herë. Së pari, ai duhet të përcaktojë shkakun e ngjyrës pakëndshme e dhëmbëve. Për shembull, kjo mund të ndodhë në njerëzit për ndërlikimet e ndryshme të kariesit, çaj të tepruar apo të fortë ose kafe, puna në të veçantë duhanit rrezikshme, afat-gjatë. Ndryshimet shkaktojnë në ngjyrën e një personi të shëndoshë mund të jetë një shkelje e të teknologjisë së trajtimit ose lipidet dentar pin spirancë si hekuri, oksidohet, ndryshon ngjyrën e pjesës së dukshme të dhëmbit.


Së fundi baza e absolutisht të gjitha agjentët zbardhues është peroksid carbamide. Pas reagimit kimik për një njeri që t'ua japë peroksid hidrogjeni. Prandaj, procesi i dhëmbëve çngjyrosje është e krahasueshme me flokët zbardhues. Ata pastaj të ndryshojë strukturën e tyre, dhe në shpesh shkatërruar dhëmbëve smalt është një nga ato raste kur përjashtuar vetë. Së pari, si praktikë mjekësore, duhet të fillojë jo me drogë në modë, por të vizituar zyrën e dhëmbëve, ku shëndetin e dhëmbëve. Së dyti, nëse ajo rezulton sëmundje çamçakëz, atëherë një kurë e zbardhues duhet të harrojmë.


ssKohda ka contraindications për zbardhjen profesionale është më mirë që të kthehet në një klinikë të specializuar. Shtrenjtë? Atëherë konsultoheni me një mjek. Kjo duhet të ju tregojnë se si për të kryer procedurën në shtëpi. Në mënyrë tipike, kjo dentist përgatit roje të posaçme gojë (ata vënë në disa orë ose gjatë natës), ata-të pacientit dhe siguron një agjent zbardhues. Përqendrimi i peroksid në KAPACHIM minimale: vetëm rreth 10%. Vetëm një mjek mund të kontrollojë procesin në mënyrë që të mos provokojnë ndjeshmërinë panevojshme dhëmb. Përveç remineralization e dhëmbëve çngjyrosje shoqëruar, kështu që disa kohë do të duhet të veshin një mouthguard edhe me përgatitjen e fluorit.


Ajo duhet të mbahet mend se ky procedurat estetike shumë contraindications. Për shembull, zbardhues është e mundur në qoftë se nuk është në bazë të defektit dhëmbëve: drogës tepër aktive mund të depërtojnë indet përreth, dhe të veprojë shkatërrimtare. Kjo është 2-3 vjet dhe qafa e vidkoletsya ystonchytsya dhëmb. A nuk mbështeten në zbardhues dhe ata që identifikohen çara të thella smalt. Nëpërmjet këtyre mjeteve mund të depërtojnë në indet e thella. Dhe përsëri: në çdo rast, problemi i restaurimit një dhëmbë të shëndetshëm duhet të adresohen me mjekun tuaj.